Mam jeszcze do Was ogromną prośbę. Przytaszczyłam dzisiaj do ogrodu taką starą ławkę. Jakoś nie bardzo mi się widzi ten zielony kolor. Myślałam o pomalowaniu jej na biało, ale boje się, ze od słońca będzie żółknąć. Jaki kolor proponujecie dla mojej ławki?
Ja widze tu kolor czarny ale siedzisko z kremowych poduszek, do tego można dobrać doniczki w tym samym kolorze, które mogą stanąc obok ławeczki..taka sugestia. Ogród piękny, troszkę zazdroszę ja jestem na początku tej drogi.
Wow! Jaka piękna ławeczka! Gdzie takie dają? Ja bym dawała biały kolor, ale mówisz ,że żółknie? No to co? Nic nie jest idealne.
A tak na serio, to wszystko zależy od tego gdzie będzie stała i jakie tło jej zafundujesz.
Dziewczyny, dziękuję za podpowiedzi. Ta czerń z jasnymi poduchami jest niezłym pomysłem. Przy moich zwierzakach, trochę obawiam się o stan tych poduszek. Rozważam jeszcze odwrotną wersję, czyli ławka w takim kolorze ciemniejszego ecri (kawa z mlekiem) i ciemniejsze poduszki.
Ławkę wytargałam ze "śmieć marketu". Mamy u nas taki sklep ze starociami w stodole. Mają tam nieraz ciekawe rzeczy.