Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

jazzy 23:21, 18 lip 2015

Hejka!
Fajnie, że wrociłaś
Moje jeżówki (szarpnęłam sie na odmianowe) wyglądają tak jak u Ciebie Też sypałam kawę, ale niewiele pomogło
Kindzia 22:56, 20 lip 2015

Ostróżki słoneczka potrzebują...nie nadają się tam...wiedza moja na temat niebieskiego w cieniu = zero...z wiadomych przyczyn, brak cienia u mnie. Czekaj, nawiedziło mnie...hosty na lawendziowo kwitną
JulkAd 23:22, 20 lip 2015

AsiaK_Z napisał(a)

To ci cholery jedne!!! Póki co u siebie bezdomnych łysoli nie spotkałam, domnych w sumie też nie. Więcej mam mrówek. Ostatnio zalałam im chałupę

Szczęściara...u mnie i ślizgacze i mrówkacze
JulkAd 23:23, 20 lip 2015

jazzy napisał(a)
Hejka!
Fajnie, że wrociłaś
Moje jeżówki (szarpnęłam sie na odmianowe) wyglądają tak jak u Ciebie Też sypałam kawę, ale niewiele pomogło

No się rozkręcam na nowo....czyli kawa nic nie daje?...moje od kilku dni podlewam kawuchą....
Pozdrówka
JulkAd 23:27, 20 lip 2015

Kindzia napisał(a)
Ostróżki słoneczka potrzebują...nie nadają się tam...wiedza moja na temat niebieskiego w cieniu = zero...z wiadomych przyczyn, brak cienia u mnie. Czekaj, nawiedziło mnie...hosty na lawendziowo kwitną

Hosty u mnie kwitną, ale mało je widać. Trzeba będzie chyba hortki podlewać coby niebieskie były....z ostróżkami to się spodziewałam, że tak może być...ale może z drugiej strony posadzę, tam dłużej słoneczko mam....może się uda.....
Kindzia 23:43, 20 lip 2015

U mnie ostróżki w pierwszym roku przy bambusowych kijkach kwitły, w zeszłym już lepiej było, w tym stały na baczność. Całe 6 zł kosztuje sadzonka, próbuj

Dobranoc Julcia
AsiaK_Z 08:26, 21 lip 2015

Kindzia napisał(a)

[...] Ostróżki możesz spokojnie przez internet kupować, pamiętasz, mamy sprawdzony sklep

Ściskam

Ja ostatnio chciałam kupić jakieś rośliny przez internet, ale zrezygnowałam.
A jeżeli sklep sprawdzony to może uda mi się wyciągnąć namiary? na prive Co Dziewczęta? Podpowiecie???

edit: w CO, w którym byłam jeżówki kosztowały 24zł, miały już jakieś 60 - 80 cm wysokości, ale to i tak cena za jeden kwiat w doniczce. Masakra. A tu Dziewczyny piszą, że po 5 czy 6 zł????

Miłego dnia
Kasik 09:13, 21 lip 2015

Jula u mnie jeżówki - te zwykłe po 5 zł. Kupiłam je i mam zamiar jeszcze. Widziałam u Irenki na żywo - cudo, no i do tego same się wysiewają.
Walka ze ślimakami musowa one mnożą się na potęgę. Ja w newralgicznych miejscach sypię granulki.

Hortki u Ciebie już zaczynają będzie pięknie- co ja mówię już jest.

Buziole
Mala_Mi 09:53, 21 lip 2015

No cóż... ślimaków trza pilnować bo zjedzą wszystko.. szkoda jeżówek. Może dokup kilka i posadź, tylko teraz pilnuj.. Z jeżówkami jest wesoło. Ze ślimakami też , jak o 2 w nocy biegam z latarką i tępię gadziny.. inaczej nic bym nie miała. U Ciebie chociaż ogród mały to i upilnować łatwiej.
Buziak.. zapracowana kobieto.
malgorzata_s... 20:20, 21 lip 2015

Julcia u nas jeżówki po 12, taniej nie widziałam. Ja ślimory traktuję niebieskim od kilku lat i na szczęście jakoś nie ma Buziaki