Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 08:03, 15 sie 2012

asc napisał(a)
Bożenko.... każda okazja by Tobie pogratulować wypasionych różaneczników i azalii oraz wnikliwej obserwacji przyrody jest dobra.....
Moje żółtodzioby w kąpieli... Twoja zasługa Patrz jak majadzięki Tobie fajnie Cudny widok....

I wileka miłosć również między ptakami... obserwacje dzięki Tobie

Ale to chyba dorosły karmi młodego Wygląda jakby się buźkowały

Ławeczka zawsze czeka na Ciebie... nad kałużą....dzięki Tobie

Aniu aż tyle serdeczności na raz- bardzo dziękuję. Gdybyś Ty wiedziała jak ja lubię oglądac takie zdjecia. Ale to Wasza zasługa a nie moja. Wy mieliście świetny pomysł no i wykonanie to Wasz pot i trud. Myśle że sie opłaciło bo ptaki wprost wygladaja na szczęsliwe. Wystarczy na nie popatrzec. Ten pod prysznicem czy ten przytulony do kamienia no przecież to sama radośc.A na drugim zdjeciu faktycznie jest karmienie a nie ,,buźkowanie" ale można myślec co sie chce. One by najchętniej Wam buźki dały za te wypasione ptasie spa.Co do ławeczki to mam nadzieję jeszcze na niej posiedziec w Twoim i Kazka towarzystwie i oczywiście Miśka no i rybek i ptaszków. Ale teraz masz dużą rodzinę.
Bogdzia 08:06, 15 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Boźenko gratuluje seteczki A zapach lili z Twojego ogrodu przez komputer czuję

Dzięki Marzenko. Lilie okazałe i zapach mocny, pewnie czujesz tym bardziej ze u siebie też je masz.Pozdrawiam Marzenko.
Bogdzia 08:08, 15 sie 2012

asc napisał(a)
Bożenko... czy to przez przypadek nie jest młody kwiczoł????? Pasł się w trawniku razem z młodymi mazurkami

Aniu tak po kształcie dzioba i oka to wygląda na młodego szpaka ale nieco za jasny , mimo to myślę że to szpak.
Bogdzia 08:09, 15 sie 2012

monteverde napisał(a)
To ja już też gratuluję nowej 100 w bardzo ciekawym wątku, a bałaś się Bogdziu,że nie masz co nam już pokazywać najnowszy nabytek jeszcze gorąca dzisiejsza L'aimant (Harzola) pozdrawiam

Aniu róża prześliczna jak z porcelany. Dziekuję.
Bogdzia 08:11, 15 sie 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Ja też już dzisiaj gratuluję seteczki w nowym wątku Pozdrawiam serdecznie

Następne piękne róże te oryginalne ze względu na powyginane płateczki. Dzięki Agnieszko.
Bogdzia 08:15, 15 sie 2012

Martek napisał(a)

Piękna historia z Kanią ...
Kwiaty też urokliwe
Czemu miała kania nie zapamiętać intrygującego za pewne i ją spotkania z ludziami ...?Zwłaszcza tymi co ją wsparli w ciężkiej chwili .
Miłego wtorku Bożenko

Martuś pozdrawiam Cię dopiero wieczorem. Nie wyrabiam się całkiem z robotą. wszystko mam zaniedbane dom ogród i nawet z Wami mało jestem. Starośc.Co do kani masz rację. Dla niej też to było przezycie wielkie.

Bogdziu życie to nie jest ...ogrodowisko ,życie to obowiązki .Rób kochana swoje ja jak jestem zostawiam ślad ,żebyś mnie nie zapomniała ))))
Pozdrawiam już środowo życzę miłego świętowania
To takie ogrodnicze święto też

Masz rację dzisiejsze święto jest jakby świętem ogrodniczym. Te bukiety noszone do kościołów są takie proste , ludowe a jednak zachwycające. Często sie zastanawiam że ludzie tak pięknie je układają.Czasem jabłko , czasem marchew wśród floksów czy cyni ,no i zioła , piękne.Pozdrawiam Marto.
Bogdzia 08:18, 15 sie 2012

anna_studio napisał(a)
....WSZYSCY się nie wyrabiamy..........

To mnie ucieszyłaś bo myślałam ze tylko ja nie nadążam. To że na Ogrodowisku jest nie do opanowania sytuacja to już wiadomo ale to dobrze ze tak dużo tu pięknych ogrodów, bo jak przyjdzie zima będzie mozna je oglądac i zapomniec o mrozie.Pozdrawiam Aniu.
Mala_Mi 08:26, 15 sie 2012

Bożenko... mam nadzieję, że jeszcze nie raz posiedzimy na tej ławeczce A "rodzinka" faktycznie się powiększyła Dziś pani Kosowa już przymierza się do zajęcia miejsca przy wiciokrzewie Kwiczoły już też zaczynają zajmować swoje rewiry.... ależ ten czas leci ...
Mala_Mi 08:26, 15 sie 2012

Dubelek... wiec .... trochę miłych wspomnień

hanka_andrus 08:29, 15 sie 2012

Następne święto! U Ciebie wypada ,że podwójne!
Obfitych plonów z tego co plonuje,pięknych kolorów na tym co kwitnie!
No i niech życie nigdy nie zbrzydnie!
Dużo zdrowia,Bożenko!