Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

anabuko1 07:26, 03 sie 2015

I to jest dla mnie prawdziwy ogród ,pełen kwiatów , owadów ,pięknych motyli
Też lubię i obserwuję całą różnorodność tych owadów i motylków
Ostatnio widziałam Gołąbka fruczaka, ale to szybki owad.I póki ja po aparat,,, to już mi odleciał
Edyta10 09:01, 03 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Moje nie chorują ale to bardzo stare odmiany, nic z nimi nie robię nawet nawozu nie daje .Miło Cie widziec.

Moje też stare odmiany,a jednak chorują, muszę poszukać jakiegoś specyfiku..

PS.Motyle masz piękne
Milka 14:27, 03 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

Sprawdzałam prognozy u Ciebie i u mnie . U mnie ma byc jeszcze bardziej gorąco , w sobotę 39 stopni. Liczę na to że sie myla ale zawsze kiedy mam takie nadzieje to niednak nic z nich nie wychodzi wiec obawiam się ze i tym razem tez. U mnie czesto brakuje wody w kranie wiec tym najbardziej sie martwie bo dokad moge podlac to jeszcze idzie wytrzymac ale jak wody nie bedzie to ogród tylko spychaczem wyrównac i po ogrodzie.

To samo i u mnie, susza wykańcza mi wszystko, wczoraj byliśmy sfrustrowani bardzo, mówię do męża, zlikwidujemy wszystko, zostanie tylko co da radę
męczy mnie to podlewanie i tak nic nie daje, nie ma na nic czasu, bo inaczej ogród pada, zaczyna się horror, skończyła przyjemność..
motylki i kwiecie piękne, buziaki
Mala_Mi 19:00, 03 sie 2015

W ramach odpoczynku od komputera.... nadrabiam zaległości u Ciebie.. uzbierało sie dużo, wiec tylko obrazki.

Floksy masz obłędnie piękne, dużo i aż pachnie przez monitor.. Kolorowo, a RH robią piękne zielone tło.. i kto by parzył na wyschniętą trawę???
Bogdzia 21:46, 03 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)
W ramach odpoczynku od komputera.... nadrabiam zaległości u Ciebie.. uzbierało sie dużo, wiec tylko obrazki.

Floksy masz obłędnie piękne, dużo i aż pachnie przez monitor.. Kolorowo, a RH robią piękne zielone tło.. i kto by parzył na wyschniętą trawę???

Dopiero skonczylismy we dwoje podlewac ogród , mało wody to wolno idzie.
No to odpoczełas od komputera zaglądając do mnie?Kosmosy lubię , jak kwitna to są cudne i ile owadów do nich przylatuje , teraz napatrzyłam sie na nocne cmy a w dzień tez mnóstwo róznych. Macham Aniu..
Bogdzia 21:49, 03 sie 2015

Milka napisał(a)

To samo i u mnie, susza wykańcza mi wszystko, wczoraj byliśmy sfrustrowani bardzo, mówię do męża, zlikwidujemy wszystko, zostanie tylko co da radę
męczy mnie to podlewanie i tak nic nie daje, nie ma na nic czasu, bo inaczej ogród pada, zaczyna się horror, skończyła przyjemność..
motylki i kwiecie piękne, buziaki

Ja lubię podlewac bo wtedy kazdy krzak mam czas obejrzec ale musi byc woda w kranie a ciśnienie u mnie strasznie liche i się boję żeby wody nie zabrakło. Dzis podlane i niech sie te upły kończą bo mam ich dosc.Odbuziakowuje
Bogdzia 21:52, 03 sie 2015

Edyta10 napisał(a)

Moje też stare odmiany,a jednak chorują, muszę poszukać jakiegoś specyfiku..

PS.Motyle masz piękne

Edytka pisałam juz kiedys ale pewnie nie czytałas . był artykuł jakiegos profesora ze floksom usychaja niepotrzebne liscie które są w cieniu i nie odżywiają rosliny , w sumie tak jest w kazdej roślinie ze usychają te gałęzie które nie mają dostępu do słońca wiec moze to o to chodzi?
Bogdzia 21:54, 03 sie 2015

anabuko1 napisał(a)
I to jest dla mnie prawdziwy ogród ,pełen kwiatów , owadów ,pięknych motyli
Też lubię i obserwuję całą różnorodność tych owadów i motylków
Ostatnio widziałam Gołąbka fruczaka, ale to szybki owad.I póki ja po aparat,,, to już mi odleciał

U mnie tez gołąbek bywa , wczoraj był ale zdjec nie zrobiłam bo baterie wysiadły ale mam z innych lat a dzis jak juz pisałam rózne cmy były , niektóre podobne do furczaka ale nie tak barwne.Pozdrawiam Aniu.
Bogdzia 21:56, 03 sie 2015

Kasya napisał(a)

Zachwycające gatunki motylokwiatow

Lubie ten okres masowego występowania motyli , mozna zdjec narobic ile sie chce i bez wysiłku i biegania za motylkiemPozdrówka.
Mariusz 22:40, 03 sie 2015

Przepiękne motyle i mistrzowskie zdjęcia
Masz racje, niech już te upały ustąpią, w zasadzie u nas od jutra ma ostro grzać, a dzisiaj było bardzo duszno. Różaneczniki, które mam wystawione na kilkugodzinne słońce zacieniowałem na czas upałów. W przyszłości jak podrosną trawy i hosty, to przykryją torfiaste podłoże i nie będzie tak szybko wysychać. Obecnie leję każdego dnia.
Końcem sierpnia muszę przesadzić dwa różaneczniki, konieczność, myślę, że termin jest odpowiedni. Pozdrawiam