Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

ewsyg 22:09, 06 sie 2017

Ula, u Ciebie już tak kwitną hortensje ? Moje jeszcze w większości w pąkach. W tym roku kwitną marnie. Wiosną długo nie miałam wody i to się odbiło na roślinach. Na szczęście nie mam czasu się im przyglądać to się nie denerwuje.

Przyślij mi adres na priv to Ci wyślę liliowce
Urszulla 15:08, 07 sie 2017

ewsyg napisał(a)
Ula, u Ciebie już tak kwitną hortensje ? Moje jeszcze w większości w pąkach. W tym roku kwitną marnie. Wiosną długo nie miałam wody i to się odbiło na roślinach. Na szczęście nie mam czasu się im przyglądać to się nie denerwuje.

Przyślij mi adres na priv to Ci wyślę liliowce

W pełnym słońcu mam hortensje. A mi się ciągle wydaje że hortensje późno kwitną - tak na nie czekam od kwietnia. A one dopiero końcem lipca się pokazują.

Dlatego w zeszłym roku sadziłam róże. A w tym nazbierałam wiele orlików, udało się że wszystkie przetrwały upały.
Catalinasdiary 15:15, 07 sie 2017

Moje hortensje, o dziwo, szybko dość w tym roku zakwitły. Co prawda sporo mam jeszcze nierozwiniętych paków, ale cieszą mnie od początku lata Zakwitła nawet przesadzana wiosną, z pełnego słońca lekko w cień i daje radę.
Urszulla 15:35, 07 sie 2017

Zapomniałam dodać że co roku dostają kompost na wiosnę. U mnie on dość ciężko ale im służy.
Urszulla 15:38, 07 sie 2017

Catalinasdiary napisał(a)
Moje hortensje, o dziwo, szybko dość w tym roku zakwitły. Co prawda sporo mam jeszcze nierozwiniętych paków, ale cieszą mnie od początku lata Zakwitła nawet przesadzana wiosną, z pełnego słońca lekko w cień i daje radę.

Ja też przesadzaną "chyba tardivą" jestem ucieszona. Dalej zwolniło mi się miejsce ma nowe nasadzenia. Narazie maras. Nie wiem czy do jesieni ogarnę.

Catalinasdiary 15:58, 07 sie 2017

Jak dobrze widzieć, że nie tylko ja mam takie widoki. Wczoraj przekopywałam teren i cieszyłam się, że nie mam gruzu jak na froncie. Jak to powiedziałam szpadel stanął na pierwszym kamieniu Mimo to i tak było lżej niż z frontu. Cieszę się, że ruszyłam przód wiosną, teraz nie dałabym rady na południowej stronie działać.
Urszulla napisał(a)

Ja też przesadzaną "chyba tardivą" jestem ucieszona. Dalej zwolniło mi się miejsce ma nowe nasadzenia. Narazie maras. Nie wiem czy do jesieni ogarnę.

Urszulla 18:29, 07 sie 2017

Catalinasdiary napisał(a)
Jak dobrze widzieć, że nie tylko ja mam takie widoki. Wczoraj przekopywałam teren i cieszyłam się, że nie mam gruzu jak na froncie. Jak to powiedziałam szpadel stanął na pierwszym kamieniu Mimo to i tak było lżej niż z frontu. Cieszę się, że ruszyłam przód wiosną, teraz nie dałabym rady na południowej stronie działać.

To choć tyle pocieszenia dla Ciebie. Tych hektarów które mam do zagospodarowania żeby nie straszyły jest mnóstwo
Urszulla 20:40, 07 sie 2017

Skosiłam dziś. Zgrabiłam bo tyle było trawy z koniczyną. I przekopałam z rozpędu tył rabaty za hortensjami. oczywiście kartony z trawą będą się tam kompostowały i aż się proszą kłosowce jako wypełnienie- to za rok.
Urszulla 10:38, 08 sie 2017

W oczekiwaniu na różę Goethe wyszła z bukszpanów, nie będzie miała w tym roku zaskakująco dużych kwiatów ale samo to że kwitnie cieszy

Catalinasdiary 10:45, 08 sie 2017

O a od dawna ja masz? Co możesz o niej powiedzieć? Też mam ja na liscie.
Urszulla napisał(a)
W oczekiwaniu na różę Goethe wyszła z bukszpanów, nie będzie miała w tym roku zaskakująco dużych kwiatów ale samo to że kwitnie cieszy