Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

AnnaCh 17:43, 12 lis 2016

Bogdzia napisał(a)
Co do specjalizacji w jednej dziedzinie jestem zdania ze ja życie wymusza bo nie da sie wszystkiego umiec ale by wybrac specjalizacje trzeba jednak miec ogólne wykształcenie nawet z tego powodu by wiedziec co wybrac , no i jeszcze by sie całkiem nie błaźnic w towarzystwie.
Bogdziu mam dokładnie takie samo zdanie, człowiek na początku musi uczyć się wszystkiego, żeby mieć z czego wybrać
A co do zimy, to serio aktualne zdjęcia? Mieszkamy przecież dość blisko siebie, u mnie zielono, bez śniegu, dziś nawet ładne słońce było
Katkak 19:35, 12 lis 2016

A mnie się taki wierszyk przypomniał:
Ja tym wśród uczniów się wyróżniam,
Że się zegarem nie przejmuję,
Więc często się do szkoły spóźniam,
zdążę natomiast dostać dwóję
Madzenka 19:41, 12 lis 2016

Przeczytałam kafeterię, bardzo miło się to czytało. Wydedukowałem się w wycince drzew, poglądach nt edukacji a skończyłam na widoku zimy w listopadzie

Pamietam juz taki listopad , w ktorym jezdzilam na nartach. W tym roku tak samo sie zapowiada. Pamiętasz , w ktorym roku było juz tak śnieżnie w listopadzie?
Bogdzia 20:53, 12 lis 2016

Milka napisał(a)

Tak jest u ciebie, przez te 5 lat forumowania juz to wiem.
To żeby nie wycięli, może zapiszę ogród Arboretum, ha ha
pozdrawiam cieplutko i ja

Fakt że z Twojego ogrodu można zrobic filię jakiegos arboretum , masz sporo ciekawych okazów.
Bogdzia 20:54, 12 lis 2016

rozark napisał(a)

u mnie też jest śnieg ale dużo mniej

W miescie cieplej wiec pewnie topnieje a u mnie przenikliwe zimno.
Bogdzia 20:55, 12 lis 2016

Kasya napisał(a)
ale kolderka ! jak na swieta

Kołderka dla roślin potrzebna jak jest zimno więc absolutnie nie narzekam.
Bogdzia 20:57, 12 lis 2016

Basilikum napisał(a)

i to jak pieknie lezy

Caly reodzial Pana Tadeusza to przesada i uczenie sie na pamiec, by sie nauczyc, zdac i zapomnic tez ale cwiczenie pamieci warto zaczac juz w przedszkolu
ja mialam tez zawsze super polonistki wiersze pamietam a tablicy mendelejewa nie

Tablicy Mendelejewa tez nie pamiętam , chemika miałam takiego jakby go nie było.
Bogdzia 21:07, 12 lis 2016

pestka56 napisał(a)
Wczoraj u mnie było tak samo zaśnieżone, a dziś złośliwie padły mi baterie, gdy chciałam sfotografować czapeczki śniegowe na tamaryszku, ktory ciągle ma listeczki

Szkołę podstawową i nauczycieli zapamiętałam podobnie jak Ty, Bogdziu.
Moje dziecko po raz pierwszy odczuło grzebanie = "reformowanie" szkolnictwa, dopiero zdając na studia.
Tego co się teraz dzieje kompletnie nie rozumiem. Widzę tylko efekty wśród młodych ludzi. Coraz mniej czyta książki, a coraz więcej nawet nie rozumie co się do nich mówi. Mają takie kosmiczne braki w podstawowym wykształceniu, wiedzy o historii, literaturze.
Nie uważam, by uczenie się na pamięć było złe. Przecież to ćwiczy umysł. Nawet jeśli się czegoś nauczymy na pamięć i po wykorzystaniu zapomnimy, to ślad zostaje choćby w postaci rozumienia znaczenia słów, których inaczej być może nigdy byśmy nie poznali.

Słoninkę mam już na wszelki wypadek, ale też jeszcze nie powiesiłam. Ziarna dla ptaków też kupię dopiero za tydzień na targu.

To miałas szczęscie ze córę omijały reformy oświaty. Fakt że młodzież za wiele nie czyta ale to tez wina rodziców bo ksiązek dzieciom nie kupują. Moje wnuki bardzo dużo czytają , synowa pilnuje , nie odpuszcza im czytania.Jednak teraz dzieci mają dużo obowiązków poza szkołą jak np nauka języków, karate , basen i mnóstwo innych, trudno znaleźc czas nawet na czytanie.
Bogdzia 21:09, 12 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
Bogdziu mam dokładnie takie samo zdanie, człowiek na początku musi uczyć się wszystkiego, żeby mieć z czego wybrać
A co do zimy, to serio aktualne zdjęcia? Mieszkamy przecież dość blisko siebie, u mnie zielono, bez śniegu, dziś nawet ładne słońce było

Aniu jak najbardziej aktualne zdjecia, faktycznie blisko mieszkamy ale u mnie zawsze zimniej niz w okolicy.
Bogdzia 21:10, 12 lis 2016

Katkak napisał(a)
A mnie się taki wierszyk przypomniał:
Ja tym wśród uczniów się wyróżniam,
Że się zegarem nie przejmuję,
Więc często się do szkoły spóźniam,
zdążę natomiast dostać dwóję

Tego wierszyka to sie pewnie w szkole nie nauczyłas