Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 17:40, 17 cze 2021

Historyjka dnia

Popołudniu przyłapałam srokę na kradzieży ukradła psu z miski kromkę z pasztetówką i schowała pod trzmielina, a żeby nie było widać zakryła skoszoną trawą. Przyciągnęła moją uwagę swoim zachowaniem więc musiałam sprawdzić co ukryła

Po 2 godz wróciła i tą kromkę wyciągnęła spod roślin na trawnik. Ale ją zostawiła, albo nie mogła z nią sobie dać rady. Kromka została a potem zniknęła, może pies znalazł i zjadł.
KasiaBawaria 16:31, 18 cze 2021

Sroka zlodziejka -moze masz u siebie gdzies sieczke miskanta- taniej niz kora i neutralne dla gleby.I bosko wyglada moim zdaniem mam u siebie
danuta_szwajcer 15:18, 21 cze 2021

Piękne te Edenki a ja nie umie sie do niej przekonac, u mnie nie chce rosnąc. Ale u Ciebie bede podziwiac Pozdrawiam
malgorzata_s... 18:41, 21 cze 2021

Ale cudne róże. U mnie jeszcze większość pąkach. Zdrówka życzę i cmokam
sylwia_slomc... 20:55, 21 cze 2021

Urszulla napisał(a)
Historyjka dnia

Popołudniu przyłapałam srokę na kradzieży ukradła psu z miski kromkę z pasztetówką i schowała pod trzmielina, a żeby nie było widać zakryła skoszoną trawą. Przyciągnęła moją uwagę swoim zachowaniem więc musiałam sprawdzić co ukryła

Po 2 godz wróciła i tą kromkę wyciągnęła spod roślin na trawnik. Ale ją zostawiła, albo nie mogła z nią sobie dać rady. Kromka została a potem zniknęła, może pies znalazł i zjadł.

Sroki złodziejki kradna na potęgę , u mnie notorycznie kradna gipsowe ptaszki od Gosi i roznoszą po całym ogrodzie, potem przy plewieniu je zbieram z różnych dziwnych miejsc.
sylwia_slomc... 10:17, 22 cze 2021

Ula chciałam Ci podziękować za roślinki przysłane przez Madzię Powiedz mi tam jest drżączka, a to drugie to ? Nie miałam czasu się przyglądać za bardzo. Na sadzenie czekają, aż temperatury odpuszczą bo by je upiekło od razu
Urszulla 20:40, 22 cze 2021

KasiaBawaria napisał(a)
Sroka zlodziejka -moze masz u siebie gdzies sieczke miskanta- taniej niz kora i neutralne dla gleby.I bosko wyglada moim zdaniem mam u siebie

Nie mam sieczki. Mi nie przeszkadza ta słoma,bo nie mam pokazowego ogrodu a ona za rok już będzie przerobioną materią organiczną. Choć wiosną jest trochę bałaganu myślę czy nie zamówię w lecie kolejnej porcji siana

Róże tematem miesiąca

Urszulla 20:48, 22 cze 2021

danuta_szwajcer napisał(a)
Piękne te Edenki a ja nie umie sie do niej przekonac, u mnie nie chce rosnąc. Ale u Ciebie bede podziwiac Pozdrawiam

Pewnie lubią mokrą glinę za to Ty masz inne kwiatki o których mogę pomarzyć.

Urszulla 20:50, 22 cze 2021

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale cudne róże. U mnie jeszcze większość pąkach. Zdrówka życzę i cmokam

Mam jeszcze Artemis-ki ale nie powalają mnie.

Urszulla 20:56, 22 cze 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sroki złodziejki kradna na potęgę , u mnie notorycznie kradna gipsowe ptaszki od Gosi i roznoszą po całym ogrodzie, potem przy plewieniu je zbieram z różnych dziwnych miejsc.

To ciekawe a ta Sroka u mnie stałym bywalcem jest.

Z patyczka od sąsiadki wyhodowałam pachnące pnącze