Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mam marzenie

Mam marzenie

popcorn 15:19, 19 lip 2015

Taczek? A czym? Ja też na urlop bym już śmignęła
11stokrotka 21:08, 20 lip 2015

O taczkach to cytat z komedii. Chodzi o tak dużo roboty, że nie ma czasu załadować taczek i zasuwa się z pustymi . Młoda jesteś, kotek, nie pamiętasz tego filmu. A ja już nie pamiętam który to, ale cytat zapadł w pamięci.

Urlop mam za 2 tygodnie tyle, że nie wiem czy gdzieś pojadę, bo dużo do zrobienia w tym wolnym czasie. Ale choć na tydzień bym wyskoczyła, może się uda.
Czytałam, że jedziesz na Mazury, do siebie. Dobrze mieć taką możliwość. Pozdrawiam cieplutko. Bywasz w moich okolicach? Choćby w sobotę na chwilę?
popcorn 20:55, 16 sie 2015

hej Gosia!
co slychac? na urlopie jestes? Ja wlasnie wrocilam. Wpasc moge chyba w sobote? cos potrzebujesz?
pozdrawiam
11stokrotka 14:25, 17 sie 2015

Cześć Karolciu.
Własnie wróciłam z wakacji i ten tydzień siedzę w domu. Zamierzam wymalować i wytapetować sypialnię. Planowałam do Ciebie zajrzeć, a dokładnie - chciałabym się z Tobą zobaczyć. Fajnie że będziesz.
A jeśli chodzi o potrzeby to są ogromne. Z tych roślinnych obecnie marzy mi się przetacznik, najlepiej veronica spicata Christa, i sesleria jesienna. Masz może? Z większymi zakupami czekam na wrzesień, jak nie będzie tak gorąco.
Czasami podczytuję co piszesz u siebie, zajrzę tu czy tam, ale nieregularnie. Daj znać co robisz w sobotę. Na rynek jedziesz? Mnie w tym tygodniu czeka jeszcze zrobienie ogórków kiszonych
popcorn 14:36, 17 sie 2015

hej Gosia!
fajnie że się odezwałaś ja też właśnie pierwszy pracowity dzień po 3 tyg urlopie, głowa mnie boli, ale ogarnięte, pożary pogaszone

w niedzielę spotykamy się u Krysi Krys, może się wybierzesz? Najpierw ok 9tej święto kwiatów w zd. woli - warto, dobre ceny, sporo sprzedawców. Zastanów się, przyjedź do mnie, pojedziemy razem
przetacznika christa mam, ale słabo u mnie rośnie i wcale nie był dekoracyjny w tym roku seslerię jedną mam, ale nie wiem czy jesienną, muszę zobaczyć jak ona się zwie. ładna trawka, w cieniu dobrze się ma

Magda zamawia dzisiaj w mayla.pl jakby co, mozesz sie dolaczyc? dobre ceny, co do sadzonek to pewnie nieduze, ale maja sporo tego czego ja nie mam

co do soboty to dam znac blizej konca tygodnia, ale najlepiej przyjedzi w niedziele i zaplanuj sobie wieksza czesc dnia na roslinki i gadki o nich

pozdrawiam!
k.
11stokrotka 14:55, 17 sie 2015

Hej.

Jakich roślin spodziewacie się w Zduńskiej? Chętnie się wybiorę, ale napisz co może być, na co się nastawić. Zakupy roślinne robię tak z doskoku, więc muszę pomyśleć.

Czy przetacznik jest przereklmowany? Marzy mi się zrobienie rabatki słonecznej suchej z trawami, rozchodnikiem, jeżówkami.

Lecę zobaczyć co jest na mayla.pl. Powinnam kupić coś do oczka.
popcorn 14:58, 17 sie 2015

w zdunskiej będzie po trochu wszystkiego, a zwłaszcza to co teraz jest ładne, kwitnie i jest dekoracyjne. Trawy, jeżówki, późne róże może, drzewa i krzewy liściaste i iglaste, żurawki, hosty. Teren jest spory, wystawców też wielu, zapraszam

Przetacznika przesadzę wiosną, znajdę mu lepszą miejscówkę - jest cudny, ale musi mieć wilgotno. Mój ma sucho i jest marny i brzydki, potem Ci wrzucę fotę - przestraszysz się
popcorn 13:55, 18 sie 2015

To co zamawiasz w mayla? (widzialam wpis u Magdy
pozdro
popcorn 11:36, 19 sie 2015

heloł, widzimy się w niedzielę??
11stokrotka 18:05, 19 sie 2015

Na oba pytania odpowiedz: tak. Zamówiłam na mayla i widzimy się w niedzielę. Mam nadzieję że zamówienie już będzie.
Ktoś do Ciebie jeszcze przyjeżdza, żeby wspólnie jechać? Co mam zabrać oprócz twojego bezrękawnika, potrzebujesz coś?
Buźka