Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:16, 06 paź 2018

Kasiolaaa napisał(a)
Bogdziu ale dzisiaj widzialam ogromne rododendrony w parku odrazu o tobie pomyslalam takich kolosow nigdy nie widcialam

A zdjęcia zrobiłas? Chetnie bym obejrzała.
Zakrecona 22:56, 06 paź 2018

Bogdziu są rzeczy ważne i ważniejsze . Dbaj więc o siebie, bo jesteś potrzebna i pewnie nie tylko nam, bo moc Ogrodowiska wielka. Twój ogród jest piękny, a rodki marzenie.

Pozdrawiam cieplutko!
Alicja169 23:44, 06 paź 2018

też tu byłam i serdeczności zostawiam
anka_ 05:49, 07 paź 2018

Bożenko bardzo dziękuję za zdjęcia porównawcze azalii. Pytałam o nie, bo mam Melinę i jestem nią zachwycona . Jedną z jej ogromnych zalet jest ten poduchowaty pokrój. I właśnie w tym typie chciałabym dokupić inne odmiany i właśnie Kermesinę mam na oku.
Astry i Roguchi cudowne.

Super sprawa z tymi zapiskami i porównaniem opadów. U nas w 2015 od czasu siewu do żniw nie spadła ani kropla wody. Tereny gospodarcze, gdzie mam żółciutki żwirek pod spodem dostały bardzo mocno w kość. U sąsiadów schły kilkudziesięcioletnie drzewa... Ale mimo wszystko na moim przydomowym terenie nie było problemów z suszą- głębiej glina trzymała wilgoć (zimą miałam ponad dwu metrowe zaspy- ostatnie zima ze śniegiem). W tym roku jest poprostu masakra- tak sucho (mimo przelotnych opadów) nie miałam nigdy. Widać efekt ostatnich bezśnieżnych zim i wysuszających wiatrów.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
jolanka 07:27, 07 paź 2018

Bożenko, macham cieplutko, bo spod koca na kanapie
Niesamowite to porównanie ilości opadów. Masz jakieś specjalne mierniki czy też spisujesz po każdym deszczu?
sylwia_slomc... 07:46, 07 paź 2018

Byłam wczoraj, poczytałam tak podejrzewałam, że dlatego mało Cię z nami.....co począć oczka ważniejsze przecież i tak właśnie powinno być. Co po forum jak się nie będzie własnego ogrodu oglądało bo boli....
Żal nam, ale musisz myśleć przede wszystkim o Sobie.
I pamiętaj nikt Cię nie zastąpi, nie ma takiej opcji. Jednak jak ktoś będzie Twojej rady potrzebował to przekopie Twój wątek i znajdzie. On jest naszpikowany doświadczeniem i cudownymi ujęciami Waszego niezwykłego ogrodu
Ściskam mocno i zajrzyj czasem przy lepszym samopoczuciu na chwilkę do siebieA my będziemy wiedzieć, że jest okChoć żal.....
Mariposa 08:10, 07 paź 2018

Bożenko, Twój ogród przyciągnął mnie na Ogrodowisko, jesteś naszym Mentorem, wiemy, że jesteś z Nami, nawet jeśli nie zostawiasz śladów w wątkach.
Pozdrawiam serdecznie w ten cudny niedzielny poranek
Bogdzia 08:25, 07 paź 2018

Kochane Dziewczynki , przeczytałam Wasze miłe słowa ale nie mogę odpisac bo własnie wybieram sie na wyjazd ogrodowiskowy, spotkanie łodzianek i pewnie wrócę późno więc sie nie gniewajcie jeśli wieczorem tez nic nie napiszę. Buziaczki i miłego dnia.
anna_t 09:33, 07 paź 2018

Bogdzia napisał(a)

Wyczerpałyscie limit miłych słów dla mnie za kilka lat. Dziekuję za wszystkie. Dla mnie tez była to przyjemnosc poznac tak śliczna dziewczyne jak Ty.Tez o Tobie często myślę , buziaczki.

Proszę o jakieś fotki z tego tajemniczego łódzkiego spotkania
sylwia_slomc... 11:13, 07 paź 2018

No i super Ładuj bateryjki, ja tez dziś ładowała będę