Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 00:30, 17 cze 2015

Krys 08:58, 17 cze 2015

Bozenko pozdrawiam,miłego dnia
jankosia 12:15, 17 cze 2015

Bogdziu, czy tego powojnika od ciebie mam wsadzić ciut głębiej niż rósł w doniczce? Po to jest podzielony od ciebie, prawda? To jak wtedy? Pokażesz go w wolnej chwili u siebie?
I jeszcze pytanie na temat walki z pędrakami. To jest u mnie ten rok wylotu. Dużo w ziemi widzę takich już ze skrzydełkami albo jeszcze bez skrzydełek ale już w skorupce. Zresztą widzę co się dzieje o zmierzchu. Co ty u siebie stosujesz? Pytam cię jako miłośniczkę ptaków. Chodzi za mną dursban ale ktoś na forum pisał że takie podtrute robale wychodzą na powierzchnię a wtedy stanowią też trutkę dla ptaków. Nie wiem tylko czy to prawda czy tylko ekopropaganda. U mnie jest tyle skrzydlatego stworzenia że muszę się zastanowić dziesięć razy zanim zrobię coś być może nierozsądnego. Napisz mi co ty o tym myślisz i co ty stosujesz proszę. Już wczoraj chciałam jechać do sklepu ale chodzi za mną od paru dni pewien kos i jakoś tak mu dobrze z oczu patrzyło że odpuściłam na chwilę. Na razie z latającymi walczę paletką od badmintona Córa mi pomaga
Bogdzia 20:41, 17 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

Bogdzia 20:42, 17 cze 2015

Krys napisał(a)
Bozenko pozdrawiam,miłego dnia

Krysiu dziękuje , był miły . Tobie równiez miłego życze na jutro.
Bogdzia 20:50, 17 cze 2015

jankosia napisał(a)
Bogdziu, czy tego powojnika od ciebie mam wsadzić ciut głębiej niż rósł w doniczce? Po to jest podzielony od ciebie, prawda? To jak wtedy? Pokażesz go w wolnej chwili u siebie?
I jeszcze pytanie na temat walki z pędrakami. To jest u mnie ten rok wylotu. Dużo w ziemi widzę takich już ze skrzydełkami albo jeszcze bez skrzydełek ale już w skorupce. Zresztą widzę co się dzieje o zmierzchu. Co ty u siebie stosujesz? Pytam cię jako miłośniczkę ptaków. Chodzi za mną dursban ale ktoś na forum pisał że takie podtrute robale wychodzą na powierzchnię a wtedy stanowią też trutkę dla ptaków. Nie wiem tylko czy to prawda czy tylko ekopropaganda. U mnie jest tyle skrzydlatego stworzenia że muszę się zastanowić dziesięć razy zanim zrobię coś być może nierozsądnego. Napisz mi co ty o tym myślisz i co ty stosujesz proszę. Już wczoraj chciałam jechać do sklepu ale chodzi za mną od paru dni pewien kos i jakoś tak mu dobrze z oczu patrzyło że odpuściłam na chwilę. Na razie z latającymi walczę paletką od badmintona Córa mi pomaga

Powojnika posadz na tym samym poziomie zo w doniczce. Tylko moze poczekaj z tym sadzeniem do sierpnia a na razie niech bedzie w doniczce by sie dobrze ukorzenił. On juz jest w tej doniczce od jakiegos czasu wiec moze do sierpnia jeszcze pobyc.Nie dawaj mu zadnych nawozów bo będzie sie wykładał na ziemi a nez nawozów ma sztywne łodygi i ładnie stoi. w doniczce nie jest duży ale w ogrodzie dorasta do mojego wzrostu wiec widac go dobrze. zaraz poszukam zdjęcia. Jesli chodzi o chrabąszcze bo chyba o nich piszesz to tylko raz stosowałam opryski na drzewa i ziemie kiedy było ich tak dużo ze zjadły mi korzenie całego trawnika i trzeba było zakładac od nowa. W innych latach nic nie stosuje . Najlepsze sa tu ptaki szpaki , kosy i drozdy bo one wyjadają z trawnika robale jeszcze przed wylotem. Takie lata gdy staja sie plagą nie zdarzaja sie czesto wiec sprawe zostawiam przyrodzie .

Bogdzia 21:00, 17 cze 2015

Zakwitła mi piwonia od Mariusza, cudna i kolor niesamowity.

i dla kontrastu biała

anka_ 21:09, 17 cze 2015

Bożenko piwonia cudowna. Intensywny, lśniący kolor.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Bogdzia 21:11, 17 cze 2015

anka_ napisał(a)
Bożenko piwonia cudowna. Intensywny, lśniący kolor.

Mnie tez zachwyca , to prezent od Mariusza, myśle ze nie byłoby latwo kupic w takim kolorze i tym bardziej się cieszę. cudna jest.
yolka 21:17, 17 cze 2015

Ależ ta piwonia od Mariusza piękna, niesamowity kolor, Ja u siebie posadziłam 3 szt. nie wiem kiedy będę mieć kwiaty. Pozdrawiam i serdeczności wysyłam