Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Mysza 17:25, 07 maj 2015

Ale ładnie wyszły Ci kanciki
Kącik z ławeczką bardzo mi się podoba
MirellaB 07:07, 08 maj 2015

Wiolu dzisiaj będę wybierała kamyczek z pod płotu z przodu domu, tam gdzie zbieram po 10 razy dziennie rozwalany przez psy i wynoszę na inną rabatę. Sąsiedzi chyba padną ze śmiechu, raz taczkami wysypyje,następnie wybieram komedia. Trudno, ale dosyć tego wybierać z trawnika ciągle jak Kopciuszek nie będę!
Na razie będzie cieniutka warstwa, albo goła ziemia, może się tam kostkę kiedyś położy?
A Ty co porabiasz?
Borbetka 08:29, 08 maj 2015

wiunia napisał(a)

mam małą przerwę w pracy to luknęłam do tel.
Monisiu juź skorygowałam właśnie te linie przy różach i jest lepiej. No masz to wprawne oko ogrodnika i przede wszystkim funkcjonalnie na ogród patrzysz-ja niestety nie zawszea potem poprawki

Wiola, już tak mam. Zawsze najpierw patrzę praktycznie. Szczególnie, jeśli chodzi o linie trawnika, bo M. kosząc bręczy.
wiunia 22:10, 10 maj 2015

Mysza napisał(a)
Ale ładnie wyszły Ci kanciki
Kącik z ławeczką bardzo mi się podoba

Dziękuję Gosiu Jak zakwitna powojniki i róże na pniu bedzie badzo miło na niej posiedzieć a szczególnie dlatego, że tyłem do "ulubionych "sąsiadów
wiunia 22:21, 10 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Wiolu dzisiaj będę wybierała kamyczek z pod płotu z przodu domu, tam gdzie zbieram po 10 razy dziennie rozwalany przez psy i wynoszę na inną rabatę. Sąsiedzi chyba padną ze śmiechu, raz taczkami wysypyje,następnie wybieram komedia. Trudno, ale dosyć tego wybierać z trawnika ciągle jak Kopciuszek nie będę!
Na razie będzie cieniutka warstwa, albo goła ziemia, może się tam kostkę kiedyś położy?
A Ty co porabiasz?[/quote

Przez weekend miałam miłych gości z poprzedniej pracy, ale zanim przyjechali ogarnęłam kąt przy pompie ręcznej i położyłam kamyczki granitowe, bo trawa średnio rosła, gdyż psina siurka przez siatkę i wypala trawkę więc wysypałam kamyki, żeby jakoś wyglądało, z części ogrodu gdzie psy nie mają dostepu powycinałam na kolanach z trawnika (bo sił już nie miałam tyle tego!) chwaściory głównie mniszka. Pleni się to jak szarańcza! Z części przed tarasem, gdzie biegają psy nie mam czasu i nie widzę sensu, bo trawa jest paskudna, same dołki i puste placki. Ale mam to w nosie, ładna trawa albo szczęśliwe psy Wybieram to drugie Mój ogród i moje psy!
Jutro po dzisiejszym deszczu trochę popielę na rabatach. bo dziś jak popatrzyłam to skandal!
Pozdrwaiam serdecznie i głowa do góry damy radę z tymi wszystkimi ogrodowymi niuansami, jak nie my to kto?
wiunia 22:27, 10 maj 2015

Borbetka napisał(a)

Wiola, już tak mam. Zawsze najpierw patrzę praktycznie. Szczególnie, jeśli chodzi o linie trawnika, bo M. kosząc bręczy.

Mój teżtylko bez względu czy ma przeszkody czy nie, ma jakiś kosiarkowstręt, ha, ha Pracujemy nad tym i jest za każdym razem ciut lepiej
Pozdrawiam serdecznie!
Milka 15:34, 11 maj 2015

Zachwyciły mnie kanciki i lawenda, jakie zgrabne kulki z tujami się napracowałaś
MirellaB 19:04, 12 maj 2015

Wiolu ja też wybieram mój ogród i moje psy
Dosyć tego narzekania
Dzisiaj siedzę i odpoczywam
wiunia 22:42, 12 maj 2015

Milka napisał(a)
Zachwyciły mnie kanciki i lawenda, jakie zgrabne kulki z tujami się napracowałaś

Dzięki Irenko Faktycznie po tym cięciu tuj to mi krwiak na zewnętrznej stronie środkowego palca powstał ale zadanie wykonane
wiunia 22:51, 12 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Wiolu ja też wybieram mój ogród i moje psy
Dosyć tego narzekania
Dzisiaj siedzę i odpoczywam

No widzisz, a ja wczoraj i dzisiaj do 20:30 w ogrodzie "orałam" i ledwo zipię ale wypieliłam wszystko, posadziłam dwa drzewa, M jedno musiał wcześniej wyciąć, bo je chyba uśmierciłam jesienią i do dziś nie wypuściło ani pączka liściowego i jak przecięłam gałązkę to niby żywa ale w środeczku taki brązowy kolor więc ogólnie stwierdzono uschnięcie Kazałam wykopać jak bedę w pracy, bo by mi serce pękło Tak na nie chuchałam...
Jutro jak nie będzie mokro to koszenie trawy i odpoczywamy kilka dni! No chyba, że coś ciekawego zobaczę w ogrodniczym