Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 13:40, 04 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Pomogą, i z trocin naset jak chwast się pojawi to ławo z korzeniem wyciągnąć

Tak. Tylko Ty miałaś matę i trociny. U mnie bez maty obawiam się żeby dziadostwo spod trocin nie przerosło. Ale wtedy dam matę na zawsze aż do zniszczenia jej. Finito. Tyle z tym miejscem mam kłopotu
Catalinasdiary 13:45, 04 sie 2017

Ula, ja daje na moje chwasty pod drzewkami i innymi niezagospodarowanymi terenami skoszoną trawe. Niektóre chwasty przerastają, ale bardzo łatwo wychodzą. Są lekko ukorzenione, głęboko, ale bez problemu wychodzą z całym korzeniem.
Urszulla 15:24, 04 sie 2017

Catalinasdiary napisał(a)
Ula, ja daje na moje chwasty pod drzewkami i innymi niezagospodarowanymi terenami skoszoną trawe. Niektóre chwasty przerastają, ale bardzo łatwo wychodzą. Są lekko ukorzenione, głęboko, ale bez problemu wychodzą z całym korzeniem.

To nie u mnie skoszoną trawę wykorzystuję, owszem. Specyfika mojego terenu jest trudna.Chętnie bym wszystko sprzedała
sylwia_slomc... 15:33, 04 sie 2017

Urszulla napisał(a)

Tak. Tylko Ty miałaś matę i trociny. U mnie bez maty obawiam się żeby dziadostwo spod trocin nie przerosło. Ale wtedy dam matę na zawsze aż do zniszczenia jej. Finito. Tyle z tym miejscem mam kłopotu

Ulcia nawet gdyby przerosły to będą słabo ukorzenione i powinno się lepiej wyciągać
Nasze trocinówki też teraz do plewienia, ale jeden dzień powinien wystarczyć , żeby wszystko powyrywać , a wiesz jaką mam tego powierzchnię
Catalinasdiary 15:36, 04 sie 2017

No coś ty, takie mysli na wsi to tylko jesienią ;p
Urszulla napisał(a)

To nie u mnie skoszoną trawę wykorzystuję, owszem. Specyfika mojego terenu jest trudna.Chętnie bym wszystko sprzedała
Urszulla 19:39, 04 sie 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ulcia nawet gdyby przerosły to będą słabo ukorzenione i powinno się lepiej wyciągać
Nasze trocinówki też teraz do plewienia, ale jeden dzień powinien wystarczyć , żeby wszystko powyrywać , a wiesz jaką mam tego powierzchnię

Wiem

To od Ciebie dostałam, nie wiem co ? Ładnie urosło mimo upałów.

A takie coś mi jeszcze rośnie nie od Ciebie, samo sie przyplątało i nie wiem co to a na chwast nie wygląda. Może skojarzysz po liściach.

Urszulla 20:27, 04 sie 2017

Catalinasdiary napisał(a)
No coś ty, takie mysli na wsi to tylko jesienią ;p

Dla Ciebie sesseleria jesienna -ma fajne białe kłoski. Będę wiosną dzielić. Polecam Ci do pamięci.

sylwia_slomc... 22:00, 04 sie 2017

Urszulla napisał(a)

Wiem

To od Ciebie dostałam, nie wiem co ? Ładnie urosło mimo upałów.

A takie coś mi jeszcze rośnie nie od Ciebie, samo sie przyplątało i nie wiem co to a na chwast nie wygląda. Może skojarzysz po liściach.

Pierwsze -wielosił
drugie - może siewka dziewanny? bo naparstnice chyba ciut inne listki mają
Urszulla 12:50, 06 sie 2017

Zabrałam kilka makówek bordowego maku i nasiona bordowego tytoniu. kosmosy też zbieram.
chętnie się podzielę

Pada. Mamy trochę wytchnienia od upałów i roślinki odżyją.
Urszulla 21:22, 06 sie 2017

Jastrząb albo sokół wędrowny odwiedza nas ostatnio i poluje u sąsiadki na ptactwo domowe