Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 17:36, 07 lis 2015

Zrobiłam sobie zdjęcia gdzie co mam posadzone, ponieważ w tych tematach raczkuję

Przed hortensjami będą białe pełne narcyze-było ich ok. 20szt w 1kg.

Natomiast za hortensjami mam 5 czosnków Gladiatorów i dużo główkowatych. wyściółkowałam im liśćmi i ziemią z kompostownika(na zdjęciu przed zasypaniem ziemią).

Urszulla 17:39, 07 lis 2015

Pod jabłonką wsadziłam szafirki. Niestety fotka nie do pokazania ponieważ tam panuje jeszcze istny nieład
Urszulla 17:55, 08 lis 2015

lojalna_ napisał(a)
Ulka no 2 miesiące to sporo Ci towarzyszyly kawal drogi obejrzaly

Tak
moje cebule miały opanowaną drogę do pracy i spowrotem, chciały wreszcie zamieszkać w domu
już myślałam że w tym roku ich nie posadzę udało się ostatnim ślizgiem na ogród
Katkak 20:34, 08 lis 2015

Ulcia to jak te wszystkie cebulki zakwitną wiosną, będzie istny szał . Ja w tym roku tylko troszkę krokusów między wrzosami dosadziłam i trochę białych tulipanów na rabacie pod murkiem. Buziaki.
Milka 17:42, 09 lis 2015

No proszę, tez zdążyłaś z cebulowymi, ja tez późno sadziłam, ciekawe jak wiosną, zakwitną czy nam coś zeżre, Ulcia pozdrawiam
Kindzia 18:10, 09 lis 2015

U mnie też białe narcyzy przy hortusiach

I co podziałałaś weekendowo Ula?
Urszulla 19:43, 09 lis 2015

Katkak napisał(a)
Ulcia to jak te wszystkie cebulki zakwitną wiosną, będzie istny szał . Ja w tym roku tylko troszkę krokusów między wrzosami dosadziłam i trochę białych tulipanów na rabacie pod murkiem. Buziaki.

Ponad 200 krokusów sadziłam 2 lata temu i oczywiście nornice zeżarły została garstka fioletowych a białe zginęły.
Urszulla 19:44, 09 lis 2015

Milka napisał(a)
No proszę, tez zdążyłaś z cebulowymi, ja tez późno sadziłam, ciekawe jak wiosną, zakwitną czy nam coś zeżre, Ulcia pozdrawiam

Irenko, ciekawe czy moje czosnki nornicom będą smakowały- robię próbęa termin sadzenia cebul wydaje mi się najlepszy właśnie teraz, szczególnie przy obecnych anomaliach pogodowych.
Urszulla 20:44, 09 lis 2015

Kindzia napisał(a)
U mnie też białe narcyzy przy hortusiach

I co podziałałaś weekendowo Ula?

Miło mi że to piszesz,bo pusto mi na tej rabacie całą wiosnę trawy ruszają w maju, na hortensje czekam z niecierpliwością od czerwca.A do maja łyso. Czosnki kwitną maj/czerwiec. To może przydałyby się jeszcze hiacynty które kwitną miesiąc wcześniej.

W sobotę podziałałam tylko 2 godz. Resztę prac zrobię w środę pod warunkiem że pogoda dopisze
Kindzia 20:49, 09 lis 2015

Urszulla napisał(a)

Miło mi że to piszesz,bo pusto mi na tej rabacie całą wiosnę trawy ruszają w maju, na hortensje czekam z niecierpliwością od czerwca.A do maja łyso. Czosnki kwitną maj/czerwiec. To może przydałyby się jeszcze hiacynty które kwitną miesiąc wcześniej.

W sobotę podziałałam tylko 2 godz. Resztę prac zrobię w środę pod warunkiem że pogoda dopisze

Hiacynty musiałabyś co roku wykopywać, inaczej coraz mniej pełne są