Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 15:10, 05 lis 2012

Urszulla napisał(a)
Kasiu, dzisiaj na spokojnie. Danusia do rogu dawała derenia, ale on potrzebuje trochę miejsca do rozrostu.
zobacz (ostatni post Danusi i w nim pierwsza fotka przy wierszu o zimozielonym z Danusią w roli głównej)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=174

A je jeszcze dam Ci taką propozycję jaka mi się u Anuli zapamiętała: ona ma w rogu limkę, która góruje nad nasadzeniami na dole i jest na tle tui (zobacz 3 post od końca)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/745-moj-maly-raj-na-ziemi?page=575

Właśnie o taki dereń mi chodzi. Rozjaśni mi ten róg. Dać aż trzy tam?
Ta limcia w rogu też ładnie wygląda Wiesz czym jest podsadzona?
Ula jakim cudem pamiętasz co u kogo jest? Podziwiam i cieszę się, że mogę skorzystać
Te te jałowce mam tam zostawić?
JulkAd 15:34, 05 lis 2012

Kindzia napisał(a)

Kasiu, dzisiaj na spokojnie. Danusia do rogu dawała derenia, ale on potrzebuje trochę miejsca do rozrostu.
zobacz (ostatni post Danusi i w nim pierwsza fotka przy wierszu o zimozielonym z Danusią w roli głównej)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=174

A je jeszcze dam Ci taką propozycję jaka mi się u Anuli zapamiętała: ona ma w rogu limkę, która góruje nad nasadzeniami na dole i jest na tle tui (zobacz 3 post od końca)

Ula jakim cudem pamiętasz co u kogo jest? Podziwiam i cieszę się, że mogę skorzystać

Kasiu u Anuli te limki w "nogach" mają rh. Ale dereń też by ładnie wyglądał...Anula chyba ma tam też jednego. Pozdrawiam

anula_wn napisał(a)

mam nadzieję, że Anula mi wybaczy, że pożyczyłam od niej to zdjęcie...
Milka 15:51, 05 lis 2012

Faktycznie rewolucja, ale fajnie będzie to śledzić podczas wykonywania pęcherznicę można ciąć, prowadzić na pniu i strzyc w kulę, tak samo z dereniami, mogą byc kulki, więc tym sposobem mogą się zmieścić i 3; propozycja z Anuli hortensją godna uwagi
Kindzia 17:38, 05 lis 2012

Urszulla napisał(a)
Dereń wypadłby tam gdzie masz żółte berberysy. I dałabym ze dwa lub 3 derenie,a między nimi trawki Morning Light.I admirationy mogłyby zostać tam gdzie są.
A żółte berberysy dałabym pod ogrodzenie z prawej strony i jak urosną przycięłabym z nich żywopłot -byłby pośrednim piętrem na tle tui sąsiada.

Tam gdzie teraz są admirałki to nie będzie koniec rabaty. Koniec będzie jeszcze za tą ziemią pustą. To one by były akurat w środku.
Idę poczytać realizacje Danusi, może mnie nawiedzi.
Kindzia 17:41, 05 lis 2012

JulkAd napisał(a)

Kasiu u Anuli te limki w "nogach" mają rh. Ale dereń też by ładnie wyglądał...Anula chyba ma tam też jednego. Pozdrawiam

anula_wn napisał(a)

mam nadzieję, że Anula mi wybaczy, że pożyczyłam od niej to zdjęcie...

Ten róg jest bardzo ładny. Chciałam posadzić limki na przemian z miskantem Variegatus przy tujach sąsiadów, aż do ciurkadełka, albo nawet cały szpaler aż do załamania, za którym jest słup. Jako tło u mnie i zasłoniłoby siatkę ogrodzenia.
To zdjęcie Danusiowej realizacji z ogrodu z lustrem. Pod tujami sąsiadów ładnie by wyglądało. Tło by było.

Kindzia 17:43, 05 lis 2012

irena_milek napisał(a)
Faktycznie rewolucja, ale fajnie będzie to śledzić podczas wykonywania pęcherznicę można ciąć, prowadzić na pniu i strzyc w kulę, tak samo z dereniami, mogą byc kulki, więc tym sposobem mogą się zmieścić i 3; propozycja z Anuli hortensją godna uwagi

Jakoś ten dereń w rogu mi się widzi.
Irenko do rewolucji jeszcze daleko, na razie mam wielki bałagan w głowie.
Milka 17:54, 05 lis 2012

jak ja
Kindzia 18:01, 05 lis 2012

irena_milek napisał(a)
jak ja

Wiem, że działasz Troszkę Ci Danusia poustawiała? Szczęściaro, ale miałaś prezent.
Czytam ogród z lustrem od początku, pamiętam, że bardzo mi się podobał.
JulkAd 19:20, 05 lis 2012

No jeżeli masz zamiar posadzić limki w szpalerze to faktycznie w narożniku już odpadają....a za dereniem, którego chcesz tam wsadzić, może pomyśl o jakimś bordowym drzewku...wprawdzie diabolo można prowadzić jak drzewko, jak pisała Irenka...ale nie wiem jaki efekt będzie...dobranoc na dzisiaj
Kindzia 19:24, 05 lis 2012

JulkAd napisał(a)
No jeżeli masz zamiar posadzić limki w szpalerze to faktycznie w narożniku już odpadają....a za dereniem, którego chcesz tam wsadzić, może pomyśl o jakimś bordowym drzewku...wprawdzie diabolo można prowadzić jak drzewko, jak pisała Irenka...ale nie wiem jaki efekt będzie...dobranoc na dzisiaj

Tam drzewko? Nie pomyślałam
Czyli mówisz drzewo (jakie?), a przed nim dereń. To chyba musi być jakieś wyższe?
Dobranoc Julcia i dziękuję