Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek na trzy lata

Ogródek na trzy lata

ewalm 01:38, 12 sty 2013

masz rację
dobranoc
monteverde 01:51, 12 sty 2013

Ewuniu Zima tkanka ozdobna potrzebna nie jest tak zimno pozdrawiam
ewalm 01:58, 12 sty 2013

hmmm, ale u Agaty cieplej, może tam niepotrzebna
znaczy, że jak ja wracam do kraju to nie pozbywać się?
no ale my latem wrócimy, to można będzie już zapuścić nową... czyli jednak teraz się pozbywać?
no ale ja mam tutaj dom nieocieplony i w porywach do 18 stopni, to moge niedotrwać powrotu jak się pozbędę... czy co? jednak się nie pozbywać?

to ja się może prześpię z tym problemem
monteverde 02:03, 12 sty 2013

na wiosnę zaczniesz zrzucać
anipla 02:07, 12 sty 2013

ewalm napisał(a)

Ślad zostawiam ,pozdrawiam i lecę dalej

A ja u Ciebie byłam przed chwilą, przeczytałam dyskusję o podkładach, ale śladu nie zostawiałam.
Anitko, dlaczego my jeszcze nie śpimy, przecież to nierozsądne..
pozdrawiam

Rozsądne,nierozsądne ale przy potworkach to tylko noc nam na "nasze sprawy "zostaje ....czasami lepiej się nie wyspać i troche się wyluzować ,bo inaczej człowiek by się wykończył otworki,spać , potworki,spać ...i tak w kółko....

Edit: ę i ą mi nie wchodzą...
anipla 02:12, 12 sty 2013

ewalm napisał(a)
no ale my latem wrócimy, to można będzie już zapuścić nową... czyli jednak teraz się pozbywać?
no ale ja mam tutaj dom nieocieplony i w porywach do 18 stopni, to moge niedotrwać powrotu jak się pozbędę... czy co? jednak się nie pozbywać?

a prześpij się ....ja to już kulki poza rabatą w trawniku chciałam sadzić -człowiek się luzuje, a mózg już dobrze nie pracuje
Pozdrawiam

I jeszcze pomachać na dobranoc przyszłam
agata_chrosc... 10:03, 12 sty 2013

ewalm napisał(a)

no tak, to są prawdziwe dylematy, a nie tam jakies końce świata czy coś tam. W sprawie tej tkanki to ja niestety zdecydowanie za bardzo pozwoliłam jej się rozgościć. Tak trochę, dla urody, to jak najbardziej, ale wszystko ma swoje granice. No i cierpliwości to wymaga więcej niż kiedyś. Jeszcze nie tak dawno wystarczyło, że słodycze się odstawiło i może tydzień-dwa tak uważniej się dobierało pożywienie. A teraz niestety - od dwóch tygodni żadnych słodyczy, a waga ani drgnęła! Czyli znaczy trzeba odjąć jeszcze nieco chleba, kartofli, a może i w ogóle jeść pół porcji zamiast całej. Nie żebym zaraz w jakimś konkursie na miss czegoś tam chciała startować, ale jednak człowiek powinien na widok lustra mieć chocby średnio pozytywne odczucia, a nie odruchowe zamykanie oczu i odwracanie głowy jeszcze na wszelki wypadek. No i szkoda kasy na wymianę całej garderoby. Ja tam mam skromny plan - musze się pozbyć 10kg w rok. Czyli niecały kilogram miesięcznie. Na pierwszy rzut oka założenie realistyczne,ale jak będzie w praktyce to się okaże. A tymczasem bardzo mnie cieszy, że sernik zdobywa miłośników, bo moim zdaniem jest tego wart. Tylko faktycznie musi być dobry ser i niestety z takim w kubełkach już przemielonym nie wychodzi. Smacznego , o ile jest to jeszcze zasadne życzenie bo wiem z doświadczenia że ten sernik długo nie zalega. No i marzę o chwili gdy moja gwiazdeczka też coś sama zrobi ku pożytkowi całej rodziny Pozdrowienia
ewalm 21:34, 12 sty 2013

No, oczywiście. No bo po co rozważać domniemane końce, skoro żadnego na nie wpływu nie mam? Moge się co najwyżej do kolejnego końca przygotować, żeby ładnie wystąpić po "drugiej stronie lustra". Znaczy schudnąć lub nie schudnąć. Przyznam szczerze, że mi się nie chce. Ale może pownnam być też taka dzielna? Tylko, że słodyczy za bardzo nie jem, więc odstawianie to co najwyżej w postaci jedzenia "pół-porcji". Kawy bym mogła nie pic, bo piję z mlekiem, więc na pewno ma kalorie. Myślę sobie jednak, że odstawianie nie byłoby zbyt skuteczne samo w sobie, trzeba się jeszcze więcej ruszać. To bym mogła rozważyć. Może w ten sposób w przyszłości umrę zdrowsza.

Hm, co do sernika, no to może on nie osiągnął jeszcze absolutnej doskonałości, no bo był z tych kubeczkowych serków, tylko z wiekszymi procentami niż poprzednio. W każdym razie był bardzo udany. Serek normalny to w niemieckim sklepie jest nie do zdobycia. W każdym razie sernika już nie ma. Potwory zostały dzisiaj same na całe dwie godziny, bo utrzymują że są chore, i pochłonęły w tym czasie resztę. A miałam się z sąsiadką podzielić..

Dziękuje Agato za pozdrowienia, gwiazdeczka to pewnie już niedługo się ujawni z jakąś cenną umiejętnością.
malwes 16:09, 13 sty 2013

Oj i ja zapuściłam "ozdoby" i postanowiłam jednak zrzucić....nie jakoś drastycznie ale chyba zapomniałam się gdzieś po drodze i przeholowałam lekko z ozdabianiem "pupki"

A u nas taka piękna zima: śnieżna, słoneczna, iskrząca i wcale nie tak zimna...taka akurat.

Pozdrawiam zimowo i ściskam mocno.
ewalm 22:08, 13 sty 2013

anipla napisał(a)

Rozsądne,nierozsądne ale przy potworkach to tylko noc nam na "nasze sprawy "zostaje ....czasami lepiej się nie wyspać i troche się wyluzować ,bo inaczej człowiek by się wykończył otworki,spać , potworki,spać ...i tak w kółko....
..

To prawda pozdrawiam też Anitko..