Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

ewa004 09:26, 10 wrz 2014

Wiuniu ja tez dostałam od Madzi rozplenicę ,pierwasza w moim ogrodzie
I latam z nią wszędzie bo wszędzie mi się podoba koniecznie muszę mieć więcej tylko u mnie nie ma ich w sklepach

Ale dostałam tez od Irenki tylko maniunie jeszcze są ,ale w kompoście posadzone więc mam nadzieję że już na przyszły rok będzie je widać
09:36, 10 wrz 2014
Ewa z jakich okolic jesteś?
wiunia 23:05, 10 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Wiuniu ja pod swoje rozplenice i nie tylko daję przed sadzeniem po wiadrze kompostu.Przywieźliśmy też od sąsiada przekompostowany fajny obornik.Rozplenice rosną jak oszalałe.Kupiłam je dwa lata temu,pierwszy rok rosły w przechowalni a w tamtym trafiły na docelowe miejsce.Są ogromne,mają mnóstwo pędzelków,bardzo sprzyja im podłoże.jak masz kompost to syp pod rośliny w dołki,odwdzięczą się niesamowicie w tym roku posadziłam cztery kolejne i inne jeszcze trawy,mam nadzieję,że też tak się rozrosną
Miłego dnia

Aniu mam kompostownik ale jeszcze chyba kompost nie jest odpowiedni do zastosowania, jestem zła, bo nie mam jak przerzucać tego kompostu i wydaje mi się, że nie będzie dobry. Co prawda dodawałam taki specjalny proszek między warstwy tego co w kompostowniku ale czy ja wiem?
A teraz jeszcze ewentualnie mogę dać do rozplenic kompost czy czekać do wiosny?
wiunia 23:07, 10 wrz 2014

ewa004 napisał(a)
Wiuniu ja tez dostałam od Madzi rozplenicę ,pierwasza w moim ogrodzie
I latam z nią wszędzie bo wszędzie mi się podoba koniecznie muszę mieć więcej tylko u mnie nie ma ich w sklepach

Ale dostałam tez od Irenki tylko maniunie jeszcze są ,ale w kompoście posadzone więc mam nadzieję że już na przyszły rok będzie je widać

Ewa a ja nie dałam kompostu i jestem zła teraz posadziłam rozplenice w zwykłej nieco gliniastej ziemi, kurczę
iwonaal 11:57, 24 wrz 2014

Wioletko, co u Ciebie?
wiunia 22:16, 24 wrz 2014

Iwonko u mnie nic nowego, praca, dom i chwasty na rabatkach codziennie obiecuję sobie, że po pracy podziałam w ogrodzie ale zawsze coś mi wypadnie, a dziś niespodzianka, bo przyjechali goście na kilka dni więc nici z pielenia. A że goscie sędziwi (m.in. mój tatuś) to do pielenia ich nie zagonię ale do pomocy przy zbijaniu czegoś na kształt drewutni to i owszem
Pozdrawiam Iwonko bardzo serdecznie!
wietrzyk 19:28, 30 wrz 2014

Dziewczęta,
gdybyście miały ochotę na rozplenice w dobrej cenie, polecam Dobre Pole. Szczegóły chętnie podam na priv Kupiłam u nich w tym roku, bardzo jestem zadowolona.
Wiolu, kompost dawaj śmiało o każdej porze roku. Może też być troszkę granulowanego obornika.
wiunia 19:31, 01 paź 2014

Asiu to dawaj ten namiar na Dobre Polena priv
ewa004 09:54, 02 paź 2014

Buziaki zostawiam
Gdzie to Dobre Pole ?
dorkow0 15:24, 02 paź 2014

Witaj... Mam też Rozplenice, ale tylko dwie mają nazwy, bo z nazwami je kupiłam... Reszta to po prostu Rozplenica japońska... Ale czy z nazwą czy bez, są rewelacyjne...
Jeszcze moje serce podbijają Miskanty, o cienkich liściach, zwartej kępie i pięknych kwiatostanach... Nie są ekspansywne, a są równie piękne, co Rozplenice...
Serdeczności Wioletko i co tam u Ciebie... Ja znowu do tyłu z O...