Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Milka 12:18, 05 sie 2015

doczytałam u Mirki, rozplenica Black 3x3m osiąga, ale nie od razu
JulkAd 13:13, 05 sie 2015

Kindzia napisał(a)
U Was też nie pada? W zeszłą sobotę Kasia przywiozła mi trochę deszczu, ale to kropla w morzu. Po południu obok nas burza przeszła...znowu obok

No to właśnie padało w ubiegłym tygodniu, ostatnio chyba we wtorek ponad tydzień temu....ale zbiorniki mi napełniło tak do 3/4, a na jedn podlewanie roślin(bez trawnika) idzie około pół zbiornika...przy tych temperaturach trzeba częściej podlewać...zwłaszcza hortki - po nich od razu widać,że pic chcą

u mnie od rana chmury i nadzieja na deszcz, ale o 12 wyszło zza chmur słońce i....znowu upał, a chciałam jeżówki przesadzić - te w kamieniach...bo za daleka są i chyba za mało słonka mają...

JulkAd 13:14, 05 sie 2015

Bogdzia napisał(a)
Przy takim upale nie powinno byc ślimaków , powinny sie pochowac po lasach, ale moze tego nie wiedza?Pozdrówka.

Bogdziu to tym ślimakom trzeba powiedzieć, żeby nie chodziły w upały...one późno na żer wychodzą, jak już rosa na trawie jest...
JulkAd 13:16, 05 sie 2015

Milka napisał(a)
Ręcznie też lecę, spryciule z nich, nie można powiedzieć, że nie myślą pokaż tę Vanilkę 3 letnią, może u ciebie oko nacieszę, bo mam i 3 letnie i tez byle jakie

Wieczorem fotkę zrobię, ale nie wiem jak wyjdzie, bo tylko telefon robi fotki...aparat w podróży ....zrobię też te z przodu i zobaczysz różnicę
JulkAd 13:19, 05 sie 2015

Milka napisał(a)
doczytałam u Mirki, rozplenica Black 3x3m osiąga, ale nie od razu

Co????toż to potfffóóórrr
Mirka 13:34, 05 sie 2015

JulkAd napisał(a)

Co????toż to potfffóóórrr
Jeżeniu kochany dobrze że u mnie tyle miejsca te potwory mogą zająć.To teraz sie nie dziwię że w 3.miesiące tak urosły.A dla zainteresowanych podaję że podlewania zero u mnie tyle co z nieba
Mirka 14:15, 05 sie 2015

JulkAd napisał(a)

I mnie brakuje tego klepania ale jakoś ogarnąć się nie mogę...odściskuję
7stron musiałam się cofać żeby jakieś fotki zobaczyć Ja za bardzo nie mam co pokazywać ale ty lenisz się kobieto:Właśnie z ogrodowych zamierzam teraz robić sadzonki
JulkAd 15:23, 05 sie 2015

Bo u mnie ogród jakiś taki wymęczony, a poza tym jedyny aparat, który mam to akurat z synem na wakacje pojechał...dopiero w piątek wróci

Z ogrodowych robiłam jedna sadzonkę...całkiem fajnie się przyjęła, ale zimowałam ją w piwnicy w pierwszym sezonie. Następnego lata patyk zakwitł jednym kwiatem....teraz szaleje

Tu fotka z lipca 2012 r widać jeden kwiat po prawej...rabatka w budowie

na tej fotce w ubiegłym roku z lipca konkretnie

a na tym zdjęciu to jest ta pierwsza po prawej stronie z lipca tego roku

A jak u Ciebie z zimami?, bo one nie wszędzie chcą kwitnąć...wymagają okrycia, chociaż siebie okrywam dopiero jak zapowiadają mrozy.
JulkAd 16:59, 05 sie 2015

No to chociaż kilka tych fotek wrzucę...od razu zaznaczam, jakość ciut marna, bo robione telefonem, a do tego słońce jeszcze ostro świeci i niektóre prześwietlone
dla Irenki Vanilki na froncie, ścinałam na wysokości 30 cm i w tym roku właściwie rosną w pozycji poziomej....dla porównania ten płotek z tyłu sięga mi ciut ponad kolana..

...i w ogrodzie, którą sadziłam w 2012 roku, w ubiegłym była cięta wyżej około 50 cm i jak wybujała to musiałam jeden kwiat przywiązywać, w tym ciut niżej, bo ok 30 cm, dlatego jest niższa ale już się nie pokłada

po lewej 2014 i po prawej 2015

JulkAd 17:06, 05 sie 2015

Teraz dla Mirki moje hosty, które rosną we wschodniej części ogrodu

Do góry na fotkach z Vanilką, które wrzuciłam Irence (to po prawej z 2015r.) widać też hosty,które mają słońce od 8 do 13-14 i te są bardziej przypalone przez słońce i tamtych chcę się pozbyć wszystkich, bo muszę mieć miejsce na inne rośliny.

Może zamiast host w tym miejscu brązowe trawki?, co myślisz?....myślę też o różach gdzieś w tym miejscu, bo u mnie na powtórzenia roślin to raczej miejsca nie ma