Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku...

vita 23:35, 12 maj 2019

paradas napisał(a)
Chyba się skuszę na takiego klonika, piękne są.
A co będzie się pięło na "stelażu" z ptaszkiem?

Koniecznie się skuś! A to nie masz żadnego klona japońskiego? To poważne zaniedbanie. Przy stelażach z ptaszkiem pną się klematisy 'Arabella', no może przy czterech

vita 23:45, 12 maj 2019

sierika napisał(a)
Ty tak szalejesz z pisaniem jak ja ostatnio zaintrygowało mnie stwierdzenie, że mnie znają tu, hm, z jakiej strony? Mało się udzielam i tylko w 3 wątkach...czyżbym to ja coś przegapiła?

W szaleństwie jest metoda Znają Cię tutaj, w Lublinie. Markita, Artam, Monia, byłaś tu, przejeżdżałaś na bank koło mnie. Ot tak, nie matrw się z jakiej strony Cię znają. Z najlepszej
vita 23:48, 12 maj 2019

katel napisał(a)

Kiedyś na pewno się po niego zgłoszę - na razie ogród trochę w odstawce, musi na mnie zaczekać .

Też zaczekam
vita 23:57, 12 maj 2019

Aneta1309 napisał(a)
Witaj Vita, mam pytanie odnośnie sangwinarii, na jakim stanowisku u Ciebie to cudo rośnie. Super ta ścieżka wygląda, od razu widać ,że od samego początku miałaś pomysł na ogród.

Witaj Aneta. Mam sangwinarię w kilku miejscach, półcienistych, zastanawiam się nad odczynem gleby. Chyba sadziłam bez preferencji i dogadzania.
Czy miałam pomysł na ogród? A to jest pytanie
vita 00:19, 13 maj 2019

Nie mam pomysłu na tę donicę, bergenie wywaliłam i posadziłam, no nie wiem co, co miałam pod ręką.

A tu zagwozdka. To na górze i to na dole to jedna piwonia drzewiasta.
Wygląda na to, że zakwitną inaczej. Dwie różne wsadzono do jednej doniczki produkcyjnej.

Zobaczymy.

Katkak 05:20, 13 maj 2019

vita napisał(a)

Ojej, mam braki w tej dziedzinie. To ona zbiera robaki?
Czasu mało aby szukać informacji, tyle się dzieje i roboty moc.
Zgadza się spostrzeżenie dotyczące terytorium. Gołębie wreszcie, po tylu latach nie zbudowały gniazda na brzozie! Nie lubię gołębi, hm. Chociaż krążyły, przysiadały, czuwały i wyczekiwały, kątem oka rejestrowałam.

Kos czy kosowa? Trzeba jesienią zainteresować się ornitologią.

Kos
Gosiek33 06:35, 13 maj 2019

vita napisał(a)

Ojej, mam braki w tej dziedzinie. To ona zbiera robaki?
Czasu mało aby szukać informacji, tyle się dzieje i roboty moc.
Zgadza się spostrzeżenie dotyczące terytorium. Gołębie wreszcie, po tylu latach nie zbudowały gniazda na brzozie! Nie lubię gołębi, hm. Chociaż krążyły, przysiadały, czuwały i wyczekiwały, kątem oka rejestrowałam.

Kos czy kosowa? Trzeba jesienią zainteresować się ornitologią.

pan kos jest czarny z pomarańczowym dziobem i takimi samymi obwódkami wokół oczu, pani jest bardziej szaro-brązowa i lekko ceglastą piersią
paradas 11:50, 13 maj 2019

vita napisał(a)

Koniecznie się skuś! A to nie masz żadnego klona japońskiego? To poważne zaniedbanie. Przy stelażach z ptaszkiem pną się klematisy 'Arabella', no może przy czterech

Ani jednego Ale po tych zdjęciach to się intensywnie zastanawiam. Nad donicami także, przydałyby się takie ceramiczne u mnie
Pszczelarnia 17:08, 13 maj 2019

Zajrzałam do Ciebie na chwilę.
mira 14:10, 14 maj 2019

vita napisał(a)

Byś się zdziwiła, w temacie nie ja jedna Przez noc moczyłam karpy dalii, połowa wykazuje oznaki życia. Co zrobić z resztą?

Moczysz dalie? hmm jakoś mi to nie pasuje, ja posadziłam co miałam posadzić do dość już podlanej ziemi. a teraz jest mokro, nie podlewałam i czekam co wyrośnie, po prawie 2 tygodniach od posadzenia nic nie wyłazi no ale były bardzo zimne noce i są.Więc czekam.

Mam sporo dalii w doniczkach - bo: jak któraś mi nie wyjdzie to się uzupełni tą z doniczki, albo może jakaś spasuje do jakiejś innej dziury.
Mam też jakiś mix niepodpisanych ułamanych, marnych nie wywalonych - mam miejsce też reszta świata - tam większy dołek i wsadzę jak leci - będzie co ciąć

W ub roku położyłam jakąś karpę i zapomniałam wkopać - przy wykopkach okazało się że żyje i jest bardzo ładna - zobaczę co z niej będzie.

Przeglądam zdjęcia z wyprawy - jak będzie tak mokro to posiedzę przed kompem i będzie sporo śmiechu - byłam w ogrodzie gdzie nie mogłam się przestać śmiać
pozdrawiam