Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

gusiarz 17:15, 24 lis 2012

Bogdziu - witam serdecznie - wpadam z rewizytą i podczytuję Miłej niedzieli
krisec 18:10, 24 lis 2012

Lukam i podczytuję. Pozdrawiam.
agniecha973 18:14, 24 lis 2012

Bogdzia napisał(a)

Witaj Bogdziu. Wpadłam zapytać czy taki karmnik wg Ciebie sprawdzi się?
http://www.aldi.pl/aldi_od_srody_2811_48_5_360_2018.html

Agnieszko bardzo fajne i niedrogie te karmniczki. Jedzenie w nich nie zamoknie.Kupuj moim zdaniem. Sama bym chętnie kupiła ale nie widziałam u mnie Aldi. Pozdrówka.

Dziękuję. Mój M już kombinuje i zamierza zrobić sam coś podobnego. Może to i dobrze, chłopaki będą mieli zadanie do wykonania
Jeśli masz ochotę na taki karmnik, to mogę kupić dla Ciebie i wysłać.
Bogdzia 20:19, 24 lis 2012

Urszulla napisał(a)

A ja z innej beczki: czy Ty Bogdziu masz rododendron drzewiasty u siebie???

Drugi człon słowa Rhododendron to dendron co (chyba ) z greki znaczy drzewo. One wszystkie sa drzewiaste bo mają drewniejące łodygi , ale przyjęto ta nazwą określac gatunki dziko rosnące w przyrodzie w idealnych dla nich warunkach i tam osiagają wielkie wysokości , naprawdę wysokich drzew.

Acha...no widzisz a ja myślałam że to jakaś odmiana. Człowiek się całe życie uczy.

Co najciekawsze.......podobno w Pszczynie rosną jako drzewa. Ja mieszkam 10km od nich i nigdy nie widziałam Ale teraz skoro już wiem muszę pojechać w kwietniu zobaczyć.

Ula 10km toz to grzech że jeszcze nie byłaś. Ciekawe jakiej sa wysokie bo one potrafią miec i kilkadziesiąt metrów wysokości ( najwiekszy podobno 90m). Oczywiście takich okazów w Polsce nie ma, ja widziałam na zdjęciach okazy ok 5m choc trudno z całą pewnością powiedziec bo rosły na zboczu a wysokośc była oceniana na podstawie stojących obok osób.Moje największe mają chyba po 3m.Więc na wiosnę rowerek i na wycieczkę a dla nas zdjęcia poprosimy zrobic.
Bogdzia 20:22, 24 lis 2012

agniecha973 napisał(a)

Witaj Bogdziu. Wpadłam zapytać czy taki karmnik wg Ciebie sprawdzi się?
http://www.aldi.pl/aldi_od_srody_2811_48_5_360_2018.html

Agnieszko bardzo fajne i niedrogie te karmniczki. Jedzenie w nich nie zamoknie.Kupuj moim zdaniem. Sama bym chętnie kupiła ale nie widziałam u mnie Aldi. Pozdrówka.

Dziękuję. Mój M już kombinuje i zamierza zrobić sam coś podobnego. Może to i dobrze, chłopaki będą mieli zadanie do wykonania
Jeśli masz ochotę na taki karmnik, to mogę kupić dla Ciebie i wysłać.

Agnieszko dzięki za dobre chęci , bardzo je doceniam ale nie bede Ci takiego kłopotu robiła. Mój m sam też może zrobic choc przypuszczam że na szybki nie mam co liczyc .Bardzo dziękuje i pozdrawiam.
hanka_andrus 20:24, 24 lis 2012

Bardzo wysokie Rh rosną w parku przed zamkiem w Książu k/Wałbrzycha. i Bardzo dużo ich jest.
Bogdzia 20:24, 24 lis 2012

Agnieszko i Krzysiu dzięki za wizytę . Serdecznie Was pozdrawiam.
Bogdzia 20:27, 24 lis 2012

hanka_andrus napisał(a)
Bardzo wysokie Rh rosną w parku przed zamkiem w Książu k/Wałbrzycha. i Bardzo dużo ich jest.

Własnie się do Ciebie wybierałam Haniu ale mnie uprzedziłaś. Nie byłam tam ale jest kilka miejsc gdzie wyrosły całkiem wysokie.Muszę zajrzec do internetu czy nie ma ich zdjęc. Buziaczki.
Ewa 07:07, 25 lis 2012

Książ jest na mojej liście miejsc do odwiedzenia a w Pszczynie Rh są rzeczywiście imponujące, musimy wiosną zrobić im zdjęcia
Bogdziu pozdrawiam serdecznie poranno-niedzielną porą
Mala_Mi 17:31, 25 lis 2012

Oj Bożenka dziś z wnuczkami zabalowała na całego.....