Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Bogdzia 22:26, 03 maj 2015

Urszulla napisał(a)
A dziś mnie poniosło i postanowiłam znaleźć miejsce dla patyczków hortensjowych. Teoretycznie mają ubarwić masakryczne schody "angielskie", jest też tam bluszcz i carexy. Wszystko z własnej hodowli. Jeśli eksperyment się nie powiedzie będzie coś innego.

Dlaczego ma sie nie udac , wszystkim sie udaje je ukorzeniac to i u Ciebie korzonki wypuszcza. Pozdrówka.
Kindzia 10:55, 04 maj 2015

Na pewno część się z patyczków ukorzeni. Wetknęłam 4 patyczki Mega Pearl. Jeden żyje, czyli 25% sukcesu

Nie wywaliłam tej dąbrówki, u nas nie padało, sucho bardzo, w betonie nie chciało mi się grzebać...
danuta_szwajcer 11:22, 04 maj 2015

U mnie to samo z patyczkami, niestety ale chyba nie mam ręki do tego albo gleby odpowiedniej, w zeszłym roku kilka donic obsadziłam patyczkami no i nic... Sucho u nas tez bardzo. Ula jak myslisz czym obsadzic moja rabate rh z przodu? Mam kilka pomysłow trawa hakone + hosty, czy niskie berberysy moze? czy posadzic śmierdziuchy i będzie żółto, bo jak urosną te rh to tez potem inaczej będzie niż teraz a mam nadzieję , że będą rosły Dalej bije się z myślami czy z tyłu dac plotek drewniany czy posadzic cisy? denerwuja mnie te liscie od sąsiadki. Pozdrawiam
Urszulla 20:26, 04 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Dlaczego ma sie nie udac , wszystkim sie udaje je ukorzeniac to i u Ciebie korzonki wypuszcza. Pozdrówka.

Te zdrewniałe patyczki są grubości 0,5 cm średnicy, bo tylko takie dorodne zostawiłam więc może się ukorzenią od strony północno-zachodniej i tam jest przeważnie wilgotno.
U wszystkich Bogdziu nie oznacza że u mnie. Swoją hortensjową rabatę mam 2 rok i widzę że ziemia jest fatalna, nadawałaby się znowu do przekopania i sadzenia roślin od nowawidły w ruchha,ha
Urszulla 20:30, 04 maj 2015

Kindzia napisał(a)
Na pewno część się z patyczków ukorzeni. Wetknęłam 4 patyczki Mega Pearl. Jeden żyje, czyli 25% sukcesu

Nie wywaliłam tej dąbrówki, u nas nie padało, sucho bardzo, w betonie nie chciało mi się grzebać...

25% sukcesu to już coś
u Ciebie sucho,a ja kopałam bo u mnie wreszcie popadało i było mokro
Urszulla 20:32, 04 maj 2015

danuta_szwajcer napisał(a)
U mnie to samo z patyczkami, niestety ale chyba nie mam ręki do tego albo gleby odpowiedniej, w zeszłym roku kilka donic obsadziłam patyczkami no i nic... Sucho u nas tez bardzo. Ula jak myslisz czym obsadzic moja rabate rh z przodu? Mam kilka pomysłow trawa hakone + hosty, czy niskie berberysy moze? czy posadzic śmierdziuchy i będzie żółto, bo jak urosną te rh to tez potem inaczej będzie niż teraz a mam nadzieję , że będą rosły Dalej bije się z myślami czy z tyłu dac plotek drewniany czy posadzic cisy? denerwuja mnie te liscie od sąsiadki. Pozdrawiam

Danusiu, odpowiem u Ciebie bo temat długi
Urszulla 20:35, 04 maj 2015

Największym sukcesem ostatnich dni jest dla mnie to że werbena patagońska którą dostałam od Sebka przeżyła zimę na rabacie i ze zdrewniałych łodyg przy samej ziemi wypuszcza młode odrostywięc nowy przychówek jest. Wcale jej nie obsypywałam ziemią ani niczym nie zabezpieczałam.
Milka 15:36, 05 maj 2015

Bo one są mocne, ruszają zawsze w maju, tylko trzeba o tym pamiętać z patykami różnie, ale stale jakieś się przyjmą, warto robic i a nuż
Ulcia, daj troszkę fotek, wiosna i u ciebie, jabłoń pewnie cała w kwiatach
Agania 21:20, 05 maj 2015

Ulcia poczytałam sobie o potyczkach patykowych moje zeszłoroczne ukorzeniły się w wiaderku z wodą, zapomniałam wtedy o nich, a teraz już wypuszczają listki na warzywniku
Urszulla 08:50, 06 maj 2015

Milka napisał(a)
Bo one są mocne, ruszają zawsze w maju, tylko trzeba o tym pamiętać z patykami różnie, ale stale jakieś się przyjmą, warto robic i a nuż
Ulcia, daj troszkę fotek, wiosna i u ciebie, jabłoń pewnie cała w kwiatach

Irenko jabłonie obsypane cudownie zaczyna cieszyć maj czekam na moją potworną różę i ukorzeniła się odnoga od niej. Może ktoś będzie chciał