Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

sylwia_slomc... 18:44, 04 lis 2015

Urszulla napisał(a)

Dla zaspokojenia u mnie bordo króluje o tej porze

A u mnie od dziś skrzyneczki już puste, porządki zaczęłam jeszcze mnie balkon czeka i za domem. Fajnie te wrzosy z trawką wyglądają. Chryzantemka śliczny kolorek ma
Urszulla 18:47, 04 lis 2015

Kindzia napisał(a)
Lilie będziesz sadzić Ula? Wiosną? Azjatyckie to najwcześniejsze, różnej wielkości są, ale nie pachną...

Kasiu, chcę jedną lilię posadzić koło schodów...z tych wysokich i pachnących...ale się kompletnie nie znam czego szukać....czyli nie szukam azjatyckich(to już jakaś informacja).
Urszulla 18:48, 04 lis 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja mam podobny kolorem na froncie Pięknie komponuje się z bielą

Ciekawa kompozycja Gosiunad białymi też stałam, ale mogłam wybrać tylko 1szt.
Jesienią uwielbiam bordo, wiosną biel i niebieski, latem biel i fiolet. Pytanie co zimą
Urszulla 19:44, 04 lis 2015

Milka napisał(a)

To cudowne kompozycje zrobiłaśdawaj fotki

Irenko, fotki na poprzedniej stronie dałam
Dla Ciebie powtórka

Urszulla 19:51, 04 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)

A u mnie od dziś skrzyneczki już puste, porządki zaczęłam jeszcze mnie balkon czeka i za domem. Fajnie te wrzosy z trawką wyglądają. Chryzantemka śliczny kolorek ma

Cieszę się że się podoba. Nie mam tego dużo ale nawet taka namiastka cieszy oko zwłaszcza że piękna jesień ma być przynajmniej do połowy listopada...a może i trochę dłużej. Właśnie się zastanawiam kiedy trzeba zmieniać opony.
danuta_szwajcer 13:56, 05 lis 2015

Co do lilii to polecam orienpety sa cudne i pięknie pachną A z oponami nie mam zmartwienia hahaha bo jezdziłam na zimowych całe lato) Ale już czas bo w nocy temperatura spada Piękne Ula te bordo taki intensywny kolor a ja codziennie walczę z liściami Pozdrawiam
Kindzia 14:04, 05 lis 2015

Lilie trąbkowe też ładnie pachną
sylwia_slomc... 14:13, 05 lis 2015

Urszulla napisał(a)

Cieszę się że się podoba. Nie mam tego dużo ale nawet taka namiastka cieszy oko zwłaszcza że piękna jesień ma być przynajmniej do połowy listopada...a może i trochę dłużej. Właśnie się zastanawiam kiedy trzeba zmieniać opony.

w sprawie opon nie pomogę, ale czekać na ostatnią chwile nie ma sensu, bo wtedy wszyscy będą chcieli zmieniać
14:20, 05 lis 2015
ja już zmieniłam opony ....już raz się ociagałam i przyszło mi jechać po lekkim szronie i malutkim śniegu na letnich ...to zmieniam jak nie ma jeszcze szału i kolejek
Urszulla 18:45, 06 lis 2015

Danusiu dzięki za info w sprawie lilii wygooglam co nieco w tym temacie U mnie liście z orzechów spadły wszystkie. Trzymają się jeszcze z drzew owocowych, ale te używam jako ściółkę na rabaty. Może jutro znajdę malutki czas na ogród.