Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

anna_g 20:31, 07 cze 2016

Ula - no w sumie barwinka też bym Ci dała ale wiem że masz dosyć. Faktycznie sama za chwilę będziesz mogła rozdawać.
anna_g 20:31, 07 cze 2016

Urszulla napisał(a)
A dziś poszłam tylko przesadzić jednego bukszpana spod jabłoni bo jakoś mało wody do niego dociera i od 3 lat się męczy. Wyszła z tego niezła rewolucja. Tego zakątka Wam nie pokazywałam. Po przesadzeniu bukszpana dorobiłam obwódkę bukszpanową z sadzonek mojej własnej produkcji. Dałam trochę wypełniaczy i skończyłam przed zmierzchem.

Ten biało-zielony na końcu to sprawca zamieszaniazostał tylko bałagan chwastowy do wyrzucenia, ale to się jutro zrobi i ten sprawca, żeby tylko chciał rosnąć ładnie (jutro może uda mi się bardziej ostre zdjęcie zrobić).

A to bordowe to żurawka? Fajny kolorek.
Urszulla 00:25, 09 cze 2016

anna_g napisał(a)

A to bordowe to żurawka? Fajny kolorek.

Tak Aniu ,żurawkę dostałam ze 3 lata temu. fajnie się u mnie spisuje, ale latem ją przypalało więc przeniosłam. Jak się nowe kępki przyjmą i rozrosną to Ci dam
Pszczelarnia 11:42, 09 cze 2016

Urszulla napisał(a)

dla porównania z zeszłego roku 7 czerwca

i dziś 3 czerwca

Jaka to róża?
Bogdzia 21:20, 09 cze 2016

Ula co z ta róża? W tamtym roku miała moc kwiatów a teraz tylko pojedyncze? Zmarzła czy cos innego?
Agania 21:46, 10 cze 2016

Ja taką różyczkę wypatrzyłam u siebie, sama przyszła, szkoda, że tak słabo się teraz wysiliła, nową rabatkę stworzyłaś, a tylko bukszpana przesadziłaś... fajnie
Urszulla 10:58, 11 cze 2016

Bogdzia napisał(a)
Ula co z ta róża? W tamtym roku miała moc kwiatów a teraz tylko pojedyncze? Zmarzła czy cos innego?

Coś Ty popatrz na fotki z tego tygodnia

Szukałam nazwy tej róży w moim wątku w poprzednich latach i nie znalazłam,mogłam sobie zapisać wtedy. Może w wakacje jeszcze raz posiedzę i poszukam. Fajnie pachnie, jak idę rano po poziomki do ogródka to aż miła. A bzyczenie w niej jest wielkie, szkoda tylko że mało pszczół w tym roku, lata dużo bączków- to w wielkim skrócie Całuję.

Urszulla 11:06, 11 cze 2016

Agania napisał(a)
Ja taką różyczkę wypatrzyłam u siebie, sama przyszła, szkoda, że tak słabo się teraz wysiliła, nową rabatkę stworzyłaś, a tylko bukszpana przesadziłaś... fajnie

Ta rabatka w sumie była od dwóch lat, ale jakoś tam nie wyszło to co chciałam. Więc takie naturalne przeróbki robię w tym roku, ciekawe na czym stanie. Dopiero większe rośliny jak dorosną za kilka lat ukształtują to miejsce.
A wogóle to ja tak mam że jak idę na 10 min coś poplewić albo tylko coś zrobić na chwilę to kończę po 4 godzinach urobiona po łokcie i zmęczona
Lukasz2013 18:21, 11 cze 2016

Cześć Ula. Ślicznie jak zawsze u Ciebie. Pozdrawiam
Urszulla 21:56, 11 cze 2016

Lukasz2013 napisał(a)
Cześć Ula. Ślicznie jak zawsze u Ciebie. Pozdrawiam

Ślicznie to jest u Ciebie może za 10 lat u mnie będzie ślicznie