Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 13:54, 05 maj 2015

Borbetka napisał(a)
Wiola, trawnik przy ławce wyprostuj, będzie się łatwiej kosiło. Te półkola wokół róż Ci to utrudniają. No chyba, że już tak nie masz .

mam małą przerwę w pracy to luknęłam do tel.
Monisiu juź skorygowałam właśnie te linie przy różach i jest lepiej. No masz to wprawne oko ogrodnika i przede wszystkim funkcjonalnie na ogród patrzysz-ja niestety nie zawszea potem poprawki
wiunia 14:01, 05 maj 2015

ewa004 napisał(a)
Jakos dawno mnie u Ciebie nie było ,ale juz nadrobiłam straty i jestem pod wrazeniem .
Twój ogród już jest ogrodowiskowy ,widać że wszystko zaplanowane i już nie ma miejsca na chciejstwa.
Buziaczki Wiuniu

p.S Jechałam wczoraj przez Twoje rodzinne miasto

Ewcia ja jestem u Ciebie codziennie ale nie piszę,bo często nie mam już na nic sił i tylko czytam, dzięki, źe wpadłaś do nie mam nadzieję, że pozdrowiłaš moją miešcinę, ja dopiero pod koniec czerwca tam pojadę- chyba
Na chciejstwa to miejsce jeszcze by było ale te kochane fundusze
wiunia 14:15, 05 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Melduję się po krótkiej nieobecności
A u Ciebie się dzieje ulala
Roślinki kwitną pięknie
Tujki podcięte wyglądają od razu lepiej
Fajnie masz odmienione kształty rabaty, kanciki również wyszły bardzo ładnie, ale ja niestety mam mieszane uczucia co do kancików. To ładnie wygląda jak jest świeżo wycięte, potem jak zarasta to wieczna pielęgnacja. Moje dwa razy w tygodniu są pielęgnowane. U mnie jeszcze dodatkowy ból przy rabatach żwirowych, gdzie ciągle wyciągam porozwalane kamyczki przez psy, więc wieczna robota, a bym trochę odpocząć też chciała.

Mirelko, a wiesz, że ja dokładnie o tym samym wczoraj myślałam? Zastanawiam się jak dziewczyny postępują podczas odświeżania kancików, cz za każdym razem wcinają się bardziej w trawnik czy tylko obinają wystającą trawę?
U mnie M przy koszeniu ostanio troche poturbował kanciki co mni.e wkurzyło ale cóż ?Trzeba wybadać sprawę jak sobie radzą liderzy w kancikach
wiunia 14:20, 05 maj 2015

A u mnie tam gdzie biegają psy trawnik jest masakryczny, cała kora z rabaty wyniesiona na trawę wíęc wiem o czym mówisz kochana
o żwirku nie ma mówy bo bym ciągle z trawy i tarasu zbierała.
wiunia 14:20, 05 maj 2015

dubelek
MirellaB 14:59, 05 maj 2015

wiunia napisał(a)

Mirelko, a wiesz, że ja dokładnie o tym samym wczoraj myślałam? Zastanawiam się jak dziewczyny postępują podczas odświeżania kancików, cz za każdym razem wcinają się bardziej w trawnik czy tylko obinają wystającą trawę?
U mnie M przy koszeniu ostanio troche poturbował kanciki co mni.e wkurzyło ale cóż ?Trzeba wybadać sprawę jak sobie radzą liderzy w kancikach

Myślę, że tyle ile osób tyle opinii. Wcinanie coraz głębiej w trawę to pewnie nie, ja nożycami przycinam brzegi i wyrywamy zielsko z wewnątrz między krawężnikiem, a trawą. Ty nie masz krawężnika tylko pas, więc pewnie też będziesz zielsko wyrywała.
Zajrzyj do mojego wątku i zobacz co u mnie się dzieje, więcej negatywów niż pozytywów.
MirellaB 15:07, 05 maj 2015

wiunia napisał(a)
A u mnie tam gdzie biegają psy trawnik jest masakryczny, cała kora z rabaty wyniesiona na trawę wíęc wiem o czym mówisz kochana
o żwirku nie ma mówy bo bym ciągle z trawy i tarasu zbierała.

Zobacz na moim wątku trawę zniszczoną przez psy bez szans na regenerację, nawet wyciąć i na nowo rozłożyć w tym miejscu z rolki jest bezsensu,bo i tak zaraz będzie wydeptana, wydrapana i to przód ogrodu szok
Mamy te same problemy Ty rozniesiona kora ja kamyczek. Zbieram po 10 razy dziennie, szczerze mówiąc to jest mi wstyd przed sąsiadami. Chyba będę zbierać przed pójściem spać jak będzie ciemno, tylko tak mnie to drażni,bo lubię porządek.
wiunia 23:05, 05 maj 2015

MirellaB napisał(a)

Zobacz na moim wątku trawę zniszczoną przez psy bez szans na regenerację, nawet wyciąć i na nowo rozłożyć w tym miejscu z rolki jest bezsensu,bo i tak zaraz będzie wydeptana, wydrapana i to przód ogrodu szok
Mamy te same problemy Ty rozniesiona kora ja kamyczek. Zbieram po 10 razy dziennie, szczerze mówiąc to jest mi wstyd przed sąsiadami. Chyba będę zbierać przed pójściem spać jak będzie ciemno, tylko tak mnie to drażni,bo lubię porządek.

No tak, te nasze kochane pupile
wiunia 23:09, 05 maj 2015

No tak, te nasze pupile Ja dzisiaj naprawiałam to prowizoryczne ogrodzenie dla psów, bo całkiem nie spełniało swojej roli tak je popiesciły psiaki, że się prawie przewróciło!
MirellaB 03:53, 06 maj 2015

wiunia napisał(a)
No tak, te nasze pupile Ja dzisiaj naprawiałam to prowizoryczne ogrodzenie dla psów, bo całkiem nie spełniało swojej roli tak je popiesciły psiaki, że się prawie przewróciło!

Twój ogród to jak by był mój ogród
Ogrodzenie metalowe dla psów złamane i na nowo wyginane i wzmacniane, a w dwóch miejscach tak pogięte, że też trzeba wzmocnić, bo się przewrócił. Te same problemy.
Nie mogę spać, wiatr u mnie się zerwał okropny.