Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

JulkAd 23:06, 20 paź 2015

AsiaK_Z napisał(a)
A ta róża, to wymagająca jest? No bo ostatnio tak sobie myślę, że może zaproszę różane krzaczki do siebie. Warunek jest taki, że musi tak max ze 2 dni bez podlania wytrzymać pozdrawiam i ściskam mocno

Specjalistka Kasia odpisała....ja siem nie znam, ale Kasia w razie cuś pomoże, ja ino posadzę w dobrej ziemi, podleję i przytnę kiedy i jak każą, jak będzie trza to i prysnę czym trza

Odściskuję
JulkAd 23:08, 20 paź 2015

Kindzia napisał(a)

Róża tylko w pierwszym roku więcej wody potrzebuje, aż się ukorzeni przyzwoicie. Potem nie podlewa się ich za często, ale wtedy musi być obficie. One się głęboko korzenią.

Tu trochę bardziej kolorek Barkarole zbliżony. W rzeczywistości jest jeszcze trochę ciemniejsza. Pokaż Juleczko Krzysiowi, niech się do końca zarazi

Buziole dobranocne

Już zachorował...a ja kuję żelazo póki gorące...zamówienie złożone, zapłacone, czekam

Odbuziowuję....dobrej nocki
AsiaK_Z 07:58, 21 paź 2015

JulkAd napisał(a)

Już zachorował...a ja kuję żelazo póki gorące...zamówienie złożone, zapłacone, czekam

Odbuziowuję....dobrej nocki

To ja chyba siem zaraziłam Zobaczymy czy mi się nie odmieni do wiosny
Miłego dnia Juluś
Dominika11 08:00, 21 paź 2015

karolinaa30 napisał(a)
A zamawiał ktoś może takie projektowanei ogrodów jak tu oni chyba będą wiedzieli jak dobrać rośliny do podłoża by nie chorowały? macie jakieś doświadczenia?
myslę, że wszyscy co zajmują się projektowaniem ogrodów powinni wiedzieć takie rzeczy
Kindzia 17:32, 21 paź 2015

Już załatwiłaś sprawę? Szybka jesteś

Oglądałam tę Twoją Maryśkotereskę, tyż pikna, może tylko mniej pełna niż L. Ale kolor bardzo podobny.

Tak, ostróżki na płot, ale te w bylinowym zamów późną wiosną. Piękne sadzony mają.
JulkAd 22:00, 21 paź 2015

AsiaK_Z napisał(a)

To ja chyba siem zaraziłam Zobaczymy czy mi się nie odmieni do wiosny
Miłego dnia Juluś

Ja się róż bałam, zaczęłam od okrywowych. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, trwało to prawie trzy lata, no dobre dwa, u Kasi różami się zachwycałam w ubiegłym roku, że one takie kwitnące i to pomimo braku codziennego nadzoru (Kasia - Kindzia ogród ma na weekendy i od święta), no i kusi nimi cały czas....w końcu dlaczego nie?. Mam nadzieję, że w razie kłopotów z nimi na pewno dobre Ogrodniczki i Ogrodnicy pomogą

Zamiast miłego dzionka już spokojnej nocy życzę w odpowiedzi
JulkAd 22:01, 21 paź 2015

Dominika11 napisał(a)
myslę, że wszyscy co zajmują się projektowaniem ogrodów powinni wiedzieć takie rzeczy

No baaaa....
JulkAd 22:14, 21 paź 2015

Kindzia napisał(a)
Już załatwiłaś sprawę? Szybka jesteś

Oglądałam tę Twoją Maryśkotereskę, tyż pikna, może tylko mniej pełna niż L. Ale kolor bardzo podobny.

Tak, ostróżki na płot, ale te w bylinowym zamów późną wiosną. Piękne sadzony mają.

Kasiu no zachorzałam... a jak Krzyśka wzięło, to na co czekać?....no żałowałam, że nie było Larissy, ale zależało mi na Candlelight i Barkarole, a reszta sama poszła....Maryśkotereski faktycznie podobne i chwalone dlatego padło na nie. No i wzięłam trzy do połączenia z bylinami, ale raczej postawię na ostróżki, szałwie. Tam rosną też floksy od Gosi, różowy przetacznik a w tle tojeść orszelinowa od Ani. Jak nie będzie grało to będę przesadzać byliny róże zostaną na miejscu.Cóż powiedzieć... skutecznie zaraziłaś

Ps. Na L znajdę miejsce. Może wiosną w Przytoku dostanę.
Milka 15:48, 22 paź 2015

Miałąś gości, fajnie było was z uśmiechem oglądać
A teraz widzę, opanowało cię szaleństwo różane
mam nadzieję, ze rady dziewczyn pomogły, ja bym zbyt namieszała ale jak w realu będę, wypowiem się
JulkAd 20:06, 22 paź 2015

Milka napisał(a)
Miałąś gości, fajnie było was z uśmiechem oglądać
A teraz widzę, opanowało cię szaleństwo różane
mam nadzieję, ze rady dziewczyn pomogły, ja bym zbyt namieszała ale jak w realu będę, wypowiem się

Małam, miałam Irenko...ino jeden Gość z eMem nie dojechał.....
...nic byś nie namieszała....zostanie tak jak jest kształt rabat, ale jeszcze ciut poszerzę. Dziewczyny pomogły, a jakże, no i skutecznie zaraziły Jedna różami, a Druga jeżówką Jewel i zawilcami, ale to już wcześniej