Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 08:24, 05 maj 2014

Margarete napisał(a)

Przykre że ten mróz akurat u ciebie tak dużo nabroił, u mnie odpukac ( bo ne wiadomo co bedzie jeszcze dzis w nocy) większych strat nie było, poza obmarzniętymi listkami na winobluszczu przed domem na ogrodzeniu ale to est taka roslina ekspansywna ze za moment sladu po mrozie na niej nie bedzie i ruszy z jeszcze większa siła.
Nie mamy wpływu na niektóre rzeczy, trudno. nie trzeba sie denerwowac.
Dzis jeszcze zimna noc a od jutra ma byc lepiej, iektóre wrazliwe rosliny pookrywałam agro ale np. klon palmowy mój jest wielki wiec nie da sie go przykryc.....

Mam dla ciebie u siebie wgrane fotki z rh tym od ciebie (zaczyna kwitnąc - bedzie czerwony !!!!) i z twoim powojnikiem bylinowym, powypuszczał ładnie - zapraszam !

Byłam u Ciebie i tam napisałam . Miłego dnia.
boguslawa_ma... 08:26, 05 maj 2014

Przykro mi że mróż takie szkody poczynił w Twoim ogrodzie,u mnie też zimno ,dzis dopiero idę po oglądać mój ogródPozdrawiam i miłego dnia życzę
Bogdzia 08:33, 05 maj 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Przykro mi że mróż takie szkody poczynił w Twoim ogrodzie,u mnie też zimno ,dzis dopiero idę po oglądać mój ogródPozdrawiam i miłego dnia życzę

Bogusiu życzę by nie było przykrych niespodzianek, miłego dnia.
Ewa 11:26, 05 maj 2014

Bogdziu....... chciałam się pochwalić perukowcem od Ciebie trochę się martwiłam, bo został przesadzony, ale wydaje mi sie,że jest ok. Pozdrawiamy

gierczusia 12:54, 05 maj 2014

Bogdziu .. Mnie też przykro ,że Ci mróż narozrabiał .... Katastrofa.. Mój klon chyba też odszedł do krainy wiecznych łowów , ale to tylko jedna roślinka ....

Buziaki
agniecha973 13:35, 05 maj 2014

Bogdziu, pomożesz zidentyfikować ptaszka? Szukam i szukam, a znaleźć nie mogę. Nie mam zdjęć, ale obserwowałam chwilę u siebie na trawniku dwa i myślę, ze potrafię opisać. To była chyba parka zbierająca puszyste nasionka z mleczów, tzn. bardziej ona (zakładam, że mniej kolorowa to ona) zbierała niż on. Wielkość z grubsza wróbel, na pewno nie mniejsze. On z ciemną główką, jakby granatową i brązowym tułowiem jakby wpadającym w czerwony brąz. Na skrzydłąch paski białe jak u zięby. W ogóle podobne to trochę do zięby, ale inaczej wybarwione niż w zimie i teraz nie wiem czy to one czy można jeszcze coś podejrzewać. I mało się mnie bały, może 3-4 m nas dzieliły, a one się mną mało przejmowały.

A wiesz ile u mnie trznadli! Jak papugi wyglądają z tymi mocno żółtymi głowami.
Welka 15:34, 05 maj 2014

Nowych szkód widzę u Ciebie nie ma, dobre i to. Jeszcze chyba dzisiejsza noc ma być mroźna, potem ocieplenie i tego się trzymajmy
Pozdrawiam
Pszczelarnia 16:11, 05 maj 2014

Bogdziu, współczuję strat. A zmarznięte Narcissiflory - to chwyta za serce, bo bardzo lubię te azalie. Jak takie słońca mogły zmarznąć?

Czy masz u siebie różaneczniki gęste? Jak one się ogólnie sprawują? Kupiłam na próbę 3 sztuki.
Kindzia 16:49, 05 maj 2014

Widziałam dopiero dzisiaj Twoje zdjęcia z wczoraj...płakać się chce, aż mnie ścisnęło...nie potrafię Cię pocieszyć Bogdziu, współczuję.
Ale przeżyjemy, byle za rok...
Bogdzia 17:23, 05 maj 2014

Ewa napisał(a)
Bogdziu....... chciałam się pochwalić perukowcem od Ciebie trochę się martwiłam, bo został przesadzony, ale wydaje mi sie,że jest ok. Pozdrawiamy

Cieszę sie ze Ci rosnie ale ma małe listki ma małe , podsyp go dolomitem a jak juz sie dobrze zadomowi to skróc gałęzie, może w przyszłym roku , wtedy powinien zaczac ładnie wygladac.