Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nigdy nie mów nigdy

Nigdy nie mów nigdy

Kindzia 20:43, 05 mar 2013

asc napisał(a)
A odnośnie ciurkadełka, miałam ci właśnie zaproponować byś zrobiłą z M sama ciurkadełko takie jak moje.... na składach z kamieniami często za 50 zł już przewiercają kamienie... u nas tak robią. Bardzo trudno jest wywiercić dziurę.... Kamień na kilogramy, pompka niewiele kosztuje, jakiś baniak na zbiornik na wodę i masz za 200 zł .. ciurkadełko jak malowane.
Z budowy mojego, tylko my chcieliśmy zrobić kąpielisko dla ptakó wiec jest zagłębienie na wodę

Przewiercony kamień

Aniu! Właśnie o coś takiego mi chodzi!!!! Takie jak Twoje! Gdzie taką michę kupić? I jaka pompa do tego, pamiętasz może jaka wydajność? Kamol na jakiejś konstrukcji stoi? I co, jakaś siatka na to? Żeby żwirek się trzymał. Do tego jeszcze wężyk potrzebny i wszystko? A jakbym strumyczek wypływający podświetlić na biało chciała?

Ten kulisty kamolek z pierwszego zdjęcia, pod tą niebieską tyką, to by mi się nadał Jak ulał pasuje do moich wyobrażeń!
Kindzia 20:44, 05 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Aniu, floksy chyba zostaną, bo Kasia je ma, więc sprawa sam się rozwiązała, ale dobrze wiedzieć, że nie lubi mokrego...

Tak, zostaną Julciu
Kindzia 20:46, 05 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Pamiętaj Kasiu, co trzy głowy to nie jedna. Ja nie tak bezinteresownie pomagam...po cichu liczę, że mi też doradzisz, jak będę u siebie tworzyć

Julcia, zrobię wszystko żeby Ci pomóc, wiesz przecież. Postaram się na 100 % !!!

Kindzia 20:48, 05 mar 2013

JulkAd napisał(a)
A ja zastanawiam się Dziewczyny jak wyglądałoby ciurkadełko ze stosu ułożonych kamieni i rurka idąca pomiędzy nimi...no a miałam już iść i co...????, nałóg, normalnie nałóg

I koncepcję chcesz mi zburzyć? Pojadę do kamoli, zobaczę co i jak, ale za jednym większym optuję

Ja tam się bardzo cieszę, że nie możesz się z nami bez żalu rozstać
JulkAd 20:49, 05 mar 2013

Kindzia napisał(a)

Julcia, zrobię wszystko żeby Ci pomóc, wiesz przecież. Postaram się na 100 % !!!

To się cieszę, ale zmykam już, bo mi komp zwalnia. Kuba wgrywa zdjęcia na moim, a Gusia laptop zajęła. Dobranoc
JulkAd 20:50, 05 mar 2013

Kindzia napisał(a)

I koncepcję chcesz mi zburzyć? Pojadę do kamoli, zobaczę co i jak, ale za jednym większym optuję

Ja tam się bardzo cieszę, że nie możesz się z nami bez żalu rozstać

Ja też jestem za przewierceniem kamola, ale głośno tylko dumałam...sio stąd, no sio. Pa
Kindzia 20:55, 05 mar 2013

Już Cie nie męczę...dzisiaj oczywiście Żeby nie było...

Idź Julciu odpocząć, przecież intensywnie pracujesz, a jeszcze potem ja...

Powoli sobie wszystko spiszę, zastanowię się ile mniej więcej tego wszystkiego trzeba i wycenię.

A potem zastanowić się jeszcze muszę nad kolejnością...przecież najpierw demolkę muszę zrobić i ten bruk. Demolka musi być maksymalnie krótko i sprawnie wykonana, długo wykopanych roślin nie mogę trzymać. Optymalnie by było wykopać i wkopać Muszę się nad tym zastanowić.
Na tym kawałku mam lilie, muszę poczekać aż wyjdą żeby z bryłą przesadzić

Dobranoc Julcia
Kindzia 20:55, 05 mar 2013

JulkAd napisał(a)

To się cieszę, ale zmykam już, bo mi komp zwalnia. Kuba wgrywa zdjęcia na moim, a Gusia laptop zajęła. Dobranoc

I teraz mi uzmysłowiłaś jaki mam komfort
Kindzia 20:56, 05 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Ja też jestem za przewierceniem kamola, ale głośno tylko dumałam...sio stąd, no sio. Pa

No!

A siooooooooo!
Kindzia 21:16, 05 mar 2013

Już dość na dzisiaj, ale kolorowo się będzie śnić I sypialnia cała moja

Dobranoc, ale dobry dzień się kończy