Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasiek 00:02, 01 maj 2013

Bogdziu, podlalam wszystkie rh srodkiem Calypso,za tydzien powtorka i oprysk,to jednak jest opuchlak
Mam jednak cicha nadzieje ze wykaraskamy sie z tego.Spokojnej nocy zycze i slonecznego poranka.
jotka 08:01, 01 maj 2013

Bogdziu, pomimo chłodu wszystko u mnie rośnie, choć w nie oszałamiającym tempie. Powojnik bylinowy od Ciebie też.
Wczoraj był taki

anna_g 08:35, 01 maj 2013

Bogdziu ze świątecznym pozdrowieniem zaglądam... Jak zwykle ładnie u Ciebie - u mnie już fiołki dawno przekwitły I zimno dziś bardzo, mokro i rosi... i z pracy w ogrodzie chyba kicha Choć kto wie... zawsze można założyć kurteczkę i czapeczkę i uczcić święto pracy solidną ogrodową pracą Miłego dnia
Urszulla 09:23, 01 maj 2013

Bogdziu,
wiem że u Ciebie kwitnienie opóźnione.
Przydałyby się więcej cebulowych żeby Cię cieszyły zanim Rh zakwitną
Wiem że powiesz że nie masz miejsca, ale jednak .......
Ania ASC jakoś upycha w rabaty...ma je chyba z gumy
Bogdzia 09:47, 01 maj 2013

aldonaz napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie, a już wkrótce zakwitną rh. Będzie co podziwiać. Cieszę się, bo w zasadzie nie mam strat po zimie. Brakuje tylko czasu na pielęgnację. Maj u mnie wyrwany z życiorysu, nawet długiego weekendu nie mam. Pozdrawiam

aldonko ta zima była długa ale łagodna i śnieg zabezpieczal rosliny . U mnie też wszystkie dobrze przetrzymały zimę prócz trawy, ale wolę już poprawiac trawnik niż kupowac nowe rośliny i czekac aż urosna.Byłam u Ciebie ale nic nie pisałam bo jak mam mało czasu to sie nie loguje. Jeszcze wpadne.Pozdrówka.
Bogdzia 09:49, 01 maj 2013

Kasiek napisał(a)
Bogdziu, podlalam wszystkie rh srodkiem Calypso,za tydzien powtorka i oprysk,to jednak jest opuchlak
Mam jednak cicha nadzieje ze wykaraskamy sie z tego.Spokojnej nocy zycze i slonecznego poranka.

Poczytałam o tym Calypso , okazuje się ze jest bardzo skuteczny stosowany teraz -ponad 90% skuteczności a jeśli w lipcu to najskuteczniejszy jest Regent. Dasz sobie z nimi radę , jestem pewna.Pozdrówka.
Bogdzia 09:50, 01 maj 2013

jotka napisał(a)
Bogdziu, pomimo chłodu wszystko u mnie rośnie, choć w nie oszałamiającym tempie. Powojnik bylinowy od Ciebie też.
Wczoraj był taki

Jolu śliczny i duży jest . U mnie 1/3 tej wysokości .Cieszę sie bo co na niego spojrzysz to o mnie pomyślisz.
Bogdzia 09:52, 01 maj 2013

anna_g napisał(a)
Bogdziu ze świątecznym pozdrowieniem zaglądam... Jak zwykle ładnie u Ciebie - u mnie już fiołki dawno przekwitły I zimno dziś bardzo, mokro i rosi... i z pracy w ogrodzie chyba kicha Choć kto wie... zawsze można założyć kurteczkę i czapeczkę i uczcić święto pracy solidną ogrodową pracą Miłego dnia

Też miałam zamiar tak swiętowac ale zmieniły mi sie plany , muszę odwiedzic kogoś wiec nie popracuje. U mnie tak bardzo zimno nie jest , dałoby się troche popracowac. Nadrobię jutro.Pozdrawiam.
Bogdzia 09:57, 01 maj 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu,
wiem że u Ciebie kwitnienie opóźnione.
Przydałyby się więcej cebulowych żeby Cię cieszyły zanim Rh zakwitną
Wiem że powiesz że nie masz miejsca, ale jednak .......
Ania ASC jakoś upycha w rabaty...ma je chyba z gumy

Ula problem jest w tym że u mnie wszystko późno kwitnie. Mam sporo krokusów , tulipanów,żonkili i narcyzów ale późno kwitną , no nie tyle co u Ani bo jej to tylko ogrody botaniczne mogą dorównac ale co rok sadze 500-1000 cebulek, niestety u mnie wiele wymarza a u Ani nie i jeszcze sie rozrastają. Jakies zimne miejsce u mnie i ic na to nie poradzę.Pozdrawiam.
zbigniew_gazda 10:05, 01 maj 2013

Bogdziu dzień dobry w świąteczny ranek. Kilkadziesiąt lat temu już by się formowały pochody pierwszomajowe. Nigdy nie zapomnę tych parad jakie zapamiętałem z dzieciństwa - kolorowe wstążki wplecione w szprychy rowerów, konie przybrane kolorowo. Pozdrawiam.