Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

KasiaBialofi... 10:45, 16 mar 2013

Super te przylaszczki. Tak delikatnie i uroczo wyszły na zdjęciach
Gosiniak 11:11, 16 mar 2013

Pozdrowienia wysyłam, świeci słonko u ciebie?
Loosiuu 14:51, 16 mar 2013

Piękne kwiaty, nawet ich nie znałem
AniaK 16:55, 16 mar 2013

Dobrze, że już lepiej z dzieciaczkami.
Ale ładniutkie te przylaszczki i jak te skrzyneczki im pasują. U nas niestety nie było takich.

Zeta 19:07, 16 mar 2013

Fajna kompozycja z tą skrzyneczką
monteverde 19:18, 16 mar 2013

Ewelinko dbaj o te przylaszczki, jak się rozrosną to skubnę sobie kawałeczek
danuta_szwajcer 19:21, 16 mar 2013

Ale fajne te skrzyneczkimusze podjechac zobaczyc czy i u nas są a i śiegu u Ciebie duzo bo u nas nic a nic ale mroz jest mocny to i szkod narobi.
Milka 20:01, 16 mar 2013

Jakie sliczne kwitaki w skrzyneczkach
juz dziękuję za hostę a jaka wysoka ona rośnie i czy może w słońcu byc?
Welka 21:29, 16 mar 2013

Witam!
Kasiu, przylaszczki przyniosłam sobie z sypialni do kuchni, żeby móc na nie częściej patrzeć, taka biel mnie nie denerwuje, ta za oknem tak
Gosiu, słonko dziś pięknie świeciło, było nawet na plusie, ale nie dało się na dłużej wyjść ze względu na Kinię. Odpozdrawiam
Filip, w zeszłym roku na jakimś forum znalazłam kolekcjonerów przylaszczek, tamci to dopiero cuda mieli, nawet nie pomyślałam, że takie mogą być
AniuK, "ziołową" też brałam ostatnią, ale może w tygodniu będę w innym pepco to coś jeszcze wynajdę
Zeta, Twoja kompozycja ładniejsza
Aniu, nie ma problemu, jedna jest dla mojego taty-pazuro-zazdrośnika, ale swojej jak się rozrośnie to użyczę
Danusiu, u mnie jeden dzień dużego mrozu tez był zanim spadł śnieg, w dodatku wiało i tak jak całą zimę się nie bałam tak teraz zaczęłam się martwić o kilka roślin. Udanych zakupów
Irenko, u mnie rosną cały dzień w słońcu, rozrasta się szybko, nie jest wysoka, z mszycami tylko walczyłam, a tak to bezproblemowa. Wzięłam ją spod sklepu (za zgoda właścicieli) jako dwa-trzy kiełki, po roku wyglądała tak:
lipiec (z prawej strony od trytomy, nie patrz na deski, na szybkiego musieliśmy czymś zabezpieczyć murek, żeby Karolek nie spadł, w tym roku zmienimy, pewnie na drut kolczasty, bo pomysły Karolka mnie zaczynają przerażać )

sierpień (trytoma przesadzona, hosta tak jakby pod wiaderkiem) Nie pozwalam jej kwitnąć, bo okazało się, ze ma fioletowe kwiaty, a za takimi nie przepadam, więc obcinam wszystkie pączki

Welka 21:44, 16 mar 2013

Postanowiłyśmy dziś z Kinią porobić ozdoby na Wielkanoc, miałyśmy zrobić tylko jajka do powieszenia, ale udało się zrobić zarys wianka wielkanocnego. Nie miałam zbyt dużo materiałów, bo planowałam początkowo tylko wiosenny wianek, ale coś tam jeszcze wygrzebałam. Jutro pozostało posklejanie wszystkiego i poprzebijanie balonów oraz wykończenie jajek w środku. W czasie gdy my robiłyśmy wianek, Karolek zniknął na chwilę. Dosłownie chwilę. Słyszałam cały czas jak robi brum brum i naiwnie myślałam, że bawi się samochodami. Samochodami też, ale w moich roślinkach. Jak go odnalazłam siedział tyłeczkiem w jednej tacy z siewkami a rączkami i koparką wywalał ziemię z drugiej tacy. Pewnie moja mina była bezcenna. Część siewek do wyrzucenia, zostały jakieś miernoty, więc nie dość, że się nie znam na wysiewach, to jeszcze mam takiego pseudopomocnika.
Początki wianka, jutro cdn

kombinowanie co do czego się przyda

i pierwsza decyzja o wykorzystani kawałków brzozowej kory

"na sucho" ułożyłam co ma tam być, ale koncepcja do jutra może się zmienić i pokażę jak skleję wszystko.

Internet odmawia mi współpracy i mnie rozłącza co chwila