Kasiu 5 Limelight- ów to za dużo na taki narożnik...u Anuli jest jeden krzak, u Danusi 2lub 3 w jednym dołku... co do podsadzenia w nogach...hm, a może runianka japońska?....carexy są wg mnie ok, ale jak zawsze piszę to Twój ogród
edit: ale za runianką coś wyższego i tak by się zdało.....
edit: azalie...albo niższe rh?....nic to głośno myślę...
3 ? Mam trzy gdzie indziej i mało mi się wydaje Prawda to rośnie duże...to powiadasz 3 starczą.
Coś tam mi brakuje jeszcze, tak jak Enya pisze, łyso może być okresami.
Kindziu, fajne rozwiązanie. Limki zimą będziesz miała, dopiero po zimie ucinasz a wtedy puszczają zielone liście więc tak całkiem łyso nie będzie. Możesz między limkami a carexami bukszpan posadzić będzie zimozielono. Myślę że warto jeden sezon zobaczyć wszystko.
No właśnie poszłam w garze przemieszać i mnie tknęło : kule bukszpanowe Łyso nie będzie i z turzycami im ładnie.
Gdzie tam Ulcia, to dopiero mała część. Cała rabata w prawo leży odłogiem.
Choina kanadyjska 'Jeddelloh', świerk 'Litlle Gem', jodła koreańska 'Silberperle', jodła balsamiczna 'Nana' - wszystkie te które mają kulistą lub poduchowatą formę będą pasowały do hortensji jako niższe piętro. Ale nie mieszałabym wszystkich gatunków, tylko wybrała np. 3-5 tej samej odmiany i posadziła w grupie.
Z liściastych ładnie komponuje się kalina koralowa 'Nanum' na niższe piętro.