Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kasya 19:27, 10 mar 2015

No i kupiłam dzisiaj Zembię
postawiłam póki co w zacisznym miejscu, przymrozki ewentualne chyba nie zaszkodzą zanim posadzę, prawda ?

Moj winterpurpur ma juz lekko pękające pąki
Bogdzia 19:27, 10 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, wielkie dzięki za wypowiedzi u mnie na temat ściółkowania, a raczej nie ściółkowania rododendronów

Iwonko nie jest to dla mnie komfortowa sytuacja. Ja sie dowiedziałam w praktyce a jak ktos chce to każdy może zacząc od poczatku i sam sie dowiedziec jak to wygląda. Własnie dlatego nie chciałam kiedys założyc wątku o rh bo ja mam swoje metody i swoje pomysły jak własnie brak ściłóki czy np opryskiwanie roślin, sama to wymyśliłam i to mi sie sprawdza ale nie mam ambicji by inni mi mieli wierzyc na słowo , moga sie sami przekonac.
Bogdzia 19:31, 10 mar 2015

Kasya napisał(a)
No i kupiłam dzisiaj Zembię
postawiłam póki co w zacisznym miejscu, przymrozki ewentualne chyba nie zaszkodzą zanim posadzę, prawda ?

Jak zapowiedzą mróz to połóz pod drzewem , zawsze to jakas ochrona a gdyby miał byc duzy to na noc dobrze schowac np do garazu, ale chyba duzego nie bedzie.
Mala_Mi 19:33, 10 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Aniu oczywiscie tak zrób.

Skończyło się na dobrych chęciach Nie wyrabiam czasowo.. i u Ciebie po raz pierwszy 6 stronek ... opuszczę
Iwk4 19:34, 10 mar 2015

Bogdziu, wiem. Staram się stosować do twoich rad, korzystam z twojego doświadczenia, tak, jak inni, co tu zaglądają. Ja naprawdę nie potrafiłam użyć wielu argumentów. Dlatego dziękuję za pomoc Wyślę ci coś na pv
Bogdzia 19:34, 10 mar 2015

paniprzyroda napisał(a)
Dopiero pisałam u siebie, że czekam na Twoją wiosenkę pod bukami. I jest śliczna

Pod bukami wiosna wolno sie robi. Miałam tam głównie przebiśniegi i krokusy moje najulubieńsze czyli Ruby Giant ale podkusiło mnie i dosadziałam wielkokwiatowych i teraz będą kwiły w róznych terminach, nie bedzie jednolitego pola krokusów.Nie mogłam sobie jednak odmówic kupienia wszystkich możliwych gatunków a że sadzic nie mam gdzie to zrobił się galimatias.
nina 19:39, 10 mar 2015

Iwk4 napisał(a)

Gdzie można kupić taki kwasomierz?

ja swój kupiłam na allegro.
Bogdzia 19:58, 10 mar 2015

Kasiek napisał(a)
Dziekuje slicznie za pomoc w ustaleniu nazwy ptaka, juz poczytalam na ten temat

Miło było mi zobaczyc takie fajne zdjecia.Ptak też fajny a u mnie trzy dni mieszkała kania ale nie ruda tylko czarna, to była przygoda.
Bogdzia 19:59, 10 mar 2015

Nie nadażam z odpowiedziami, proszę o cierpliwosc.
Bogdzia 20:00, 10 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
Bogdziu,wyczytałam, ze już można nawozić rododendrony dolistnie?
Masz śliczne krokusy. ja się z tych moich kilku cieszę

Po zimie krokusy to pierwsze kolory ,musza cieszyc i powinny byc w kazdym ogrodzie.Muszę jeszcze zobaczyc Twoja wizytówke ale nie wiem czy dzis mi sie uda.Pozdrówka.