Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

22:26, 01 cze 2016
Bogdzia napisał(a)

Nie byłam w Szczawnie ale jak sie Tobie podobaja to pewnie warte obejrzenia.

bo to takie samo wrażenie jak w Wojsławicach ....te stare Rh..tylko w Wojsławicach jest ich moze ze 3 lub 5 mało i słabo kwitły jak byłam...a w Szczawnie jest cała aleja takich gigantów i duzo kwiatów bo te fioletowe Rh maja wielkie kwiaty.

nie wiem jaka odmiana .. cos a'la twój Alfred

Bogdzia 22:30, 01 cze 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Pospacerowałam, pozachwycałam się kolorami, rozmiarami, spotkanie jak widać na zdjęciach bardzo udane. Ale dobrze, że Ania zrobiła zdjęcie porównawcze Franceski a moja jeszcze jest w donicy bo inne miejsce muszę mieć dla niej. Jestem zachwycona tym rh chociaż u mnie dopiero maleństwo ale kwiat, rozmiar i kolor cudny. No i zawsze się czegoś nauczę u Ciebie i teraz wiem, że azalie mogę przesadzic dopiero we wrześniu Jak dobrze, że jesteś Pozdrawiam

Miło Danusiu że zaglądasz do mnie . Franceska ma cudny kolor , kazdy sie zachwyca ale dlaczego trzymasz w doniczce, w ziemi szybciej by rosła.Azalie we wrzesniu lub zaraz po rozmarznięciu ziemi to dwa najlepsze okresy na przesadzanie.
Bogdzia 22:32, 01 cze 2016

eee_taam napisał(a)

bo to takie samo wrażenie jak w Wojsławicach ....te stare Rh..tylko w Wojsławicach jest ich moze ze 3 lub 5 mało i słabo kwitły jak byłam...a w Szczawnie jest cała aleja takich gigantów i duzo kwiatów bo te fioletowe Rh maja wielkie kwiaty.

nie wiem jaka odmiana .. cos a'la twój Alfred

Myśle ze Catawbiense Grandiflorum bo ich najwiecej jest w Polsce takich starych a do Alfreda bardzo podobne.Juz mi szkoda ze ich nie widziałam.
danuta_szwajcer 22:36, 01 cze 2016

W donicy bo dopiero kupiłam niedawno a teraz po deszczu posadze ale już w inne miejsce niż planowałam z myslą, że też duży urośnie
Bogdzia 22:42, 01 cze 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
W donicy bo dopiero kupiłam niedawno a teraz po deszczu posadze ale już w inne miejsce niż planowałam z myslą, że też duży urośnie

Czytałam juz o tym u Ciebie , lepiej dac mu wiecej miejsca niech sie rozrasta i pięknie wygląda.
Mala_Mi 01:15, 02 cze 2016

Bogdzia napisał(a)

Kasia Ty możesz temu zaradzic i jeździc bez M tak jak ja to robie a Tobie łatwiej bo jeździsz samochodem.

hA, HA ,HA.. ja ja do tej pory sama jeździłam i też nienagadana jestem
Mala_Mi 01:27, 02 cze 2016

Ja też zaglądam i czekam na forty od Łukasza

Po takim fajnym spotkaniu też mam ochotę na kolejne.. tylko ja do garów ma awersję. i to mnie zawsze powstrzymuje W ogrodzie jestem Zosia samosia, ale w kuchni.. jak była Mira nawet herbaty nie zaproponowałam.. I wcale nie dlatego że żałuję.. ale tu jest brak organizacji kompletny

Spadam do spania bo idę juz od godziny
Luki 07:04, 02 cze 2016

Z opóżnieniem moja kolej na zdjęcia ze spotkania, konieczna była zmiana taktyki
Zapraszam bo będzie sporo.
Luki 07:09, 02 cze 2016

Luki 07:12, 02 cze 2016