Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

aneta230972 18:52, 21 sty 2013

Się zdublowało
Mamy upatrzone świerki serbskie i tuje aureospicata. Wys. 1.20-1.30.
Urszulla 18:55, 21 sty 2013

To super już wysokość...za 2 lata będzie fajnie wyglądało....bo w tym roku muszą się dobrze zadomowić
aneta230972 18:59, 21 sty 2013

Liczę na piękny zielony żywopłot za kilk lat
Uciekam bo chłopaki mnie ciągną do budowania garażu
Urszulla 19:00, 21 sty 2013

ok
Kindzia 19:18, 21 sty 2013

Byłam już Ula...o projekciku Danusi mówiłaś u mnie? Widziałam, zapisałam nawet Chyba, że jeszcze coś masz nowego? Nie znalazłam? Przeoczyłam?
kasik778 19:22, 21 sty 2013

Urszulla napisał(a)
U nas -1C pada deszcz.....a wszystko dookoła zalodzone i się świeci,
takiego czegoś jeszcze nie widziałam na taką skalę;
najlepiej byłoby zapiąć łyżwy.
Nawet pies z budy cały dzień nie wychodzi....tylko sporadycznie.
Na noc zapowiadają mrozy....a nad ranem na ten lód mają przyjść opady śniegu
Jutro minus,pojutrze -10C

A ja tu wiosnę przywołuję od tygodnia

Ula nawet mi nie mów, ja dzisiaj do pracy jechałam godzinę, z pracy półtorej...

Cały czas padał deszcz, który mi zamarzał na szybach... katastrofa
Janina 19:54, 21 sty 2013

U mnie też Urszulko bardzo ślisko po prostu lodowisko trzeba uważać żeby nóg nie połamać.
EPODLAS 19:58, 21 sty 2013

Ula, obejrzałam twoje cyklameny. Śliczne. Napisałaś, że w jednej doniczce są dwie odmiany. Tak samo jest z miniaturowymi różyczkami. Jedna wsadzona do ogrodu, ma kwiaty morelowe i różowe. OJ ci hodowcy, nie mogliby trochę lepiej uważać. Cyklameny ogrodowe też są śliczne. U mnie by może dawałyby radę na skarpie, bo one lubią cień. Tylko ładnie jest jak jest ich dużo, kilka sztuk wygląda nijako.
Urszulla 01:00, 22 sty 2013

Bożenko ciekawe właśnie z tymi zakupami. Mówisz że cyklameny ogrodowe do cienia....to może kiedyś dałoby się zrobić z drugiej strony domu......ale tam na razie masakra.....a główne wejście
kiedyś będzie ładnie.
Te cyklameny mi się bardzo!!!! podobają.....najpierw stały w salonie na południowym oknie ...ale zauważyłam że nie ten tego...i wyniosłam do kuchni na północną stronę. I to było dobre posunięcie.
W przyszłym roku kupuję ze 3 szt. ale białe i będą od razu w kuchni.

A teraz musiałam je z kuchni wyeksmitować bo tam poszła gwiazda betlejemska ze świąt.
Na tych zdjęciach cyklameny stoją też od strony północnej ale przy schodach przy małym okieneczku z trawą która nie zimuje, więc ją tam przechowuję (nazwy zapomniałam).

Kasiu- współczuję Ci z tą jazdą.....bałam się jak mój M. wróci.....ale szczęśliwie z autem w polewie lodowej i 3 kg soli z Biedronki....żeby przed bramą posypać i ścieszkę z płytek betonowych do domu bo lodowisko. Mówię mu żeby jutro odpuścił...nie jechał...ale mówi że musi skończyć malowanie (u znajomych). KATASTROFA

Janinko- a na to wszystko śnieg niedawno napadał, -5C.....ja uważam że paraliż drogowy powinni ogłosić bo to kamikadze i dzień wolny od pracy.

monteverde 02:13, 22 sty 2013

A moim cyklamenom listki usychają chyba przedobrzyłam, pozdrawiam