Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

Milka 14:23, 03 sie 2015

Skoro po betonowych szorstkich gazonach łazą, po sypiących się ostrych jałowcach, to skorupki nie pomoga, ta kawa na razie najlepiej mi się sprawdza, ale tam gdzie sunia nie idzie, granulki sypię jednak.
JulkAd 17:00, 03 sie 2015

gierczusia napisał(a)
O skorupkach słyszałam bardzo dawno i jakoś mi z głowy wyleciało.....tak se myślę ,źeby coś mega ostrego ( przynajmniej w pojęciu ślimaka ) wysypać wzdłuż potu ale od strony pola...no bo one stamtąd właśnie hordami nadchodzą już myślałam żeby drobno butelki potłuczeń taki mikro zasiek wysypać....żeby nas nie pokaleczyło , jak coś będziemy na zapłociu robili ale póki co na myśleniu się skónczylo

Buziole wakacyjne

Wczoraj była u mnie znajoma, która mówi, że jej teściowa sypie sól drogową na obrzeżach ogrodu, na murkach od ogrodzenia...ale dla mnie to jednak zbyt ryzykowne, bo z czasem ta sól i tak spłynie z deszczem do ogrodu...ponieważ często korzystam z ekspresu, więc na razie kawę podsypuję...powoli się zbierają te moje jeżówki, ale czy zakwitną?....zobaczymy...buziolki z uściskami Elu
JulkAd 17:10, 03 sie 2015

Milka napisał(a)
Skoro po betonowych szorstkich gazonach łazą, po sypiących się ostrych jałowcach, to skorupki nie pomoga, ta kawa na razie najlepiej mi się sprawdza, ale tam gdzie sunia nie idzie, granulki sypię jednak.

Irenko, korzystam z Twojej rady na razie skutecznie,to znaczy widzę, że krążą te ślizgacze wokół jeżówek, ale przestały podżerać, rośliny bardzo powoli zbierają się do życia...nie wiem czy w tym sezonie wszystkie zakwitną.

Wczoraj wieczorem polowałam ręcznie na te gadziny...też ciut zebrałam...trzeba działać na dwa fronty.....na granulki w razie czego jeszcze będzie czas
gierczusia 09:47, 04 sie 2015

Nooooo i nic tylko zamiast jeść jajka to trza się na kawusię przerzucić
Kindzia 13:45, 04 sie 2015

U Ciebie ślizgacze, u mnie susza jak byk...jak to mówi Kasi Grzesiu : "jak się nie odwrócisz, to d..a zawsze z tyłu"...

Macham Julcia
JulkAd 16:19, 04 sie 2015

gierczusia napisał(a)
Nooooo i nic tylko zamiast jeść jajka to trza się na kawusię przerzucić

Kawusia u mnie codziennie....jedna, ale obowiązkowa...ale jajka też lubiem, a najlepiej takie prawdziwe wiejskie....co to swój smak mają
JulkAd 16:20, 04 sie 2015

Kindzia napisał(a)
U Ciebie ślizgacze, u mnie susza jak byk...jak to mówi Kasi Grzesiu : "jak się nie odwrócisz, to d..a zawsze z tyłu"...

Macham Julcia

I u mnie doopa...ślizgacze, ślizgaczami, ale susza jak na pustyni też jest

Odmachiwuję
Kindzia 18:54, 04 sie 2015

U Was też nie pada? W zeszłą sobotę Kasia przywiozła mi trochę deszczu, ale to kropla w morzu. Po południu obok nas burza przeszła...znowu obok
Bogdzia 21:51, 04 sie 2015

Przy takim upale nie powinno byc ślimaków , powinny sie pochowac po lasach, ale moze tego nie wiedza?Pozdrówka.
Milka 11:29, 05 sie 2015

Ręcznie też lecę, spryciule z nich, nie można powiedzieć, że nie myślą pokaż tę Vanilkę 3 letnią, może u ciebie oko nacieszę, bo mam i 3 letnie i tez byle jakie