Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 16:15, 08 sie 2017

Catalinasdiary napisał(a)
O a od dawna ja masz? Co możesz o niej powiedzieć? Też mam ja na liscie.

Kupiłam w zeszłym roku i była w donicy zadołowana a dopiero 2 miesiące temu posadzona na swoim miejscu.
natomiast widziałam ją w szkółce - to bardzo wysoka róża, dorosła ma łodygi bardzo grube. Nie jest jako krzew okazała dlatego ją wsadziłam pomiędzy szpaler bukszpanów gdy się zrobiła luka. Miała rosnąć za szpalerem. Napisałam o wadach.

Ale kwiaty ma ogromne i piękne i dla nich ją kupiłam. Wiadomo że cudów w tym roku nie pokaże.ale za 2 lata na pewno gdy się rozbuduje.
AgataP 17:35, 08 sie 2017

Widzę, że planujesz kłosowce
danuta_szwajcer 18:59, 08 sie 2017

A nie za ciasto jej tam? Echh tak mi żal tych moich róż,kupiłam pergole i teraz musze dobrze przemyslec jakie róże posadzic no i czy jeszcze jesienia czy lepiej jednak wiosna? Pokaz szpaler hortensjowy Pozdrawiam A chcesz sadzonki łubinu?
Urszulla 20:56, 08 sie 2017

AgataP napisał(a)
Widzę, że planujesz kłosowce

Kłosowce mam w tym roku z nasion. Ale są w innym miejscu niż planowałam. Zadarniłabym nimi przestrzeń za hortensjami do szmaragdów żeby ugór polepszyć. pracuję nad nim od zeszłego roku.
Urszulla 20:59, 08 sie 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
A nie za ciasto jej tam? Echh tak mi żal tych moich róż,kupiłam pergole i teraz musze dobrze przemyslec jakie róże posadzic no i czy jeszcze jesienia czy lepiej jednak wiosna? Pokaz szpaler hortensjowy Pozdrawiam A chcesz sadzonki łubinu?

Myślę że nie za ciasno. Bo ta róża ma długie pędy to się zmieszczą w przerwie niecałe 0,5m - na zdjęciu nie widać.

Niedawno pokazywalam hortensje. Dziś ciemno. Jutro zrobię

Danusiu, lewa strona w słońcu są piękne a prawa strona w półcieniu drzew to widać różnicę.

Urszulla 11:27, 09 sie 2017

Poidełko dla wróbli, pełna prowizorka ale im się podoba.

Drugie w przygotowaniu

Catalinasdiary 11:37, 09 sie 2017

U Ciebie pełna profeska ;p U mnie wróble poją się z psiej miski. Śmiesznie to wygląda.
Urszulla napisał(a)
Poidełko dla wróbli, pełna prowizorka ale im się podoba.

Drugie w przygotowaniu

Urszulla 11:55, 09 sie 2017

Catalinasdiary napisał(a)
U Ciebie pełna profeska ;p U mnie wróble poją się z psiej miski. Śmiesznie to wygląda.

Tam gdzie stoi poidełko miało być drzewo. Ale drzewa narazie nie ma to stoi ono żeby chwasty nie rosły. Ptaszki inteligentne, mają blisko. A obok w ziemi urzadziły sobie piaskownicę.

Takie coś jak u Ciebie to też mają od lat na dodatek jadłodajnię bo drobne resztki spadające obok miski tylko one potrafią znaleźć
danuta_szwajcer 12:19, 09 sie 2017

Ale pięknie masz wykoszone Też u siebie stwierdziłam, że w słoncu to i kwiaty są większe. Ale piękny masz ten szpaler no i drzewo wode zabiera a one jednak są pijawki U mnie obserwuje Phantoma połowa jest w wiekszym słoncu to zaraz i kwiaty ma większe niż te co są w cieniu chodz na tym samym krzewie.
Urszulla 12:41, 09 sie 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale pięknie masz wykoszone Też u siebie stwierdziłam, że w słoncu to i kwiaty są większe. Ale piękny masz ten szpaler no i drzewo wode zabiera a one jednak są pijawki U mnie obserwuje Phantoma połowa jest w wiekszym słoncu to zaraz i kwiaty ma większe niż te co są w cieniu chodz na tym samym krzewie.

Prawda że Jak skoszone to zaraz inaczej wygląda jeszcze przydałoby się kanciki poprawić.
Lubię liatry do hortensji i rozchodnik.

Te drzewa też trzeba przyciąć Ale za to już muszę zapłacić dlatego ten cień większy.