Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 22:44, 18 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)
Ta żółta róża z fioletowym powojnikiem...CZAD !!! - zgadam sie z KIndzią

A trzykrotka z nagana i wpisem do akt.. powinna kwitnac już do dawna...

Nagana mi się należy jak najbardziej....wszak trzykrotka kwitnie od kilku dni, ale ja gamoń totalny jakoś dodtrzeć z aparatem nie mogę....ta poniżej to z 9 czerwca...

JulkAd 22:48, 18 cze 2014

Kasik napisał(a)

To u Ciebie odwrotnie niż u mnie. Pierwsze róże dostaliśmy w maju 2012r. i mam wrażenie, że to właśnie wielkokwiatowe. No już na pewno ta bordowa, z żółtą to nie wiem. Pnące mam drugi rok na pergoli i stoją jak zaczarowane- oprócz choroby - nic się nie dzieje. A jesienią kupiliśmy 3 kolejne wielkokwiatowe i 3 rabatowe. Wiosną tego roku doszło 5 historycznych, tylko ja nie wiem czy one są wielkokwiatowe. Ni jak ja się na nich nie znam. Taki ciołek różany jestem.

Ja Kasiu róż się też dopiero uczę...wiem, że będą następne, tylko gdzie posadzić?....chyba zacznę front przerabiać...skalniak wyciepię
JulkAd 22:49, 18 cze 2014

irena_milek napisał(a)
Mnie też urzeka połączenie tej róży i powojnika, wg mnie to róża Fresia i powojnik Warszawska Nike
szaławia u mnie NN, kolor jeszcze ładniejszy, jak na fotce, buziaki

Muszę wygooglać i porównać do moich dzięki Irenko za podpowiedź
JulkAd 22:51, 18 cze 2014

irena_milek napisał(a)

to jest cudowne, mistrzostwo

Chyba zaczyna mnie bawić robienie zdjęć, ale nie zawsze wychodzą takie jak bym chciała...aparat mógłby być lepszy....chociaż zdecydowanie wolę przeznaczyć kasiorkę na różyczki niż na nowy sprzęt foto.....buziol i dla Ciebie
Kindzia 06:53, 19 cze 2014

Cięłaś już rogownicę Julcia? Moją w sobotę pociachali syn z zięciem...ale brzydka teraz Kiedy to się znowu zbierze?

Miłego weekendu
Madzenka 09:23, 19 cze 2014

Julka pamiętam jak żóltą róże chciałaś wyciepać a masz taki piękny duet w tym roku
JulkAd 20:10, 19 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Cięłaś już rogownicę Julcia? Moją w sobotę pociachali syn z zięciem...ale brzydka teraz Kiedy to się znowu zbierze?

Miłego weekendu

Kasiu ja swoją rogownicę musiałam przyciąć już wcześniej, bo mnie wkurzała....u mnie rośnie na skalniaku i zwisa na podjazd, a przy przenoszeniu drewna do kominka przeszkadzała...teraz wygląda fatalnie...zresztą skalniak idzie do remontu....czekam na ciut dłuższe wolne, żeby się wziąć za front domu.....
....dzięki
JulkAd 20:12, 19 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Julka pamiętam jak żóltą róże chciałaś wyciepać a masz taki piękny duet w tym roku

Marzenko, no kciałam...ale jeszcze nie mówię jej do końca "tak", musi pokazać czy zakwitnie drugi raz....jak nie no to "wek"...a duet owszem super, chciaż na razie się skończył...róża już przekwitła, został clematis
Kindzia 22:06, 19 cze 2014

Ciesz się, że chociaż powojnik został...na pergoli mam od zeszłego roku białe pnące róże z fioletowym powojnikiem...róże przekwitły właśnie, nowe jeszcze...a powojniki, jak to wszystkie u mnie, mają mnie w d...przepraszam, w nosie
Milka 12:20, 20 cze 2014

Pozdrawiam, pewnie, ze lepiej rośliny, jak aparat