Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 15:54, 06 lis 2012

irena_milek napisał(a)
Jetem za Carex Variegata, a podpowiedź Danusi chyba rozwiązałą twój problem, ...światełko w tunelu?

Och, dużo mi lepiej
Julcia mi pokazywała taką propozycję, z limką w rogu, ale ja uparcie twierdziłam, że chcę limki, tylko w szpalerze pod tujami sąsiadów. Skoro Danusia mówi, że tak będzie najlepiej, to wierzę
Gdzieś muszę upchać berberysy, diabolo i jałowce teraz
Kindzia 17:37, 06 lis 2012

Pytałam Danusi czym ją wykończyć i mam odpowiedź : turzycami - Carex Evergold
Enya73 17:54, 06 lis 2012

Kindziu nie zapominaj też o miniaturowych iglakach na niższe piętro, bo zimą i wczesną wiosną będziesz miała strasznie pusto na tej rabacie.
Kindzia 17:57, 06 lis 2012

Enya73 napisał(a)
Kindziu nie zapominaj też o miniaturowych iglakach na niższe piętro, bo zimą i wczesną wiosną będziesz miała strasznie pusto na tej rabacie.

Taką miałam nadzieję, że coś mi podpowiesz
Jakie mają być? Masz jakieś na myśli?
Enya73 18:23, 06 lis 2012

Mnie się osobiście podobają miniaturowe iglaki, zakochałam się w świerkach, jodłach i sosenkach. Trochę są drogie, ale za to rzadkie. Poszukaj na wiosnę w Goczałkowicach albo u Żurka, tam mają duży wybór. Niestety odmian jest tyle, że nie spamiętałam
Kindzia 18:31, 06 lis 2012

Enya73 napisał(a)
Mnie się osobiście podobają miniaturowe iglaki, zakochałam się w świerkach, jodłach i sosenkach. Trochę są drogie, ale za to rzadkie. Poszukaj na wiosnę w Goczałkowicach albo u Żurka, tam mają duży wybór. Niestety odmian jest tyle, że nie spamiętałam

Dziękuję.
Też mi się podobają. Widziałam u Ciebie chyba kosodrzewinę (po prawej stronie), pamiętam taka intensywnie zielona i gęsta
Jest szansa, że pomożesz mi dalej z tą rabatą? Coś Ci przychodzi do głowy?
I gdzieś muszę przesadzić z rogu tą całą zieleninę.
kaisog1 18:39, 06 lis 2012

Chcecie połączyć miniaturowe iglaki z hortensja i carexem???
Kindzia 18:41, 06 lis 2012

kaisog1 napisał(a)
Chcecie połączyć miniaturowe iglaki z hortensja i carexem???

Ooooo! Widzę Gosiaczku, że wena Ci wraca Ja cierpliwie czekam
kaisog1 18:47, 06 lis 2012

...no własnie problem w tym, że nie wraca
Najgorze, że ja do kompa tak doskakuje na chwile... czytam wyrywkowo, skupic sie nie moge i ooooo

Mnie iglaki miniaturowe i hortensje jakos nie pasują...zależy oczywiście o jakich iglakach mówimy..... ale z tego co ja się orientuje to kosodrzewiny chociażby wymagają słońca.... a piszecie chyba o miejscu gdzie jest cień? (czy ja cos znowu pokręciłam??)
Kindzia 18:52, 06 lis 2012

kaisog1 napisał(a)
...no własnie problem w tym, że nie wraca
Najgorze, że ja do kompa tak doskakuje na chwile... czytam wyrywkowo, skupic sie nie moge i ooooo

Mnie iglaki miniaturowe i hortensje jakos nie pasują...zależy oczywiście o jakich iglakach mówimy..... ale z tego co ja się orientuje to kosodrzewiny chociażby wymagają słońca.... a piszecie chyba o miejscu gdzie jest cień? (czy ja cos znowu pokręciłam??)

Nie pokręciłaś, tam jest cienisto, mimo że to południowa strona. Tuje sąsiada zasłaniają.