Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 22:33, 05 cze 2016

A dziś poszłam tylko przesadzić jednego bukszpana spod jabłoni bo jakoś mało wody do niego dociera i od 3 lat się męczy. Wyszła z tego niezła rewolucja. Tego zakątka Wam nie pokazywałam. Po przesadzeniu bukszpana dorobiłam obwódkę bukszpanową z sadzonek mojej własnej produkcji. Dałam trochę wypełniaczy i skończyłam przed zmierzchem.

Ten biało-zielony na końcu to sprawca zamieszaniazostał tylko bałagan chwastowy do wyrzucenia, ale to się jutro zrobi i ten sprawca, żeby tylko chciał rosnąć ładnie (jutro może uda mi się bardziej ostre zdjęcie zrobić).

Urszulla 22:38, 05 cze 2016

A to jeszcze pozostałość szkółki w wielkim chwastowisku, które po tych deszczach wybujało do nieba

Milka 13:52, 06 cze 2016

Urszulla napisał(a)

Poidełko kupowałam z Gosią, jak mnie porwała do szkółki u siebie. Było tylko takie jedno, nie wiem jak w tym roku tam mają zaopatrzenie.

Ja dziś też walczyłam. A tu od ulicy zobacz jaki jest już barwinek. Jedna część to sadzonki od Ciebie, a ta druga od Kindzi.Deszcze pomogły mu się rozrosnąć. Latem dokończę pozostałą część trawnika.

Ładnie sie rozrosły i jaki stróż nie wiem czy chwaliłam poidełka, ale rzeczywiście śliczne; nowa rabata super się zapowiada
Kindzia 20:03, 06 cze 2016

Barwinek jeszcze trochę i już żadnego chwaściora nie wpuści

Róża faktycznie wielka, rośnie jak na drożdżach
Urszulla 20:15, 06 cze 2016

Milka napisał(a)

Ładnie sie rozrosły i jaki stróż nie wiem czy chwaliłam poidełka, ale rzeczywiście śliczne; nowa rabata super się zapowiada

Może aż tak super to nie jest ale lepiej niż było, pomysł miał być inny bo z tyłu miał być rządek cisów. Może jeszcze kiedyś to zmienię, bo bardziej by mi się podobałojesienią może jakieś cebule dosadzę, no. hiacynty. A wogóle to głównym motywem przewodnim jest tu cyprysik groszkowy- jest malutki narazie, ale kiedyś zajmie tyle miejsca że po kształcie tej rabaty śladu nie będzie

Psiura pilnowacz wszyscy w okolicy wiedzą jak reaguje
Urszulla 20:17, 06 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Barwinek jeszcze trochę i już żadnego chwaściora nie wpuści

Róża faktycznie wielka, rośnie jak na drożdżach

To pocieszające barwinek będę musiała i tak dzielić i rozmnażać bo jeszcze go tyle samo potrzeba na ciąg dalszy

a ta róża mnie przeraża, wolałabym coś bardziej kompaktowego
eliza3 21:23, 06 cze 2016

Barwinkiem też mogę się podzielić, właśnie wszedł w fazę rozrostu.
Róza mocno Ci się rozrasta, u mnie podobna sama się zasiała i jest już taka wielka , że muszę ją radykalnie ciąć, ale za to pachnie cudnie.

Urszulla 22:10, 06 cze 2016

eliza3 napisał(a)
Barwinkiem też mogę się podzielić, właśnie wszedł w fazę rozrostu.
Róza mocno Ci się rozrasta, u mnie podobna sama się zasiała i jest już taka wielka , że muszę ją radykalnie ciąć, ale za to pachnie cudnie.

Dzięki, ale chyba mam go już tak dużo że z własnego mogę robić sadzonki. Pachną te dzikie słodko
Bogdzia 22:56, 06 cze 2016

Wszyscy Cię barwinkiem częstuja , ja tez mam bardzo dużo jakbys chciała
Urszulla 07:43, 07 cze 2016

Bogdzia napisał(a)
Wszyscy Cię barwinkiem częstuja , ja tez mam bardzo dużo jakbys chciała

trochę za daleko mam do Ciebieale dziękuję.

ten barwinek od ulicy to był udany wybór...długo myślałam co tam daćw przyszłym roku na tej części co jest posadzony będzie zarośniętepozdr.