Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:54, 09 kwi 2016

agata19762 napisał(a)
Bożenko u mnie mżawka od rana.
Zimno i ponuro...plany miałam ogrodowe

U mnie tez sie ochłodziło i mży ale za mało. Mam nadzieję ze jeszcze dopada bo trawę mam posiaaną i od podlewania tak nie urosnie jak od deszczu, niech wiec u mnie pada a jak deszczu nie chcesz to przyslij do mnie.
Kasik 10:16, 09 kwi 2016

Śniłaś mi się dziś całą noc Byłam u Ciebie w moim śnie i pod Twoją nieobecność robiłam sobie sama herbatę. Co za szarogęszenie nie rozumiem , No ale w e śnie wypada - jak widać.

Co do magnolii- uważam, że Aleksandrina jest ponadczasowa. Myślę o niej nie od dziś. Choć nie powiem, ze inne mi sie nie podobają Muszę się wybrać do Przytoku i coś poszukać.
AnnaCh 10:20, 09 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
Dwa lata temu byłysmy a w tym roku chyba nie bedziemy bo nic dziewczyny nie planuja. Bardzo duzo wyjazdów mamy w tym roku w planach i pewnie dlatego juz o Piotrkowie cisza a pewnie i dlatego ze Anita się nie odzywa.
Gdyby się coś zmieniło, dajcie znać Ja się jakoś wtedy zorganizuję na Wasz przyjazd
Rench 10:58, 09 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

Takie które juz rosły to można a nowo posadzone ja pod koniec kwietnia podsypuję tak miesiac po sadzeniu żeby sie mogły wczesniej ukorzenic.

Bogdziu,róż w pierwszym roku nie powinno się nawozić nawozami mineralnymi.

Kindzia 12:50, 09 kwi 2016

Ja w pierwszym roku też nie nawożę róż, tylko raz gnojówę z pokrzyw dostają.

Wypróbowałam wiele nawozów specjalistycznych do róż...a u mnie najlepiej jednak rosną po Azofosce Teraz dostały Yaro Milę, zobaczę jak po tym

I róże nawożę tylko raz w roku, wiosną. Potem koniec maja śmierdziuch z pokrzyw. Tyle. Wiesz, że mi obficie kwitną Bogdziu. Jednak gorsze jest przenawożenie...

Ale każdy robi jak uważa, że będzie najlepiej

I pada sobie
Urszulla 13:28, 09 kwi 2016

Miłego weekendu, u mnie leje i pada i mży i cały czas tak ma być więc z koszenia nici, zostało sprzątanie
marzena_p 13:48, 09 kwi 2016

A na wschodnim biegunie nie chce padać . Mąż właśnie zamontowal pojemnik 1000 na deszczówkę , ale nie wiem czy to się kiedyś zapełni . Suche lata teraz .
Anna_ogrodni... 14:13, 09 kwi 2016

Witam
Pragnę się przywita i przedstawić. Jestem tu nowa ale z dużym zainteresowaniem wcześniej czytałam twój wątek i oglądałam piękny ogród.
W końcu podjęłam odważną decyzje w wpisałam się w Ogrodowisko z czego bardzo się ciesze (nie jestem taka biegła w internecie ale będę się pilnie uczyć)
Pozdrawiam serdecznie
Bogdzia 15:15, 09 kwi 2016

Kasik napisał(a)
Śniłaś mi się dziś całą noc Byłam u Ciebie w moim śnie i pod Twoją nieobecność robiłam sobie sama herbatę. Co za szarogęszenie nie rozumiem , No ale w e śnie wypada - jak widać.

Co do magnolii- uważam, że Aleksandrina jest ponadczasowa. Myślę o niej nie od dziś. Choć nie powiem, ze inne mi sie nie podobają Muszę się wybrać do Przytoku i coś poszukać.

Kasiu sny masz jak najbardziej prawidłowe. U mnie juz herbatę trzeba bedzie sobie robic bo coraz wolniej sie ruszam i z niczym zdążyc nie mogę.Ja też lubię Alexandrinę choc prawie wszedzie rosnie ale jest piękna, choc wsród nowych są cudne perełki.
Bogdzia 15:23, 09 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Gdyby się coś zmieniło, dajcie znać Ja się jakoś wtedy zorganizuję na Wasz przyjazd

Ja zawsze jestem chętna ale jestem zależna od kierowców, oni rządzą.