Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 08:42, 10 sie 2016

ewa004 napisał(a)
U mnie juz wzystkie róże skończyły ,za wyjątkiem Bonica i Fairy

To dobrze że masz te dwie, bo uwielbiam róże które kwitną do samych przymrozków. Zobaczymy co moje pokażą.

Deszczowo od wczoraj się zrobiło i momentami ulewnie, więc fotek nie będzie. A królowa tarasowa i tak rozkwitnięta- jest cudowna
Urszulla 08:44, 10 sie 2016

Bogdzia napisał(a)
Jeszcze jeden kwiatek dla mnie do wąchania

Oczywiście z wczoraj jeden, a z dzisiaj 5 bo mniej pachną z powodu pochmurnej pogody

Urszulla 08:50, 10 sie 2016

wrobelki napisał(a)
Ale masz śliczne róże

Polecam miejsce zakupu w Pszczynie zresztą u Kindzi pooglądaj sobie róże ma żelazne odmiany więc narzeka że kwiat Nostalgii jak przekwita jej się nie podobaha,ha Ogród Kindzi też na pewno Ci się spodoba

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5133-ogrod-z-lezka-ii?page=556
Kindzia 12:08, 10 sie 2016

Urszulla napisał(a)
Będzie jeszcze kwitła Comtessa- ma być kompaktowa ale u mnie coś rozwinęła się na wysokość w ciągu miesiąca.

Kule na mole...ta też ładna. Lubię takie też

Na pewno musisz więcej miejsca tamtej róży zrobić, jak będzie taka ściśnięta będzie chorowała. Pamiętaj, róże powinny mieć przewiew i słoneczko...
Czyli ja mam znowu jesienią ruszanie kilku róż...rosną ponadwymiarowo
wrobelki 14:05, 10 sie 2016

Dzięki Ula już lecę oglądać
danuta_szwajcer 20:47, 10 sie 2016

Urszulla napisał(a)
Będzie jeszcze kwitła Comtessa- ma być kompaktowa ale u mnie coś rozwinęła się na wysokość w ciągu miesiąca.

Sliczny ma kwiat a kolor taki jak u mojej NN Pieknie Ci rosna te roze
danuta_szwajcer 20:49, 10 sie 2016

Urszulla napisał(a)
Moja królowa tarasowa nic sobie z deszczu nie robi i się rozwija jak będzie ciepło to pewnie i zapach się pojawi

Piękny kolor no i jak jeszcze pachnie to idealna róża
Urszulla 22:01, 10 sie 2016

Kindzia napisał(a)

Kule na mole...ta też ładna. Lubię takie też

Na pewno musisz więcej miejsca tamtej róży zrobić, jak będzie taka ściśnięta będzie chorowała. Pamiętaj, róże powinny mieć przewiew i słoneczko...
Czyli ja mam znowu jesienią ruszanie kilku róż...rosną ponadwymiarowo

W Pszczynie mają ją posadzoną, jak zobaczyłam w czerwcu w czasie kwitnienia powiedziałam że ją chcę ta akurat ma dużo miejsca słonko też

ale te kwiaty nie są takie w pełni okazałe jak widziałam w szkółce. Trzeba czekać na przyszły rok, cudów nie wymagam po posadzeniu. Ty Kasiu po 2 latach wiesz co te róże mogą
Urszulla 22:02, 10 sie 2016

wrobelki napisał(a)
Dzięki Ula już lecę oglądać

Spoko
Urszulla 22:04, 10 sie 2016

danuta_szwajcer napisał(a)

Sliczny ma kwiat a kolor taki jak u mojej NN Pieknie Ci rosna te roze

Podobały mi się te pofałdowane płatki rzeczywiście na glinie to tylko róże są okazałe