Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Alisonek 20:32, 14 maj 2014

wiunia napisał(a)

Alu zmartwiłam się tym, że Twoje graby chorują po cięciu jak się objawia ten stan ? Ile Twoje graby mają "wzrostu" po przycięciu, tzn na jaką wysokość je obciachałaś? Żółkną czy więdną? Moje jakoś sobie radzą, też je przycięłam teraz mają po przycięciu ok 40 cm może powinnam jeszcze raz w czerwcu podciąć? Fotki jakieś zrobię ale teraz nie ma nic nowego tylko doniczkę odsadziłam w pelasie i posadziłam mini mini słoneczniki do donic i mini mini starce do gruntu, prawie ich nie widać Pozdrawiam gorąco!

Wiuniu tak mi sie wydaje że chorują, bo stoją takie ocipiałe i nie widać żeby nowe liście się rozwijały nie przycięłam ich mocno, chyba też mają po ok 40 cm od ziemi. Takie to są objawy
no to doniczkę trza było cyknąć
wiunia 20:51, 14 maj 2014

Aluś jutro cyknę
iwonaal 22:01, 14 maj 2014

Wioletko zostawiam pozdrowienia i czekam na fotki.
wiunia 22:06, 14 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Wioletko zostawiam pozdrowienia i czekam na fotki.

Ty Iwonko u mnie a ja do Ciebie w drodze fotki będą
wiunia 00:10, 17 maj 2014

Dziewczyny u mnie nic specjalnego się nie dzieje mam teraz mało czasu więc siłą rzeczy jest spokojnie. Na rabatę przed wejściem posadziłam malutkie begonie, mini mini starce i trzy tawułki golden carpet

i jeszcze dwie turzyce rzędowe dla towarzystwa tatarakom

trzy rodki dają czadu w realu wyglądają pięknie

kulka bukszpanowa przed wejściem (kiedyś będzie kulką )dostała skrętnika

a to moje grabiki tyle, że w korze słabo je widać ale daję słowo są tam i listki mają nawet

no i nareszcie udało mi się kupić surmię zwyczajną szczepioną aurea tyle tylko, że nie jest szczepiona wysoko ma nas zasłaniać od drogi i wiatru jak będziemy pić kawkę na tarasie no i pięknie kwitnąć dla radości oczu

wiatr ją bardzo potarmosił i złamał jedną malusią gałązkę w koronie mam nadzieję, że da radę maluszek i pokaże kto tu rządzi!
wiunia 00:15, 17 maj 2014

Qrcze czy to możliwe, żeby miskanty ML tak wyglądały o tej porze roku??? coś im chyba dolega, podejrzewam, że zmarzły, a nie powinny tak wygląda najokazalszy z trzech

dwa pozostałe nie wypuściły nic!
JoannA 00:20, 17 maj 2014

Wiuniu,
jak to nic ciekawego sie nie dzieje?
Nowe rabaty, piękne nasadzenia i do tego wymarzona katalpa. Oj skromniutka jesteś
No i te graby takie piękne Wiuniu, zazdroszczę Ci takiego żywopłotu. Pozytywnie oczywiście!
A miskant (ten na zdjęciu) coś wypuszcza więc jest nadzieja.
pozdrawiam
wiunia 00:44, 17 maj 2014

JoannA napisał(a)
Wiuniu,
jak to nic ciekawego sie nie dzieje?
Nowe rabaty, piękne nasadzenia i do tego wymarzona katalpa. Oj skromniutka jesteś
No i te graby takie piękne Wiuniu, zazdroszczę Ci takiego żywopłotu. Pozytywnie oczywiście!
A miskant (ten na zdjęciu) coś wypuszcza więc jest nadzieja.
pozdrawiam

Asiu witam Cię ! Też nie śpisz? Codziennie wstaję o 4:45 więc jak jutro wolny dzień to wpadam nocką na ogrodowisko jak domownicy już śpią wiesz w porównaniu z pracami u naszych koleżanek to u mnie "mały pikuś" ale cieszy mimo to jak nie wiem co! Ale mi się po rymowało"D
Szkoda mi ML, bo był taki delikatny i zwiewny a tu taki widok, no ale może...jeszcze jest szansa powiadasz? Pozdrawiam serdecznie
iwonaal 15:20, 17 maj 2014

Wioletko, rabaty superoskie. Podoba mi się kształt no i graby oczywiście.
wiunia 18:31, 17 maj 2014

Dziękuję Iwonko