Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 17:45, 20 lip 2016

Nowa rabatka różana renesansowa:
5szt. róż Artemis, 1szt. róża Naomi Renaissance, 1szt. róża Julia Renaissance
miskant Gracillimus, rozplenica z czarnymi kućkami, rozplenice z białymi kućkami (niezimujące), pod płotkiem trawka Ice Dance, werbena patagońska od Gosi, na brzegi cyprysik groszkowy i 2 hosty(żeby pies nie załatwił mi róży brzegowej).

W planach wiosennych: 3 kulki bukszpanowe i kulka na pniu (moim marzeniem byłaby cisowa na pniu)

Kasik 18:54, 20 lip 2016

Ten Artemis bardzo popularny widzę na O. Oglądałyśmy go w Przytoku- pięknie go wkomponowałaś. Rabatka pierwsza klasa. I taka kompletna.
Urszulla 22:45, 20 lip 2016

Kasik napisał(a)
Ten Artemis bardzo popularny widzę na O. Oglądałyśmy go w Przytoku- pięknie go wkomponowałaś. Rabatka pierwsza klasa. I taka kompletna.

Dziękuję Twoja też

A wiesz że kończąc ją myślałam o Waszej wczorajszej pracy dzisiaj ja działałam ostro
Artemis zdobył reklamę w zeszłym roku chyba po spotkaniu u Vivy, przynajmniej mi się obił o uszy Ale dziś zobaczyłam docelowy krzak i oniemiałam co się będzie działo i że chyba za gęsto je mam.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=1882
Urszulla 23:58, 20 lip 2016

Na najbliższe dni mam nowe wyzwanie dopracować część pod jabłonką. ma być rozchodnik, szafirki wiosną, trzmielina biało-ziel i mi czegoś pośredniego jeszcze brakuje -między płaską trzmieliną a rozchodnikiem jest zbyt duży przedział wysokości. I coś co suszę przetrzyma.

To miejsce o którym mówię. Ogarnęłam większość. Jeszcze zostały mi do wyciągnięcia szafirki. I trzmielina również, ponieważ muszę zmienić układ roślin. Chcę takimi pasami półkolistymi obsadzić. Będę dziś latać z metrem krawieckim po rabacie i myśleć

Agania 08:06, 21 lip 2016

Ula różanka wyszła Ci super, poczytałam o Artemis i zobaczyłam u Asi w ogrodzie, piękna róża, będzie romantycznie
zazdroszczę Ci powera i weny twórczej w ogrodzie, ja mam przesilenie muszę odpocząć

Osteo u mnie mam dwie też nie chcą się zabrać, bujały po florowicie do kwitnacych, wiesz kiedyś jak miałam posadzone w donicach tarasowych, ale wtedy też miałam dobry kompost, mój drugi kompost ma już drugi rok, ale nadal jest gliniasty
Urszulla 08:14, 21 lip 2016

Agania napisał(a)
Ula różanka wyszła Ci super, poczytałam o Artemis i zobaczyłam u Asi w ogrodzie, piękna róża, będzie romantycznie
zazdroszczę Ci powera i weny twórczej w ogrodzie, ja mam przesilenie muszę odpocząć

Osteo u mnie mam dwie też nie chcą się zabrać, bujały po florowicie do kwitnacych, wiesz kiedyś jak miałam posadzone w donicach tarasowych, ale wtedy też miałam dobry kompost, mój drugi kompost ma już drugi rok, ale nadal jest gliniasty

Tzn, co że gliniasty, tzn. że się jeszcze nie zrobił? czekasz nadal? odpisz koniecznie w tej sprawie.

A u Gosi wczoraj pisałam o odkryciu, że mi się Mint Mist wysiał mikruski pod hortensję wsadziłam.

A co do przesilenia to tak bywa. ja wyjątkowo w lipcu pracuję bo mam siły w tym roku i na dodatek temp. mi sprzyja bo powyżej 25st to już tylko mogę sobie posiedzieć i poleżeć w ogrodzie
Urszulla 08:18, 21 lip 2016

Agania napisał(a)

Żeby tę rabatę skończyć czekałam 2 lata. To popatrz ile cierpliwości to wymaga. W zeszłym roku wsadzałam trzmielinowe patyczki bo miałam nerwa i jesienią szafirki, które pokochałam. Nie było mi z tym łatwo tak długo czekaća przez okno cały czas był paskudny widok dziś wykopałam szafirki. teraz trzmielina została do wykopania. myślę nad planem posadzenia.

wspomnienie kwietnia
Pszczelarnia 10:01, 21 lip 2016

Urszulla napisał(a)

Taką ziemię mam naprodukowaną w taczce żeby coś urosło: 'gliniasty kompost', piasek, ziemia dla róż, dolomit. A w dołku paskudna twarda glina- już dalej nie da się nawet kopać.

A u mnie w dołkach głazy.
Urszulla 10:20, 21 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)

A u mnie w dołkach głazy.

Wiem Ewo, ile się umordowałaś
Urszulla 10:27, 21 lip 2016

Właśnie rozrysowałam sobie nowy plan na rabatę pod jabłonią- sama nie wiem czy tak będzie dobrze.