Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 16:04, 18 lip 2016

Irenko, najbardziej lubię te burgundowe po prawej. Na zdjęciu bardziej fiolet wyszedł one lubią upał, nie znoszą przelania,są minimalistyczne- to coś dla mnie
Bogdzia 21:38, 18 lip 2016

Ula bardzo dużo pracy wykonałas a w ogrodzie zawsze praca jest wiec spokojnie ile zdrówko i siły pozwalają , grunt to sie nie przejmowac. Pelargonie przesliczne zwłaszcza te ciemne.
Urszulla 10:13, 19 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
Ula bardzo dużo pracy wykonałas a w ogrodzie zawsze praca jest wiec spokojnie ile zdrówko i siły pozwalają , grunt to sie nie przejmowac. Pelargonie przesliczne zwłaszcza te ciemne.

Dobrze powiedziane, żeby się nie przejmować w tym roku mam znacznie więcej siły więc coś tam dłubię i poprawiam. A pogoda 20st latem też sprzyja, bo przecież przy 30st nic się nie zrobi. Więc wczoraj sprawdziłam prognozę skandynawską na 2 tyg. i optimum moje jest zapewnione z czego się bardzo cieszę.

Wczoraj zasiałam nowe poletko dziś trochę glina przeschnie i od jutra można kopać bo mam jeszcze dużo do posadzenia
sylwia_slomc... 10:20, 20 lip 2016

Fajnie rabata bujnęła Zastanawiam się czy na posianie teraz ogórków w grunt nie jest trochę za późno
Agania 13:16, 20 lip 2016

Ula fajny kształt rabat ...zarys na ogół ogrodu wyszedł na szóstkę ...ładnie się zagęszczają, mój warzywnik też nie jest do chwalenia, ale ważne, że coś rośnie

Ja też mam w tym roku pelargonie, ale rozrośnięte u Ciebie i masz ładne kolory
Pszczelarnia 13:21, 20 lip 2016

Same wyzwania, przede mną też podobne, pogoda sprzyja. Ładny był ten ceglasty warzywnik.
A co zadecydowało o zagęszczeniu w sadzeniu r. 'Artemis'?
Urszulla 17:31, 20 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajnie rabata bujnęła Zastanawiam się czy na posianie teraz ogórków w grunt nie jest trochę za późno

Jak nie wzejdą to się nic nie stanie. Rabatka fajna, bardzo ją lubię w lecie a wieczorem zapraszam do mnie na nową rabatkę różaną

Od znajomych dostałam taką malutką hostę, rośnie pod hortensją

Urszulla 17:36, 20 lip 2016

Agania napisał(a)
Ula fajny kształt rabat ...zarys na ogół ogrodu wyszedł na szóstkę ...ładnie się zagęszczają, mój warzywnik też nie jest do chwalenia, ale ważne, że coś rośnie

Ja też mam w tym roku pelargonie, ale rozrośnięte u Ciebie i masz ładne kolory

Dziękuję za pochwałę kształt tak sam wyszedł, a tak w ogóle to lubię zakrętasy
i zawsze zanim coś posadzę to muszę mieć docelową wizję kształtu rabaty. Dlatego u mnie tak wolno idzie bo potem to co przygotuję trzeba obsadzić- potrzeba roślin a przede wszystkim ogrom ziemi i ta ziemia właśnie mnie trzymała przez ostanie 2 lata. W tym roku wykorzystałam jedną część kompostownika,a od wiosny nastawiony mam nowy.

Pelargoniami mogę się wiosną dzielić gdybyś chciała muszę tylko wiedzieć ile zostawić roślin na zimę w zależności od zamówienia
Zakwitło osteo- szału nie ma.

Urszulla 17:39, 20 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Same wyzwania, przede mną też podobne, pogoda sprzyja. Ładny był ten ceglasty warzywnik.
A co zadecydowało o zagęszczeniu w sadzeniu r. 'Artemis'?

Ceglasty jest nadal, cegły właśnie odchwaszczałam. Jeszcze trochę są zaglinione, czekam na ciepło. Próbuję coś odnowić, bo w tym roku zdrowie mi dopisuje.

A Artemis dlatego że gdybym dała rzadziej weszłyby 4 szt. a to mi nie pasuje 3szt. za mało- 4szt. nie pasuje- a tak weszło 5szt najwyżej jak będą szalały to 2szt. wyciągnę i przesadzę

Dziś pokazał się pierwszy kwiat budleipszczółki urzędują

Urszulla 17:44, 20 lip 2016

Taką ziemię mam naprodukowaną w taczce żeby coś urosło: 'gliniasty kompost', piasek, ziemia dla róż, dolomit. A w dołku paskudna twarda glina- już dalej nie da się nawet kopać.