Aniu roślinki kupuję najczęściej w Końskowoli i Kurowie. Brzóz jakoś nie kojarzę ale może dlatego że ich nie szukałam jak mi gdzieś w oko wpadnie dam znać ok
Masz rację październik to nie jest dobry moment na takie roboty nam klinkier chcieli w ubiegłym roku w pażdzierniku kłaść ale się wycofaliśmy w obawie że przyjdzie mróz i będzie kłopot
Mam nadzieję,że uda nam się te plany zrealizować i chociaż deczko na tych leżaczkach poleżeć
Dzięki bardzo w sumie ogród tworzymy dla siebie ale to miłe jak komuś podoba się to co robimy
Pelargoni nie wyrzucam jesienią. Cztery doniczki przenoszę do pomieszczenia gospodarczego i wczesną wiosną robię sadzonki nie ma problemu pelargonie dobrze się ukorzeniają. Można też ściąć te które są w doniczkach wtedy puszczą nowe odrosty i też zakwitną tyle,że mi się wydaje ze wtedy słabiej kwitną. Zawsze się asekuruję i dopóki nie mam pewności że nowe sadznki się nie przyjeły starych roślin nie wyrzucam.
Kasiu lawendę ukorzeniałam wiosną bardzo ładnie się ukorzeniła. Możesz teraz np przykopać ziemią dłuższe gałązki może do wiosny puszczą korzonki. Żaden ze mnie ekspert tak sobie dumam spróbować przecież nie zaszkodzi.