Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Moniika 21:53, 23 sie 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Pinot Noir

Vesuwius

I Sweet Tea oraz Chocolate Ruffles w kiepskim stanie, ale mają małe korzonki i wierzę w nie

Czekam dziś na kuriera z Pinky Winky dla rodziców, w końcu tata będzie zadowolony

Śliczne maluszki Ewelinko pewnie w przyszłym roku bedą już "dorosłe" pozdrawiam m
Moniika 21:53, 23 sie 2012

Dubelek więc pozdrawiam raz jeszcze
kasik778 22:04, 23 sie 2012

Ale masz fajną sąsiadkę, nie dość, że się podzieliła żurawkami, to jeszcze tyle odmian super
a z tymi przetworami to naprawdę szalejesz, a ja w tym roku nie mam kompletnie czasu, żeby coś zrobić do słoików, żal trochę...
Welka 22:21, 23 sie 2012

Bożenko, napisałam już do Mariusza od traw czy ma u siebie Bronze form (na stronie był ostatnio przy niej chwilowy brak towaru), bo na niej bardziej mi zależy, ale Buchanani też mi się podoba i nawet jak zmarznie to pewnie zrobię tak jak Ty z rozplenicą, kupię za rok, ale wtedy juz ostatni raz
Monia, najbardziej zależało mi na Lipstick, Peppermint i Midnight - a one miały konkretne korzenie, reszta to dodatek przy okazji oczywiście podwójnie pozdrawiam
Kasik, jutro pewnie zrobię kiszone, bo wieczorem Kinia mówiła, że jeszcze ich dużo rożnie
justi 22:28, 23 sie 2012

Podlewaj codziennie żurawki to dadzą radę i się zakorzenią ładnie. Też mam kilka w takim stanie, niektóre już odżyły
monteverde 22:33, 23 sie 2012

http://www.futuregardens.pl/turzyca-wlosista-brazowa-carex-commans-bronze-form.html

http://www.iglaki24.pl/p3514,carex-buchananii-turzyca-buchanana-brazowy-lisc-c0-5-b.html

Ewelinko fajny św. Mikołaj, a czy nie za bardzo na słońcu je posadzilaś? ja robilam w opgrodzie caly dzień
Welka 22:41, 23 sie 2012

Aniu, na futurgardens też sprawdzałam i te zdjęcia mnie nie przekonują, sadzonki wyglądają trochę jak te które kupiłam u Szmitów, bardziej na Buchanani mi właśnie wyglądają. A u mnie cienia nie ma, więc muszą sobie w słońcu radzić, ale jak pisze Justi, codziennie dostaną wody i powinno byc dobrze
kasik778 22:44, 23 sie 2012

Niektóre lubią słońce

tu lista słońcolubnych

lista z forum ogrodniczego Oaza

AUTUMN LEAVES
BERRY SMOOTHIE
BALCK BEAUTY
CAFE OLE
CHERIES JUBILEE
FIRE CHIEF
GIEORGIA PEACH
GREEN SPICE
LIPSTICK
MAHOGANY
MARMALADE
MIDNIGHT BOYOU
MIDNIGHT ROSE
MILAN
MYSTERIA
OBSIDIAN
PEACH FLAMBE
PURPLE PETIICOATS
RAVE ON
SASHAY
SHANGHAI
SPARKLING BURGUNDY
Welka 22:53, 23 sie 2012

U mnie na słońcu przypalała się Tara i początkowo Southern Comform (ale miałam mizerotę jako sadzonkę), Tara rośnie teraz bardziej w cieniu, SC przesadziłam, ma z 2 godziny cienia, zasłaniałam go początkowo po przesadzeniu i już ładnie sobie radzi bez osłonki. Kilka innych dodałabym do tej listy, bo u mnie rosną cały dzień w słońcu
monteverde 22:54, 23 sie 2012

http://www.oczarjk.pl/index.php?act=25

http://www.przytok.com/Turzyca_wlosista_Bronze_Form-1908.html albo jedź do Dabrowskich, ale zresztą oni będą w St. Polu