Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój kawałek raju II

Mój kawałek raju II

Megi 23:15, 19 wrz 2012

zauważyłam, że moje wrzosy rosną, ale nie na każdym miejscu w ogrodzie, więc ostatnio blisko 30 sztuk też zostało jednorocznymi, bo miejsce im nie spasowało i na wiosnę nadawały się tylko do wyrzucenia, za to do doniczek wkładam rokrocznie, bo lubię i nie żałuję, traktując je wtedy jak jednoroczne
Joanka 23:27, 19 wrz 2012

Aniu ale zakupy, no no no.....

Czy zimowałaś kiedyś fuksję? Ja zawsze je wywalałam, tak samo jak wrzosy Ale teraz mam ładny duży okaz i korci mnie spróbować
an_tre 23:30, 19 wrz 2012

Joanka napisał(a)
Aniu ale zakupy, no no no.....

Czy zimowałaś kiedyś fuksję? Ja zawsze je wywalałam, tak samo jak wrzosy Ale teraz mam ładny duży okaz i korci mnie spróbować
Joasiu zawsze mozesz poexperymentować, nic nie tracisz
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 23:31, 19 wrz 2012

Megi napisał(a)
zauważyłam, że moje wrzosy rosną, ale nie na każdym miejscu w ogrodzie, więc ostatnio blisko 30 sztuk też zostało jednorocznymi, bo miejsce im nie spasowało i na wiosnę nadawały się tylko do wyrzucenia, za to do doniczek wkładam rokrocznie, bo lubię i nie żałuję, traktując je wtedy jak jednoroczne

z tego co się zorientowałam w większości nie wychodzi hodowla wrzosów nikomu, bo ich miejsce jest w lesie lub na wrzosowisku naturalnym, są ciężkie do "zadomowienia"
monteverde 23:33, 19 wrz 2012

tak Joanko zimowałam , nawet wstawiałam zdjęcia jak w marcu miała już pączkiale nie wszystkie okazy mi przetrzymały później, bardziej przez moje zaniedbanie, tą też spróbuje przezimować
marzena 23:36, 19 wrz 2012

Ania, fuksja przepiękna ! cały jej pokrój i delikatny pastelowy kolor różu
róże też w tej tonacji
monteverde 23:39, 19 wrz 2012

Mala_Mi 23:46, 19 wrz 2012

Anuś.. a u mnie wrzosy rosna bez problemu i mam glinę.. ale sypie im małe górki..by zimą nie stały w wodzie.... ... dajęd ogliny piasek i kwaśna ziemie... Przesadzam je dowolnie.. i nawet stare egzemplarze i nie kapryszą.. ale faktem jest ze czasami jakieś się wysypią.... ważne aby ciąć na wiosnę..... Nie okrywam, nie nawożę, nie podlewam.... nic z nimi nie robię, tylko cięcie wiosną ......
A teraz dobranoc.. bo pora się poznać z łózkiem....
Joanka 23:49, 19 wrz 2012

Aniu myślisz, że mogę spróbować w graciarni? Tzn. nieogrzewanym pokoju ? I czy musi być światło, czy może być zaciemnienie?
monteverde 23:54, 19 wrz 2012

w graciarni możesz jak jest przynajmniej 10 st., zimą, a światło ma być słabe, w marcu wniesiesz do jaśniejszego i zaczniesz po trochu podlewać,a nawet chyba w lutym, Bogusię zapytaj ona lepiej pamięta