Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 08:08, 13 cze 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Cieszy każdy kwiatek) Czyli Artemis nr.1? Pozdrawiam

Artemis porównuję z Boniką. Tylko taka wyższa rabatówka z niej, chyba krócej kwitnie- porównam z Gosią jak przyjdzie jesień

Cudna też Biała róża Jan Paweł II i pachnie. Ale jak skończy kwitnienie to niestety smutno. Dlatego mam ją między hortensjami. Do kolan wielkosciowo.

Urszulla 08:10, 13 cze 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale już mają dużo kwiatów rozwiniętych

U mnie róże szaleją i właśnie o to mi chodziło żeby zapełnić lukę oczekiwania na hortensje.

Mam jeszcze jedną piękność

Urszulla 08:14, 13 cze 2017

Ewa777 napisał(a)
Piękne masz wszystkie różyczki Najważniejsze, że już kwitną i cieszą oczy, oraz nos
Moje się jeszcze ociągają i pokazują tylko pączki. Też mam Edenkę, ale na kwiaty muszę cierpliwie poczekać

aż nie mogę się napatrzyć na te wielkie kwiatki na maleńkich krzaczkach warto czekać.

Catalinasdiary 14:35, 13 cze 2017

I zgłosil się ktoś? Mam takie same i brakuje mi parę kęp
Urszulla napisał(a)

U mnie burze i deszcz są codziennie, trawa już wysoka a nie ma kiedy kosić przez te ulewne deszcze. Może jutro tylko rośliny i chwasty szaleją.

Dla Ciebie irysek, ale tylko dwa w całym ogrodzie zakwitłya te drugie lubią mokro i zawsze kwitną, oddaję je już drugi rok może się ktoś chętny zgłosi

Catalinasdiary 15:09, 13 cze 2017

Ula, ile mniej więcej płaciłaś za jeden krzaczek róży? Zastanawiam się czy te, które znalazłam mają ceny korzystne
AgataP 20:06, 13 cze 2017

Urszulla napisał(a)

Robiłam dziś zdjęcia wieczorem biel Artemis rzuca się w oczy a przecież w dzień są kremowe.

Chyba lepiej w dzień robić. Może o wschodzie słońca wersja dla zapaleńców.

Ja też mam Artemis - 4 szt, wszystkie pięknie rosną. Ciemno zielone liście i ten śmietankowy ich kolor, cudny. Czekam aż się rozrosną bardziej.
Edenka w tym roku niższa ale za to pąk na pąku
Urszulla 23:02, 13 cze 2017

Catalinasdiary napisał(a)
I zgłosil się ktoś? Mam takie same i brakuje mi parę kęp

Duże te kępy -do wysyłki się nie nadają. Ze swoich podziel teraz, jak chcesz więcej za rok urośnie kępa u mnie miały być tymczasowo a są któryś rok
Urszulla 23:04, 13 cze 2017

Catalinasdiary napisał(a)
Ula, ile mniej więcej płaciłaś za jeden krzaczek róży? Zastanawiam się czy te, które znalazłam mają ceny korzystne

Piszę na PW
Urszulla 23:09, 13 cze 2017

AgataP napisał(a)

Ja też mam Artemis - 4 szt, wszystkie pięknie rosną. Ciemno zielone liście i ten śmietankowy ich kolor, cudny. Czekam aż się rozrosną bardziej.
Edenka w tym roku niższa ale za to pąk na pąku

Cudne są i te i te. Nie wiesz jak długo kwitnie eden?
Kasik 09:07, 14 cze 2017

No właśnie doszłam do wniosku, że po azaliach i rodkach to u mnie mało koloru. Tylko, że u mnie róże na razie tylko na pergoli - kolejne jeszcze trochę. Ale u Ciebie jak widać w pełnej krasie.