Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 17:55, 07 mar 2014

Bożenko, Marta - odpowiem za chwilę, bo jestem chwilowo wściekła.
Więcej tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/17-opuchlaki?page=21#post_7

bociek 18:43, 07 mar 2014

O kurcze, ale kicha Ewelina, mozesz mi na pw napisac skad masz felerne zurawki... Ja swoje bede czyscic jutro... Ale mi przykro, wspolczuje strat.
Welka 19:05, 07 mar 2014

Kasiu, pw poszło.
martaibartek 19:09, 07 mar 2014

Ewelinko i ja współczuję. Takie straty...
Będziesz reklamowała?

Jak możesz to i mi napisz skąd one były.
Welka 19:23, 07 mar 2014

Marta, kupowane 2 lata temu, więc na reklamację chyba nie mam szans. Poczekam aż ktoś mi potwierdzi, że tak długo faktycznie paskudy mogą żyć zanim się uaktywnią i wtedy napiszę do nich, niech chociaż wiedzą co ludziom sprzedają.
Do Ostródy się wybieram z koleżankami z pracy, chyba pierwszy raz organizują tam targi, więc z chęcią zobaczę co ciekawego będzie. A Ty się wybierasz?
martaibartek 19:26, 07 mar 2014

Wybieram się z mężem/lub teściami,ale jeszcze nie wiem czy w sobotę czy w niedzielę.
Po zdjęciach w galerii widać, że targi już sie tam odbywały.
Ciekawe czy będzie można zakupić już coś z roślin.

Welka 19:31, 07 mar 2014

A widzisz, zdjęć w galerii nie widziałam i myślałam, że pierwszy raz tam robią.
Mam nadzieję, że kupować będzie można, a nie tak jak na Gardenii, że po godz.15, a i tak się okazało, że części już nie było. Będę w sobotę, porobię zdjęcia i napiszę co i jak, w razie jakbyś dopiero w niedzielę miała jechać.
martaibartek 19:43, 07 mar 2014

O świetnie bo właśnie zerknęłam,że mąż w sobote pracuje, więc jakby co to i tak tylko niedziela wchodzi w grę.

A ty na coś konkretnie się nastawiasz?

Napisz czy cięłaś już trawy, lawendę, róże.

Ja dziś zrywałam darń, bo poszerzam rabatę przed domem i tak się zastanawiam czy można juz przesadzać krzewy np hortenje bukietowe, tawułki, żurawki???
Welka 19:58, 07 mar 2014

Nie obraziłabym się jakby cebule były, muszę lilii dokupić. W planach mam też magnolię, ale muszę do Danusi napisać czy warto teraz kupować czy nie będzie sztucznie podpędzana.

Trawy pocięłam w tym tygodniu, róż i lawendy nie lubię i nie mam (chociaż chyba jakaś lawenda rośnie w donicy na zewnątrz, ale jej nie ruszałam).

Jak ryłam dziś w żurawkach, to ziemia pod spodem jeszcze zmarznięta, co prawda żurawki powykopywałam, poczyściłam i pojedyncze pędy wsadzałam, ale to akurat siła wyższa była. Normalnie jeszcze bym nie przesadzała, bo ziemia twarda.

Welka 22:31, 07 mar 2014

EPODLAS napisał(a)
Piękna ta hortensja Ewelinko. Trawki przezimowały super. Tylko jak byłam na działce to ferworze przycinania, przycięłam trawy. Wiem że za prędko. Teraz się modlę żeby zima nie wróciła.

Już mi przeszły nerwy na te okropne opuchlaki, więc mogę odpowiedzieć.

Bożenko, trawy też już pocięłam. Jedna rozplenica ma nawet jeden nowy przyrost, więc myślę, że to nie aż tak źle. Nie cięłam tylko brązowej turzycy, bo jest tak wielka i ładna, że boję się o nią. Bociek i
Madżenka chyba pisały, że lepiej wyczesać i tak też zrobię. Ale powrotu zimy też nie chcę
Pozdrawiam