Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

sylwia_slomc... 22:21, 07 maj 2019

Klony śliczne
Nie wiem czy ogniki da się prowadzić przy murze na płasko u mnie rosną w krzak bardziej.
Gosiek33 05:35, 08 maj 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Myślę, że awantura była właśnie przez sroki, kosy pewnie gniazda broniły przed rabunkiem

W tym roku pani kosowa zbudowała gniazdo pod moim oknem, siłą rzeczy więcej widzę

Gdy ona leci szukać robaczków w grządkach (rozrabiając przy tym niemiłosiernie) pan kos przylatuje, zagląda do gniazda, gdy wydaje mu się, że dziewczyny za długo nie ma - krzyczy na nią.

Za terytorium uznaje chyba ogrodzoną całą posesję - goni gołębie, sroki, wczoraj przeganiał wiewiórkę z wierzby rosnącej w roku działki - wszystko za płot
Katkak 06:00, 08 maj 2019

vita napisał(a)

Nie wiem co zeżarło mi tulipany, może nornice? Sypię w otwory uporczywie, pewnie na marne. Z cebulowymi stopuję na razie. Zapraszam na rośliny, których nie znasz

Co do nornic jest fajny i skuteczny patent, który sprzedała mi Dorotka nasza. Bierzesz małe słoiczki, np po tym małym koncentracie pomidorowym, wsypujesz do nich po 3 - 4 szt tych granulek- ważne by nie więcej i rozstawiasz te słoiczki w różnych miejscach w ogrodzie kładąc je na boku, by granulki od wilgoci nie zamokły. Jak znikną dosypujesz. Rób to w rękawiczkach, by zminimalizować ludzki zapach. U mnie pomogło. Granulki znikały, a i w rabatach przestałam się zapadać. Dobra, idę czytać dalej bo ledwo zaczęłam.
Katkak 06:04, 08 maj 2019

Ja mam wrażenie, że "moje" kosy są prawie oswojone. Nic się nie boją, a nieraz jak wariaty lecą to na cm się mijamy. Mam wrażenie, że kiedyś się zderzymy
mira 09:44, 08 maj 2019

vita napisał(a)

Oj Mira Ja z plewieniem mam tak, jak Ty w warzywniku. A to po sekator, po wiadro na pokrzywy, sznurka potrzeba do podwiązania, przesadzić to i owo, biegania więcej niż metrów wyplewionego Ale dalie moje jeszcze w skrzynkach leżą!

jak dobrze wiedzieć że nie ja jedna tak mam

a z tym pisaniem to przesadzilaś
paradas 10:38, 08 maj 2019

Chyba się skuszę na takiego klonika, piękne są.
A co będzie się pięło na "stelażu" z ptaszkiem?
sierika 19:33, 09 maj 2019

Ty tak szalejesz z pisaniem jak ja ostatnio zaintrygowało mnie stwierdzenie, że mnie znają tu, hm, z jakiej strony? Mało się udzielam i tylko w 3 wątkach...czyżbym to ja coś przegapiła?
tulucy 20:11, 09 maj 2019

Ewa - ja z najlepszej strony
sierika 20:50, 09 maj 2019

Łucjo, zawsze byłaś mi przychylna dziękuję.
tulucy 21:11, 09 maj 2019

sierika napisał(a)
Łucjo, zawsze byłaś mi przychylna dziękuję.

bo chciałam od Ciebie nasionka wycyganić