Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 09:12, 12 cze 2016

Lubię taką pogodę koło 20st i nie upalnie. Dziś chłodny wiaterek ochładza słoneczne ciepłoa ja przez tydzień będę patrzyła czy ten przesadzony bukszpan żyje. W nowym miejscu powinien mieć lepsze warunki więc nie mam nadzieję że się odwdzięczy i przeżyje czerwcowe przesadzanie.Jakiś deszcz mógłby w tym pomóc.

I cieszę się widokiem róży i zachwycam porannym zapachem
na niedzielę zostawiam porównanie z zeszłego roku i teraz

anna_g 12:47, 12 cze 2016

Urszulla napisał(a)

Tak Aniu ,żurawkę dostałam ze 3 lata temu. fajnie się u mnie spisuje, ale latem ją przypalało więc przeniosłam. Jak się nowe kępki przyjmą i rozrosną to Ci dam

Ula - Ty ja zwykle życzliwa jesteś a wiesz, że ja sobie niedawno po ogrodzie chodziłam i patrzyłam na roślinki i myślała "o a to od Uli mam, i to od Uli i jeszcze to od Uli" - szkoda tylko że Bronze Form wypadły - ale nie tak całkiem bo znalazłam młodziaki i przesadziłam je razem i widzę że rosną
A Twoja róża to faktycznie ogromna. Będziesz miała białe dywaniki z płatków
Kindzia 13:02, 12 cze 2016

Te dywaniki z płatków mnie do szału doprowadzają...teraz takie dywaniki u mnie Alchymist robi i Ilse Krohn Superior...nie lubię tego
Urszulla 14:01, 12 cze 2016

anna_g napisał(a)

Ula - Ty ja zwykle życzliwa jesteś a wiesz, że ja sobie niedawno po ogrodzie chodziłam i patrzyłam na roślinki i myślała "o a to od Uli mam, i to od Uli i jeszcze to od Uli" - szkoda tylko że Bronze Form wypadły - ale nie tak całkiem bo znalazłam młodziaki i przesadziłam je razem i widzę że rosną
A Twoja róża to faktycznie ogromna. Będziesz miała białe dywaniki z płatków

To mnie tylko cieszy ja też wiele bylin dostałam od innych i też tak chodzę i oglądam jak rośnie. A dziś zamówiłam Eden Rose, upolowałam w donicy,ciekawe kiedy przyjdzie.Bo z gołym korzeniem raz zamawiałam i był niewypał.
Urszulla 14:05, 12 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Te dywaniki z płatków mnie do szału doprowadzają...teraz takie dywaniki u mnie Alchymist robi i Ilse Krohn Superior...nie lubię tego

A ja u siebie tego nie zauważyłam żeby było uciążliwe, sama muszę zobaczyć jak to będzie.W tym roku jest olbrzymia gdzieś 1,5 m szerokości i 1,5m długości. Narazie kwitnie na całego, potem będą ze 2 radykalne cięcia.
sylwia_slomc... 21:14, 12 cze 2016

Super wypad miałaś
Jak mi się kiedyś uda to może tez odwiedzę Kapiasów
Poidełko fajniusie, jak się samemu działa w ogrodzie to trzeba wrzucić na luz bo wiadomo, że wszystkiego na raz nie zrobiszRóżę mam chyba taką samą
tylko moja jeszcze malutka przycinałaś ją jakoś?
rewolucje bukszpanową pooglądałam i powiem tylko lej wodę i będzie ok ja przesadzałam moją wielką kulę parę lat temu też już dużą i też z końcem maja początkiem czerwca i żyje bez szwanku
Urszulla 21:38, 12 cze 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Super wypad miałaś
Jak mi się kiedyś uda to może tez odwiedzę Kapiasów
Poidełko fajniusie, jak się samemu działa w ogrodzie to trzeba wrzucić na luz bo wiadomo, że wszystkiego na raz nie zrobiszRóżę mam chyba taką samą
tylko moja jeszcze malutka przycinałaś ją jakoś?
rewolucje bukszpanową pooglądałam i powiem tylko lej wodę i będzie ok ja przesadzałam moją wielką kulę parę lat temu też już dużą i też z końcem maja początkiem czerwca i żyje bez szwanku

Cześć, fajnie że dotarłaś do mnie właśnie podlewam te bukszpany bo od 3 dni sucho

moją różę tnę od początku, na początku zostawiłam 2 odnogi i opały się o płotek. W zeszłym roku zaczęła szaleć, więc cięłam ją kilka razy- wszystkie nowe odrosty do góry obcinam bo nie mam żadnej pergoli dla niej. Potem na jesień też docinam do takiego jakby początkowego stanu. Generalnie po kwitnieniu tnę radykalnie, bo ona nie zakwita po raz drugi.
Kindzia 10:10, 13 cze 2016

Ula, dalii byś nie chciała jesienią ode mnie? Będę ograniczać kolekcję
Milka 11:22, 13 cze 2016

Urszulla napisał(a)

Coś Ty popatrz na fotki z tego tygodnia

Szukałam nazwy tej róży w moim wątku w poprzednich latach i nie znalazłam,mogłam sobie zapisać wtedy. Może w wakacje jeszcze raz posiedzę i poszukam. Fajnie pachnie, jak idę rano po poziomki do ogródka to aż miła. A bzyczenie w niej jest wielkie, szkoda tylko że mało pszczół w tym roku, lata dużo bączków- to w wielkim skrócie Całuję.

Taka jedna, to za całe mnóstwo innych daje radość
Urszulla 18:44, 13 cze 2016

Milka napisał(a)

Taka jedna, to za całe mnóstwo innych daje radość

Irenko, szczególnie za zapach tylko dla zapachu ją zostawiłam