Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 16:19, 05 sie 2016

wrobelki napisał(a)
Fajny ogród

Szkoda że moje zdjęcia nie oddają prawdziwego bogactwa
Urszulla 16:25, 05 sie 2016

Dziś cięłam dużego bukszpana na kulę muszę powiedzieć że szkoła Kindzi na spotkaniu przyniosła efekty z cięcia zrobiłam 170 patyczkowych sadzonek

Urszulla 16:26, 05 sie 2016

Królowa tarasowa

Mala_Mi 17:07, 05 sie 2016

Urszulla napisał(a)
Werbena od Gosi startuje, żeby zachwycić za rok

Duża szansa zakwitnie w tym roku
renatamama3 17:31, 05 sie 2016

Ula ,widzę że Powera dostałaś ,fajnie Ci idzie ,cały czas do przodu .Jak przeczytałam cenę za Jarzmianki 25 zł ,to mi szczenna opadła ,u mnie w dużej doniczce 10-12 zł ,a w P9 4 zł ,więc wsiadaj w auto i do Kraka .pozdrawiam
danuta_szwajcer 18:03, 05 sie 2016

Różanka renesansowa bardzo ładnie się prezentuje A jednak wprowadzasz kolor? Bo liatre posadziłas? Ale piękna ta jeżówka biała i cleome w tym ogrodze dwie ulice dalejWerbena Ci zakwitnie zobaczysz jak ona teraz szybko urośnie, u mnie wszystkie wymarzły chyba za wcześnie je wysadziłam a wczoraj zauważyłam, że jednak jedna też przeżyła U nas teraz niezla wichura jest echh wczoraj wysprzątałam ogród.A chcesz jarzmianke? Mam dużo nasion biała i taka ciemna Pozdrawiam
Urszulla 19:42, 05 sie 2016

Mala_Mi napisał(a)

Duża szansa zakwitnie w tym roku

Tak, ta zakwitnie ale ja miałam na myśli że się rozsieje i za rok będzie jej dużowtedy będzie szałowoniektórzy już nie tęsknią za takim szałem ale ja tak pod warunkiem że to fiolet
Urszulla 19:43, 05 sie 2016

renatamama3 napisał(a)
Ula ,widzę że Powera dostałaś ,fajnie Ci idzie ,cały czas do przodu .Jak przeczytałam cenę za Jarzmianki 25 zł ,to mi szczenna opadła ,u mnie w dużej doniczce 10-12 zł ,a w P9 4 zł ,więc wsiadaj w auto i do Kraka .pozdrawiam

Rzeczywiście atrakcyjna cenafajnie że wpadłaś

W tym roku, jak już pisałam gdzieś wcześniej, mam trochę lepsze zdrowie i przede wszystkim dobre temp latem. Od 25st. ciężko coś zdziałać więc wtedy jest postój przymusowy. W tym roku mało postojów, więc nadrabiam ostatnie 2 lata.
Zostało mi obsadzenie pod jabłonką, bo roślinki mam ale czekam na chłód i deszcz.
I próbuję przekopać lewą stronę mojej letniej rabaty i trochę ją ulepszyć, nawet dobrze mi idzie
Urszulla 19:49, 05 sie 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Różanka renesansowa bardzo ładnie się prezentuje A jednak wprowadzasz kolor? Bo liatre posadziłas? Ale piękna ta jeżówka biała i cleome w tym ogrodze dwie ulice dalejWerbena Ci zakwitnie zobaczysz jak ona teraz szybko urośnie, u mnie wszystkie wymarzły chyba za wcześnie je wysadziłam a wczoraj zauważyłam, że jednak jedna też przeżyła U nas teraz niezla wichura jest echh wczoraj wysprzątałam ogród.A chcesz jarzmianke? Mam dużo nasion biała i taka ciemna Pozdrawiam

Tak Danusiu, chcę dodać fioletu w różnych odcieniach. Jeszcze ciemne bordo za mną chodzi ale nie wiem czy się to zgra?
zostaw dla mnie nasionka, rozsypałabym w październiku na rabaciea Tobie dam nasiona białej cleome może się spotkamy na jesień w Goczałkowicach lub gdzieś Będzie dziś w nocy padać, niech trochę podleje rośliny i dobrze że się ochłodziło. Dziś zdychałam od południa
danuta_szwajcer 20:39, 05 sie 2016

Urszulla napisał(a)

Tak Danusiu, chcę dodać fioletu w różnych odcieniach. Jeszcze ciemne bordo za mną chodzi ale nie wiem czy się to zgra?
zostaw dla mnie nasionka, rozsypałabym w październiku na rabaciea Tobie dam nasiona białej cleome może się spotkamy na jesień w Goczałkowicach lub gdzieś Będzie dziś w nocy padać, niech trochę podleje rośliny i dobrze że się ochłodziło. Dziś zdychałam od południa

To Ci zostawię nasiona, na jasne, że się spotkamy Też mi dziś ciężko się oddychało i jakoś tak coś dziwnie a deszcz bylby dobry